2024. január 22. 23:28 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Egy nagy visszatérővel jöhet az új Jurassic World-film

jw4_3.jpg

Izgalmas hírrel kezdődik a hét: Hollywood legjelentősebb szórakoztatóipari szaklapja, a Variety adott róla először hírt, - amit azóta már a The Hollywood Reporter is megerősített - a Universal-nál már gőzerővel folyik egy új Jurassic World-film fejlesztése, a forgatókönyvet pedig az a David Koepp írja, aki Michael Crichton-nal közösen írta a Jurassic Park szövegkönyvét, és már egymaga szerezte Az elveszett világ: Jurassic Park forgatókönyvét (és ő volt az a szerencsétlen is, akit Buck felfalt San Diego-ban), tehát egy igazi Jurassic-veteránnal erősít a franchise! Részletek a tovább mögött!

davidkoepp.pngDavid Koepp és Buck, a hím T. rex szerencsétlen találkozása Az elveszett világ: Jurassic Park-ban

A hírek szerint a World-filmek producerei, Frank Marshall és Patrick Crowley is visszatérnek, ahogy az Amblin Entertainment alapító-elnöke, Steven Spielberg is, mint executive producer. Ugyanakkor a szaklapok forrása egy új Jurassic-korszakról beszélt, ami alapján az nem tiszta, hogy teljesen megújult szereplőgárdát láthatunk-e, de elképzelhető, hogy sem a Park-trilógia, sem a World-trilógia főszereplői nem térnek vissza. Egyelőre azonban még rendező sincs a projekt élén, ennek ellenére a forrás szerint a stúdió szemei előtt 2025-ös premierdátum lebeg!

spielbergkoepp.jpgSteven Spielberg rendezővel Az elveszett világ: Jurassic Park forgatásán

Az azt hiszem nem érhet senkit meglepetésként, hogy a Universal érdekelt a franchise folytatásában, hiszen a hat film összesen hatmilliárd dollár (2133 milliárd forint) bevételt termelt - a filmenként milliárdos átlag-bevétellel más franchise nem is büszkélkedhet, és ez csak a jegypénztárakból befolyt összeg, a millió-féle merch termékek, a több országban is megtalálható Universal kalandparkok Jurassic-tematikájú látványosságai, az utazóshow-k, és minden, Jurassic Park és Jurassic World emblémával ellátott termék által további sok-sok milliárdos bevételről beszélhetünk. Így az aranytojást rakó dinoszauruszok története elkerülhetetlenül folytatódik - a kérdés már csak az, hogy milyen irányt vesz a franchise? Esetleg a múlttal ismerteti meg a rajongókat, vagy a Világuralom után vesszük fel a történet fonalát? Remélhetőleg az elkövetkező hetekben-hónapokban ennél is többet tudunk meg a folytatásról!

Addig is ne feledjük, még valamikor az idén érkezik a Krétakori tábor animációs sorozat folytatása, a Káoszelmélet a Netflix kínálatában! 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4718309189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éva Csicsai 2024.01.23. 20:28:13

Fhuú hát én már nagyon várom!
Bár érdekes,hogy még csak most írják a forgatókönyvet,és 2025-ös (gondolom júniusi) bemutatora mentek rá.Inkább gondolják és dolgozzák át jobban,és jöjjön 2026-vagy 27-ben.
Annyit emelnék ki viszont,hogy a Káoszelmélet már ráégóta kapott premierdátumot,mégpedig a július 2-sodikát.
Illetve nagyon remélem,hogy azokat az új fajokat,amiket a CT-Ben be szeretnének bemutatni (Sucho,Beckles,Pavhyrhino,Majunga) azokat én pl. simán megnézném rendes filmben is.IValamint rengeteg filmes faj kapott kevesebb szerepet,főleg a Világuralomban,de pl. én a Ceratosaurus-t is nagyon szívesen látnám a mozivásznon.
Na mindegy!Még nemigen érdemes spkekulálni szerintem,mertr még sokminden ki sem derült róla,vátom a további híreket!VALAMINT LEHET,HOGY JURASSIC WORLD LESZZ AZ UJ FILM CIME??????

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2024.01.24. 19:30:43

@Éva Csicsai: Alapvetően én is furcsállom ezt a 2025-ös dátumot, túl korainak tartom, ha csak nem a háttérben már régóta zajlik a fejlesztés - azért a kellékeket, jelmezeket, helyszíneket is hónapok, mire összerakják, de az elmúlt két Jurassic World-filmet is februárban kezdték és a következő év nyarán már mentek is moziba (azaz csak mentek volna, ugye a Világuralomnál közbeszólt a járvány), de a Jurassic World-öt is 2014 nyarán forgatták.

Viszont igen, hiába imádom a T. rex-szeket, különösen Rexy-t, most már túl kell rajta menni és a Velociraptorokon is, annyi mindent mutathatnának még.

Ugye a hírek arról szóltak, hogy egyelőre Jurassic World-cím alatt fut a projekt, de ha valóban egy új korszakot, egy új trilógiát akarnak indítani, akkor alighanem új Jurassic-utótagot fognak végül választani. A Jurassic Saga, Jurassic Universe, Jurassic Chronicles az elsők amik eszembe jutottak.
süti beállítások módosítása