2022. március 19. 20:02 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Darius & Yaz figurák

yazdarius.jpg

A Krétakori tábor már az 5. évadához közeledik, és most már biztosan kijelenthető, nemcsak a gyerekek, de a Jurassic-rajongók körében is nagy népszerűségnek örvend a széria, amellyel tovább mélyítették a franchise-t. Megannyi dinoszaurusz kapott jóval több szerepet, mint a filmekben - vagy egyáltalán, voltak fajok, amelyek nem is szerepeltek az ezüstvásznon. Sok új emberszereplővel is bővült a franchise, a hat főszereplő tinit természetesen a Mattel-nél sem feledték, a Darius & Gallimimus és a Yaz & Blue szetteket együtt mutatom be.

A filmek emberszereplőit természetesen a Kenner-érában sem feledték, bár a legtöbb figura köszönőviszonyban sem volt az őket alakító színészekkel, ahogy a 2001-es Hasbro figurák sem a Jurassic Park /// kapcsán, a Jurassic World idején pedig csak Owen-t és egy zsoldost tartottak érdemesnek figurába önteni. A Mattel szerencsére nem feledkezett meg ezekről a karakterekről, sőt, nem csak a Jurassic World, de a Jurassic Park filmek főbb szereplőit is kiadták. A Krétakori tábor sem kerülte el a figyelmet, minthogy számos dinoszaurusz is megjelent a sorozathoz kapcsolódóan. 

darius_3.jpg

Már úgy két évvel ezelőtt lehetett arról olvasni fórumokon, hogy a Mattel nem elégedett az emberkarakterek eladási mutatóival és az új figuráikat már egy-egy dinoszaurusszal közösen jelentetik meg. Darius esetében a Gallimimus került a csomagolásba, a harmadik évadból ki is derült, hogy miért, kiegészítőként pedig egy épp a tojásból kikelő Bumpy és a Jurassic Park ///-ban és a Darius által játszott videojátékban is fontos szerepet kapó Velociraptor hangképző kamra-másolat került a kiadás mellé.

02_39.jpg

Darius Bowman nem az első esetben jelent meg a Mattel kínálatában: a csak kevés helyen megjelent Camp Cretaceous Adventure Set részeként ez a figura már 2020-ban is megjelent. Darius a sorozat elején viselt sárga dzsekit és a fehér póló és farmednadrág szerelést kapta meg, az apjától kapott nyaklánccal együtt. Az egy elszalasztott lehetőség, mivel ez a második megjelenése Darius-sznak, hogy nem a kabát nélkül, csak pólóban adták ki a srác figuráját, hiszen a sorozat nagy részében így láthattuk, de maradt az első évados szerelés.

03_40.jpg

A karakter arcvonásai nagyon jól sikerült megragadni (könnyített helyzetben volt a Mattel, hiszen csak animációs karakterek arcát kellett a sorozat kapcsán megformázni), de az apró részletek is jól kidolgozottak, mint a nyakláncon látható fog festése, vagy a cipő, a ruházat ráncai, cipzárok – a szokásos remek Mattel minőség. Természetesen a figura a megszokott módon, az ízületek mentén, több ponton is mozgatható.

A Gallimimus sem először és vélhetően nem is utoljára jelent meg, ismét egy újabb, eddig nem látott festéssel, de a korábbi változatokkal megegyező tulajdonságokkal, részletesebben a Kenner-éra előtt fejet hajtó változatot mutattam be tavaly. A kis Bumpy és a hangképző-kamra az apró méretükhöz képest szintén szépen kidolgozottak. Kis érdekesség: pont Darius nem is találkozott a kis Anyklosaurus-szal annak kikelésekor. 

dariusetc.jpg

04_37.jpg

yaz_1.jpg

Yasmina Fadoula, vagyis ahogy a sorozatban szólítják: Yaz is kapott maga mellé egy társat, sőt, nem is egyet, hanem rögtön hármat: Blue mellett két Compsognathus kísérte el a lányt. 

A táborozók legidősebb tagja is természetesen a sorozatban látott sportruházatot kapta, amelyet az első évad óta visel, teljesen pontosan adja vissza a sorozatbeli megjelenését a lánynak. 

y02.jpg

y03.jpg

Az arc tekintetében ismét csak remek munkát végeztek a Mattel játéktervezői, tökéletesen visszaadják a karakter vonásait és természetesen több ponton mozgatható szintén. Ahogy a sorozatban is, úgy Yaz figurája is magasabb, mint Darius.

dariusyaz.jpg

Kiegészítőként ő csak a harmadik évadban talált iránytű egyszerűsített mását kapta, ugyanakkor mint már említettem, három dinoszaurusz is került mellé:

y01.jpg

Blue, a Velociraptor a legelső változat újrafestett kiadása, és jól látható a fejlődés is, hogy mennyivel szebben kidolgozott az új kiadás a 2018-as változathoz képest:

blues_5.jpg

Korábban csak a Legacy figurák kaptak maguk mellé Compy-kat, így most először nyílik itthon is lehetőség az alapjátékvonalon is beszerezni őket:

compy.jpg

A két tini tehát egymáshoz képest, akárcsak a sorozatban, eltérő magasságúak szerencsére, de mindketten alacsonyabbak (még), mint pl. egy felnőtt figura, az arányokra tehát ugyancsak odafigyelnek. 

A későbbiekben még Kenji és Ben figurabemutatója érkezik a blogra, viszont sajnos ezidáig Brooklyn és Sammy figurái elkerülték a magyar boltokat... 

bumpy_3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr717779584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása