2024. február 28. 20:13 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - A legújabb '93 Classic Collection figuraszett

93dennis.jpg

Váratlanul, a mai napon megérkezett a Beyond The Gates figurabemutató adás idei első része, amely a '93 Classic Collection legújabb tagját mutatja be, de egyúttal az is kiderült, miben lesz más ez az új Beyond-sorozat, mint elődje.

2021 februárjában került bemutatására a Target.com és Mattel, valamint a JurassicOutpost oldal közös videósorozata, amelyben a legújabb, jellemzően szettben megjelenő figurákat mutatták be alaposan, kiegészülve a Mattel tervezőivel vagy épp a filmes dinoszauruszok megteremtésében résztvevőkkel. Számomra különösen a kulisszák mögötti összeállítások voltak érdekfeszítők, amikor láthattuk, hogy születtek a tervek, majd hogy formálódtak az első, prototípus darabok. 

Tavaly novemberben aztán váratlanul, úgy ért véget az utolsó adás, hogy az eddigi házigazda, Chris Pugh elbúcsúzott a rajongóktól, és véget ér a videósorozat. Ehhez képest januárban frissült a Target Jurassic World oldala, amelyből kiderült, mégis folytatódik a sorozat, és most már tudjuk, hogy megújult formátumban:

A Beyond The Gates: Creator Edition alcímet viselő első adás máris jóval rövidebb, mint amelyeket megszokhattunk, és már nem is nyerünk betekintést a kulisszák mögé - legalábbis nem a figurák kapcsán, ugyanis Ted, a rendkívül népszerű JPCompound (új nevén The Jurassic Junkie) Youtube-csatorna házigazdája az általa készített (és egyébként szenzációs) figurafotók elkészítésének kulisszáiba vezeti be a nézőket.

És persze, ezentúl számíthatunk arra, hogy havonta új figurákat, szetteket fog bemutatni Ted, kezdetnek pedig a '93 Classic Collection-sorozat folytatásaként a Dennis Nedry Track & Chase Pack került bemutatásra.

vlcsnap-2024-02-28-19h27m59s100.png

A tavaly megjelent, és nagy sikert arató klasszikus figurák előtt adózó sorozat legújabb tagjánál máris észrevehetünk egy újítást, ablakos kiszerelést kap a gyönyörű doboz:

dnedry1.png

Dennis Nedry pedig beáll Dr. Alan Grant és Dr. Ian Malcolm mögé, ő a harmadik emberfigura ezen a vonalon. Míg Dr. Grant figurája a klasszikus, első szériában megjelent figurán alapult, Dr. Malcolm már az 1993-as és az 1997-es Az elveszett világos megjelenéseket ötvözve került kiadásra a Mattel-nél, és Dennis Nedry esetében is hasonlóképp jártak el, a klasszikus vonal Series II designját idézik meg, a ruházat is nagyon hasonló, ahogy a hátára tehető kiegészítő is, de...

A figura fejéhez a saját, Dennis Nedry fejét használták fel, és a testalkatával, valamint a rendkívül izmos, csupasz karjaival különösen szórakoztató látvány így a film főgonosza, de talán pont ettől, nekem nagyon tetszik az összhatás. Mint ismeretes, az 1993-as Kenner figurák idején a tervezést és gyártást előbb megkezdte a cég, minthogy meglett volna a szereposztás, így az ember figurák többsége nem tükrözi híven a színészek vonásait, ez különösen Nedry esetében is volt szembetűnő. Ezzel a testalkattal, ezzel a fejjel, viszont rendkívül szórakoztató lett a figura.

Társául egy Jurassic Park ///-as Velociraptort, és egy a filmekben sosem látott kialakítású, a klasszikus Ford Explorer ihlette festésű motorra ültethetjük majd Dennis-szt, amelynek egy elfogó és egy rakétavető is a része, jól hozzák tehát továbbra is a retro érzést a mindenféle fegyverrel felszerelt járművel is. 

dnedry4.png

Részletesebben természetesen az egész megjelenéssel majd akkor szeretnék foglalkozni, ha már a kezemben tarthatom, remélhetőleg idehaza ismét találkozhatunk ezzel a sorozattal, főképp azok után, hogy a tavaly megjelent teljes első széria nálunk volt elérhető először!

Ami pedig a Beyond The Gates jövőbeli terveit illeti: új menetrendhez kell szoknunk, hiszen ahogy ma is, ezek után minden hónap 4. szerdáján érkezik az újabb epizód, jelenleg pedig júniusig láthatjuk előre, milyen megjelenésekre számíthatunk:

upcoming.png

Márciusban egy új Legacy megjelenést lepleznek le, míg áprilisban és májusban 2-2 Hammond Collection bemutató érkezik, júniusban pedig egy újabb '93 Classic megjelenés! Valószínűleg a Hammond figurák közül Claire Dearing, Delta és a Therizinosaurus várható majd ezekben az adásokban, viszont a negyedik figuráról csak találgathatunk, de a pletykák szerint egy vadonatúj Giganotosaurus figurával örvendeztetnek meg minket! A '93-as sorozat új tagjáról viszont még ennyi információ sincs, de valószínűleg Ellie Sattler vagy Robert Muldoon és valamilyen jármű érkezhet a júniusi adásba! 

Természetesen a legújabb Beyond-epizódokról továbbra is mindig lehet majd olvasni a Jurassic Hungary-n!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5418341781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása