2021. február 26. 20:33 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #10 - Új leleplezések, hírek

news10.jpg

Lassan csordogálnak a hírek a Mattel 2021-es figuráiról az utóbbi időkben, de épp ma vethettünk pillantást két újabb Amber Collection figurára, de szó lesz a Beyond The Gates kampányról és a kalandparkokról is a tovább mögött!

Már egy ideje tudni, hogy a Mattel tovább bővíti az Amber Collection sorozatát, most pedig már képünk is van egy régi-új és egy teljesen új figuráról!

Amber Collection - Ray Arnold

rayarnold.jpg

A Samuel L. Jackson által alakított rendszergazdáról korábban még nem készített figurát a Mattel, így rögtön a 6 inches változattal debütál a karakter, de később számítani lehet a hagyományos, 3.75 inches változatra is. A figura szépen kidolgozott, bár nem lehet nem észrevenni az újrahasznosításokat, mint pl. Dennis Nedry karjai, de külön említésre méltó, hogy a fotó alapján a jobb karja váll alatt leválasztható lesz, így akár a jól ismert, "Ó, Mr. Arnold!" jelenet is rekreálható lesz (ha megjelent Ellie Sattler figurája is az Amber sorozatban). Kiegészítőként egy fejhallgató és egy számítógép konfiguráció lesz feltalálható a figura mellett. 

Amber Collection - Ian Malcolm Ver. 2

ianmalcolm.jpg

A káoszelmélettel foglalkozó matematikus volt az első ember figura ezen a játékvonalon, Owen Grady mellett, de a várakozásokkal ellentétben a második kiadás nem Az elveszett világ: Jurassic Park-ban vagy a Jurassic World: Bukott birodalomban látott formájában mutatják be a karaktert, hanem minimális módosítással az első változat kerül ismét kiadásra. Újdonságként csupán a walkie talkie szolgál, illetve sárral "szennyezett" Malcolm cipője, más újdonság nem fedezhető fel a figurán és a kiegészítőkön

btg_1.jpg

Nagy lázban tartotta a rajongókat, az egy nappal a premier előtt leleplezett Beyond The Gates címet viselő projekt, amely mögött a Target.com és a Jurassic Outpost rajongói oldal állt. Azóta lehullt a lepel: az Outpost készítői minden hónap harmadik szerdáján jelentkeznek egy-egy videóval, amelyekben a Mattel új figuráit leplezik le (az még nem tisztázott, hogy csak Amber vagy más játékvonal figuráit is így mutatják-e be), kiegészítve a játéktervező(k) gondolataival. Minden rajongó azt hiszem kicsit többre vágyott ezzel a projekttel kapcsolatban.

Az első rész itt megtekinthető, amelyben Az elveszett világhoz köthető új Velociraptor és a Jurassic Park ///-as Pteranodon figura tekinthető meg közelebbről:

A Target közreműködése pedig abban is megnyilvánul, hogy rögtön a videók bemutatása után előrendelhetők is lesz náluk az adott figurák - amely viszont csak az amerikaiak számára elérhető opció, mivel az amerikai üzletlánc nem online bolt. Ennek örömére az online kínálatuk is kibővült, külön aloldalt kapott, a képre kattintva megtekinthető:

beyond.jpg

Ugyan fizikailag valószínűleg valóban csak náluk lesznek kaphatóak az új Amber figurák, online játékboltok kínálatában ugyanúgy jelen lesznek mind Amerikában, mind külföldön, nálunk viszont továbbra sem elérhető sajnos a játékvonal...

Wild Chompin' Carnotaurus Toro

A Dino Escape játékvonal figuráit továbbra is rejtegetik, és konkrét megjelenési dátum sem ismert, csak megközelítőleg március közepe-végét várják a külföldi rajongók, idehaza valószínűleg még tovább kell rájuk várni. Most viszont legalább egy újabb újdonság vehető szemügyre, a kölyök Toro! 

toro_3.jpg

Első látásra szerelem ez a figura sok rajongó számára: a Snap Squad figurákat idéző kis cukiságra sajnos még sokáig várnunk kell, a hírek szerint csak ősszel várható a megjelenése, de a Primal Pal Blue és a tavaly megjelent Feeding Frenzy Indominus Rex figurához hasonló méretű és mozgathatóságú a figura, ráadásul a fejét megsimogatva még a szemét is lehunyja a leírás szerint! 

velocicoaster.jpg

Ahogy arra egy nagyszerű barátom felhívta a figyelmemet, a Vakáció filmek remake-folytatásában már szerepelt egy VelociCoaster névre hallgató hullámvasút, hamarosan azonban valódi látogatók is felülhetnek rá a Universal Studios orlandói parkjában, hiszen a park jelenleg is üzemel. 

A Velociraptorokra épülő vadonatúj hullámvasútból egyre többet látni, hiszen elbontották a paravánokat, amelyekkel eddig leplezték az épülő látványosságot és már javában zajlik a tesztüzem, az ajándékboltokban pedig már várják az új merchandise termékek a vásárlókat

A hőség, a magas páratartalom sajnos megtette a hatását a beltérben, de jól látszódik az eredeti szerkezet, amellyel a csomagtérből lehetett irányítani láthatatlanul az autót, és hogy a látvány ne borzassza el a látogatókat, még évekkel ezelőtt sötétítő fóliákat tettek az autó ablakaira. Időnként újrafestik kívülről is, hiszen a rengeteg napfény alaposan megviseli a fényezést is.

usb.jpg

Javában zajlik a Peking melletti, 53 hektáros területen elterülő Universal Beijing Resort építése, sorra nyerik el végső formájukat a kalandpark látványosságai, így a Jurassic World birodalma is.

A parkot a tervek szerint idén májusban nyitnák meg a látogatók előtt, remélhetőleg minden a tervek szerint alakul és bő két hónap múlva már sokkal részletesebb betekintést kapunk a lenyűgöző látványosságokról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3316441332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása