2024. június 05. 22:22 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Legacy Collection - Velociraptor Containment Chaos Pack

mattellegacy.jpg

A Mattel 2023-ban újabb filmes szettekkel örvendeztette meg a Jurassic Park rajongók szívét, sajnos az öröm nem lehetett azonban felhőtlen. Erről a szettről szól legújabb bejegyzésem.

De előbb egy kis szolgálati közlemény: az elmúlt hetekben a szokottnál is kevesebb poszt született a blogon, aminek legfőbb oka, hogy egy új szakaszába lépett a karrierem, de remélhetőleg hamarosan minden visszatérhet a régi kerékvágányba vágásba! A Jurassic World: Káoszelmélet szép eredményeket mutathat fel az első hetében (itthon hétből hat napon a 2. legnézettebb sorozat volt a Netflix-szen)! A Jurassic World 4. házatájáról viszont túl sok, hivatalos információt továbbra sem hoztak nyilvánosságra. Bár korábban május végi kezdést jósoltak a forgatásnak, ez kicsit eltolódott, a napokban Thaiföldön kapták lencsevégre a stábautókat, remélhetőleg a Universal minimum annyiról beszámol, ha elkezdték a forgatást. 

A Mattel már 2018 óta örvendezteti meg a rajongókat a Legacy Collection sorozatával, amelynek keretében belül főképp a klasszikus Jurassic Park-trilógia szereplőit öntötték műanyagba, immáron majd minden szereplője saját figurával rendelkezik, de az olyan ikonikus járműveket is megkaptuk, mint a Jeep Wrangler (mindhárom változatában) vagy a Ford Explorer, amelyből immáron kapható egy törött változat is. Most már több, a 2015-ös filmhez kapcsolódó Legacy Collection megjelenésre is számíthatunk, de akadt még ötlet a Jurassic Park kapcsán is.

A megjelent figurákkal, szettekkel pedig olyan jeleneteket alkothatunk újra, mint a Brachiosaurus-találkozás, a labor, a T. rex kiszabadulása, a konyhai üldözés a raptorokkal vagy épp a finálé, és még több minden. A tavaly kiadott Velociraptor Containment Pack segítségével pedig konkrétan a film nyitánya elevenedik meg.

Az ikonikus jelenet helyszíne elevenedik meg már az ablakos dobozon is, de a kialakításnak köszönhetően majd mindent élvezhetnek azok a rajongók is, akiknél bontatlanul kell a polcra ez a szett.

Amelynek legfőbb, legfontosabb eleme természetesen maga a szállítóketrec, amely ugyan a filmben többé nem kerül elő, de mégis nagyon fontos, az egész film hangulatát meghatározó jelenetsor kapcsolódik hozzá, hiszen bár nem látjuk a Velociraptort, csak a szemét, de már az is elég vérfagyasztó. Nem hiába, Steven Spielberg a suspense egyik legnagyobb mágusa.

A Világuralomban látott Atrociraptor ketrece egyetlen darabban (az ajtót leszámítva) került elő a dobozból, de az 1993-as filmklasszikus fontos kelléke oldalaira bontva, külön zacskózva került elhelyezésre, az összeállítási útmutató segítségével azonban könnyedén összeállítható és máris élvezhető:

A nem túl bonyolult, mégis egyedi és hatásos megjelenésű ketrecet nagyon szépen lemodellezték a Mattel-nél.

cage08.jpg

A ketrec egyik vége nem meglepő módon, a filmben látott módon, felfelé tolható, hasonlóan a 2022-es filmben látott ketrechez. 

cagegif.gif

Természetesen ha már van egy szállítóketrecünk, akkor kell hozzá egy lakó is, a gyártó pedig a már meglévő Velociraptor modell sokadik színösszeállításával rukkolt elő. A film szerint ő volt a legagresszívebb példány, akit Muldoon csak Big One-ként emlegetett. 

E tekintetben még mindig a Hammond és Ellie-szett vagy a konyhai támadás szettjében található Velociraptorok az etalonok, ők állnak legközelebb a filmes példányokhoz. De, ez a példány még mindig szebb, mint a Ray Arnold szett furcsa Velociraptora. 

Sajnos az én példányom esetében az állkapocs ízület túl laza, de összességében korrekt figura, ráadásul, kihangsúlyozva a filmbéli jelenetet, a szemei sötétben fluoreszkálnak! 

Ebben a nyitójelenetben találkozhattunk rögtön a néhai Bob Peck által rendkívül karizmatikusan alakított Robert Muldoon-nal.  Róla már 2018-ban készült Legacy-figura, majd később egy rendkívül ritka dupla szettben került kiadásra egy Velociraptorral, de készült róla Amber Collection-figura is.

Változás a figura kialakításában nem történt, korábbi kiegészítőjét, a puskát is megkapjuk ebben a szettben, hiszen a jelenetben is már ezt a Franchi SPAS-12-est szorongatja a park fővadásza.

muldoonsface.jpg

muldoons.jpg

Azóta Muldoon-ról készült egy Hammond Collection-figura, mondanom se kell, minden tekintetben felülmúlva az eddigi 1:18-as kiadásokat. Az új Muldoon arca ráadásul nem is ugyanolyan, mint a hat évvel ezelőtti változat, valószínűleg a festés miatt.

muldoonhead.jpg

A szállítóketrecen kívül a legvonzóbb ebben a szettben kétségtelenül a két új emberfigura: a nyitó jelenetben több tucat, azonos kezeslábast és narancssárga munkavédelmi sisakot viselő embert láthattunk, ők a Jurassic Park biztonsági csapata. Nevesítve a filmben csak egyikük volt, Jophery Brown, ő lelte halálát Big One megérkezésekor. Már csak a bőrszíne miatt is, az egyik új munkás figura neki is megfeleltethető akár. 

Mindkét figura kezeslábasa szépen kidolgozott, még a bal vállon a Jurassic Park logó is szépen leolvasható, ahogy természetesen a munkavédelmi sisakokon is.

Minthogy nem konkrét személyek arcvonásait kellett visszaadni, csak azt nyugtázhatjuk, hogy jól kidolgozottak ezen a téren is a figurák, és már ennyi is bőven elég lenne a gyűjtők boldogságához, de a Mattel tervezői ennél is továbbmentek. 

workerb.jpg

workera.jpg

A nyitójelenetben ugyanis a jelenlévő munkások egy része ugyan csak a kezeslábast viseli, de akadnak taktikai mellényt viselő emberek is, a figuratervezők pedig ezt a részletet sem felejtették el, két mellényt és mellé két térdvédőt is mellékeltek a szetthez, és természetesen két walkie talkiet is!

workervest.jpg

Ráadásul az adóvevőket, csak úgy ahogy a filmben is látható, a mellények hátulján kialakított zsebek egyikébe tehetjük, tényleg rendkívül odafigyeltek a tervezéskor, elvégezték a házi feladatot.

workerset.jpg

És még két másik, kézbe illő kiegészítőt is kaphatnak a figurák: az egyik egy kézi reflektor (másféle, mint amit később Ellie-nél láthattunk) és egy kábítófegyver, mindkettő elég pontos mása a filmes kellékeknek.

A Mattel ismét igencsak kedvére tett a rajongóknak, szépen kidolgozott részletek jellemzik ezt a szettet, talán csak a Velociraptor az egyetlen, amely nem tökéletes, de az évek alatt jó pár figurát szenteltek már, kifejezetten a Jurassic Park-os példányoknak is. Sajnos annál nagyobb baj, hogy ez a szett ismét elkerülte, nem csak a hazai, de az egész európai piacot is (2023-as megjelenésről van szó), és sajnos ez már nem az első eset. Csak remélni lehetett, hogy az idei évben eddig megjelent két szett legalább eljut hozzánk is, de ennek továbbra sincs sajnos semmi jele...

Ezt a szettet egyébként egy kedves Barátom közbenjárásának köszönhetem, remélhetőleg pedig mind több, új figura kerülhet terítékre itt a blogon is, ahogy azok megérkeznek a hazai piacra, legyen szó a hagyományos alvonalról, a Káoszelmélet-szereplóiről vagy a Hammond Collection-figurákról egyaránt. Hamarosan egy különösen remekbe szabott figura bemutatója érkezik a blogra! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7718382705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása