2018. szeptember 06. 23:45 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Legacy Jeep Wrangler

jeep_5.jpg

A mai bejegyzésemben folytatom a Legacy játékvonal bemutatását a személyes benyomásaim alapján. A legújabb szerzeményem egy másik verziója hazánkban is kapható, de ahogy a Legacy többi figurája, ő sem jelent meg hazánkban.

A Jurassic Park megjelenésekor a rajongók körében nem csak a dinoszauruszok vagy a szereplők, de két jármű: a Jeep Wrangler és a Ford Explorer körül is kisebb kultusz alakult ki. Előbbit láthattuk is a Jurassic World-ben, utóbbit pedig a Bukott birodalomban. A Mattel, a Matchbox márkáján keresztül, nem is egy, többféle változatban is megörökítette a Jeep-et: a hagyományos méretű Matchbox-ból három darab is készült: egy sima bukókeretes, egy ponyvával fedettet és előbbi változatát, rozsdásan-sárosan. Túlméretezett kerekekkel is megjelent a dzsip, de a fő játékvonalhoz kapcsolódóan is kiadták egy járművet, ami itthon is kapható: ez a Jurassic World Jeep Wrangler befogó járgány hálóvetővel. Még egy prémium kategóriás modell látott napvilágot, külföldön: ez a változat simán csak Jurassic World Jeep Wrangler néven fut, és ugyanúgy 1:18-as méretarányú, mint az akciófigurák, ennek ellenére az ember figurák sajnos nem igen férnek el benne. Cserébe ez a változat a legapróbb részletekig kidolgozott, és a Matchbox hagyományait követve ötvözi a fémet a műanyaggal. A távirányítós változat sem maradhatott ki, amelyet egyébként egy Velociraptor "üldöz".

jeeps.jpg

A hosszas bevezető után viszont rá is térnék a jelen bejegyzésben vizsgált Jeep-re, amely nem más, mint a Legacy,a korábbi filmek előtt adózó széria keretein belül jelent meg. Az előző bejegyzésben már bemutattam, hogy a csomagolás design-ja minden elemében eltér az alap játékvonal csomagolásától. A nyitott dobozban könnyedén szemügyre vehető a jármű, de természetesen nem sokáig nyomorgott a dobozában a jármű.

Ez a modell, szemben a fentebb említett 1:18-as fém változattól, tökéletesen illeszkedik a játékvonal ember és dinoszaurusz figuráihoz. A jó minőségű műanyagból és a filmben látott jármű festését gyönyörűen visszaadó színekkel együtt egy nagyon szépen kidolgozott Jeep-et tarthatok a kezemben. A jármű elején található csörlő csak ezen a változaton valóban működőképes, le- és feltekerhető! A rendszám is pontosan olyan, amilyen a filmben is volt.

jeep07.jpg

A Mattel igazán pazar árképzését tartva azonban a részletességben elmarad a fém-műanyag változattól: a visszapillantó tükrök lemaradtak, de talán jobban zavaró, no nem túlságosan, hogy hátulról a pótkereket is lehagyták.

Cserébe viszont olyan apró részletekre is figyeltek, mint a dombornyomott márkajelzés mindkét oldalon, vagy például az alváz alulról.

 vcjeep2.jpg

Mivel saját példánnyal nem rendelkezem az itthon is kapható befogó Jeep-ről, én is csak a Victoria's Cantina Youtube csatorna összehasonlító tesztje alapján tudom megállapítani, hogy a két Jeep szinte teljesen megegyezik: méreteiben mindenképpen, de a befogó változat csörlője nem használható, de a legszembetűnőbb különbség a hálóvető: a hitelességet feláldozva a játszhatóságért, a bukókeretbe építették a hálóvetőt, ami miatt egyébként állítólag a figurákat is némiképp nehezebb elhelyezni az utastérben.

 vcjeep.jpg

További különbség, hogy a Legacy 18-as számot viselő Jeep-je makulátlan fényezésű, addig a befogós 18-as Jeep-je rozsdás, saras, erősen használt állapotot tükröz, pont mint ahogy a Jurassic World-ben „vendégszerepelt” a 29-es számú Jeep.

jeeps2.jpg

A 18-as Jeep-et láthattuk a Jurassic Park-ban, ez volt az, amely Ellie-t, Alan-t és Ian Malcolm-ot szállította a helikopter leszállótól a látogatóközpontig a szigeten.  Később a Jurassic World-ben is szerepelt: ott állt a Gray-ék által megszerelt 29-es Jeep mellett (amellyel annak idején Hammond és Gennaro utazott), e mellett bújt el Claire és Owen, és végül erre omlott rá a garázs is, miután rajtuk üt az Indominus rex.

jeep06.jpg

A Mattel és a Matchbox ismét kitettek magukért, és felülmúlták a rajongók elvárásait. Ezt tényleg már csak azzal tudják tetézni, ha elkészítik a Ford Explorer a játékvonalhoz tökéletesen passzoló változatát, ahogyan az pletykaszinten már felmerült a játékfórumokon.

Addig is, akár a „hazai”, akár a Legacy Jeep-re esik a rajongók választása, már pusztán a látványával szemet gyönyörködtet bárki gyűjteményében. Hamarosan, egy újabb bemutatót követően, egy kis összegzés, és remélhetőleg mihamarabb, egy meglepetés bemutató is készül! 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8014226759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.09.07. 04:13:26

Ehhez nem nagyon tudok hozzászólni, de talán annyit hogy a pótkerekes változat néz ki a legjobban. A Rex melyik változat? Erre nem emlékszem.

Ezt pedig most találtam, Grab 'N Growl Indoraptor idehaza:
www.jateknet.hu/jurassic-world-indoraptor-akciofigura-117303

Ser Davos 2018.09.07. 17:57:21

@Anak: Szerintem ez a Legacy Rex.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.09.07. 18:00:21

@Anak: Igen, az gyönyörű, aprólékos változat, a fényezéséért nem vagyok oda, de egyszer, tényleg ráér, biztos beszerzem.

Rexy a Thrash N' Throw változat, az egyik legelső termékbemutatóm volt :) jphungary.blog.hu/2018/05/08/jurassic_newsworld_termekbemutato_thrash_n_throw_tyrannosaurus_rex

Igen, végre megérkezett hozzánk is ez a figura, viszont egyenlőre nem hozzám, pedig tetszenek a "trükkjei".

Anak 2018.09.07. 18:35:21

@Lord Picard: Tudom, hogy a T&T Rexet bemutattad már és arra is hasonlított a leginkább, de ennek a fényképen alapból nyitott állapotban van az állkapcsa. Ez zavart meg.

Erre most csak ez jut eszembe:
-Mit tettél Walsh?
(-Kirby a parancsnok...)

Az G&G Indoraptornak kicsit magas az ára ahhoz, hogy ezt most instant beszerezzem. T&T Rex és Mosasaurus méretű lett, holott...

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.09.10. 21:33:25

@Anak: Igen, egy kicsit machninálnom kellett vele (semmi véglegeset), de nekem így jobban tetszik, főleg fotózásnál, ha "támadásra" készen áll Rexy.

A G&G Indoraptor árát én nem találom rossznak, az egész játékvonal szerintem remekül van beárazva, a mérete az más kérdés, már az előző Indoraptor is nagyobbnak tűnik, mint a filmben. Talán az itthon nem kapható Basic figura kicsit kisebb, közelebb áll méretarányban a tényleges méretéhez.

Anak 2018.09.11. 22:53:11

Hihetetlen. Már nem lehet kapni a G&G Indot. Hihetetlen milyen kis mennyiségű készletszámokkal szivárog az egész termékvonal a magyar játékboltokba(n).

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.09.11. 23:44:25

@Anak: Ejha, elég gyorsan elfogyott ez is :O Bár, most látom, a JátékShop-nál például újra van az alap Indoraptor. Remélhetőleg lesz még utánrendelés a G&G változatból is. Jól fogynak az, igazán lehetne bátrabban árusítani őket.
süti beállítások módosítása