2024. június 26. 21:31 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - '93 T. Rex Off-Road Tracker Pack

93collectrex.jpg

A Jurassic June egyik záróakkordjaként került ma bemutatásra a legújabb Beyond The Gates-epizód, amely a '93 Classic Collection legújabb, egészen pazarul sikerült szettjét mutatja be. 

Az idei évtől már játékfotósok, sebtében mutatnak be egy vagy esetleg több figurát egyszerre a Beyond The Gates-sorozatban, és a kulisszák mögé is csak a fotósok szemszögéből leshetünk be, a figuratervezés folyamatáról már sajnos nem kapunk információkat. Ez eddig is nagy kár volt, de most különösen, hiszen egy pazar, a Kenner-éra előtt tisztelgő szett érkezik a boltok polcaira, és jó lett volna látni, miképp is tervezték meg a járművet és a dinoszauruszt, de lássuk is, mi mindent kínál a '93 Classic Collection - Tyrannosaurus Rex Off-Road Tracker Pack!

A tavaly debütált, a nosztalgia húrjait megpengető játéksorozat új darabjának dobozdesignja szerencsére mit sem változott - ha csak nem számítjuk annak, hogy a tavalyi vörös T. rex vagy az újragondolt Ford Explorer kiadásokhoz nyitott dobozokat kaptunk, ezúttal azonban zárt csomagolásban vehetjük le a polcokról.

box_4.jpg

Természetesen a szett legnagyobb sztárja várhatóan a Tyrannosaurus rex lesz, amelynek vonásait már a korábban kiszivárgott képeken is felismerhették a régi gyűjtők: a Mattel ugyanis új sculptjával szinte egy az egyben lemásolta az 1993-as Kenner Young Tyrannosaurus Rex vonásait. De nem csak a fejrésszel, a figura színei is az eredeti figurát idézik.

Ez a fiatal T. rex azonban nem 1993-ban, hanem egy évvel később, a második szériában jelent meg ebben a színösszeállításban. Természetesen a hozzájáró kiegészítők is a Kenner-korszakot idézik meg.

kennermattel-trex.jpg

Ahogy a Jeep is, amely alapos ráncfelvarráson esett át és már véletlenül sem hasonlít a filmes járgányra, amelyből már több remek példány is készült a Mattel-nél, de ez tudatos döntés volt:

jeep_10.jpg

1993-ban sem volt valami pontos a Kenner modellje, ennél jobban már csak azzal tudták volna megidézni a régi járművet, ha az anyósülés kitolható, de ezt a feature-t nem építették bele a modellbe. 

kennermattel-jeep.jpg

A Kenner-Jeep-nek ajtajai se voltak, a Mattel-nél azonban gondoskodtak a nyitható, bukócsöves ajtókról, de a legjobban a kocsi oldalán található, 27-es szám és annak színe idézi meg a 31 évvel ezelőtt megjelent játékot.

vlcsnap-2024-06-26-18h33m51s807_1.png

És ahogy azt már a korábbi fotó alapján is sejteni lehetett, Ray Arnold lesz a szett kísérő emberfigurája (sajnos Ellie Sattler ezen a vonalon továbbra sem jelent meg). Ez abból a szempontból is érdekes húzás, hogy a rendszergazda egyike volt azon szereplőknek, akik 1993-ban nem kaptak saját figurát, először három évvel ezelőtt, a Mattel öntötte műanyagba a karaktert.

Mr. Arnold kiegészítője egy testpáncél, valamint egy lándzsát kap, és habár mint említettem, Samuel L. Jackson karaktere 1994-ben nem jelent meg, de ezen figura is egy Kenner-figurán alapszik:

kennermattel-human.jpg

A Jurassic Park figurák II. sorozatában megjelent egyik Alan Grant-változat hasonló, piros kesztyűt viselt, igaz csak egyik karján, míg az új Mattel-es figura mindkét kezén viseli a vaskos, piros kesztyűt.

A rövidke videó végén pedig többet tudtunk meg az új játékvonalról, melynek első figuráit júliusban és augusztusban leplezik le, először is, most már ismerjük a logót:

vlcsnap-2024-06-26-18h35m04s785.png

A Jurassic World Reimagined sorozat úgy fest, hogy a '93 Classic vonalt idéző, színes, többféle kiegészítővel felszerelt figurákat foglalja majd magába, de a Jurassic World-filmek szereplőin keresztül: hogy ez pontosan miket érint (embereket, dinókat, járműveket) azt még nem tudni, de egy hónap múlva már okosabbak leszünk! Ahogy arról is, hogy ez az új sorozat vajon azt is magával hozza-e, hogy megszűnik a '93 Classic Collection, de én erre tippelnék.

Ahogy az lenni szokott, természetesen nincs információ arról, hogy a most bemutatott T. Rex Off-Road-szett hazánkban is megjelenik-e, de sajnos nem jó előjel, hogy az év elején bemutatott Dennis Nedry-szett nem csak hozzánk, egész Európába nem jutott el... 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8618435877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása