2023. november 02. 20:14 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hammond Collection - Dr. Henry Wu

henrywu_1.jpg

Ahogy azt a tegnapi posztomban is már megemlítettem, november 9-étől válik elő- vagy megrendelhetővé a Mattel legújabb gyűjtői kiadású figurája, Dr. Henry Wu! Harminc éve várták a rajongók és gyűjtők, hogy a Jurassic Park, majd a Jurassic World vezető genetikusa, a négy filmben is szereplő karakter saját akciófigurát kapjon. És most már hivatalos fotókon is megcsodálhatjuk a figurát!

A Mattel-től már megszokhattuk, hogy a külső papírdoboz egy elegáns és egyben visszafogott darab, amelyet ezúttal a Jurassic Park és a Jurassic Park 30th Anniversary logók uralnak, de ismét nagyon ötletes a figurá(ka)t rejtő díszdoboz, amely az InGen genetikai laborjának a bejáratát idézi fel. Külön szép húzás, hogy bár használhatták volna az eredeti, filmben látott dombormű logót, azt újraalkották, kissé játékfigurás stílusban.

Azon túl jutva pedig a doboz oldalai a labor egy részletét tárják fel, így rögtön diorámaként is működik az exkluzív csomagolás.

box5.png

Dr. Henry Wu természetesen a filmes szerelésben, védőruhában látható, és ahogy láttuk 1993-ban, a lábán gumiszalagokkal elkötve a nadrág szára, úgy látszik Mr. Hammond mégis spórolt valamin... A figura két cserélhető kezet, valamint egy ceruzát és egy táblát tartalmaz, rajta a tudós jegyzeteivel.

Mindig is sokak számára volt érdekes easter egg, hogy a filmben láthatjuk is, hogy Dr. Wu a ceruza végén található radírt használva javítja ki magát, ami egy tudóstól azért némiképp nem túl professzionális hozzáállás, legalábbis sokan ezt látják bele a jelenetsorba, mintegy előrevetítve, hogy koránt sincsenek az emberek a helyzet magaslatán ezen a szigeten.

drwu4.png

BD Wong arcvonásai jól felismerhetők, és nagy tétben mernék rá fogadni, hogy 1-2 éven belül a Jurassic World-filmek kapcsán még újból találkozhatunk ezzel az arccal. Plusz kiegészítő még egy tojásból kikelő Velociraptor fióka, de egy kisebb kartonoszlop segítségével újraalkotható a film ikonikus pillanata is. 

group_1.png

Igazán jelentős társat is kap a laborban Dr. Wu, a háttérben ugyanis egy képernyőn a Mr. DNS filmszekvencia egy képkockája látható, de megkapjuk magát a rajzfilm-figurát is!

labor.jpg

mrdns.jpg

Ezzel a szintén régóta vágyott "szereplővel" most már tényleg teljessé válik a Mattel Jurassic Park-gyűjteménye.

mrdnslabor.gif

És akkor arról még nem is szóltam, hogy a Ray Arnold, a T. rex kiszabadulása vagy a Ian Malcolm szetthez hasonlóan, fény- és hangeffektekkel is elkényeztetik a rajongókat, 4-4 filmbéli mondatot hallhatunk majd Dr. Wu-tól és Mr. DNS-től egyaránt!

A szett, mint említettem, november 9-étől lesz rendelhető a Mattel Creations oldalán, 30 dolláros áron, amelyre természetesen majd még a szállítási költség és a hazai áfa is terhel majd, ha valaki Magyarországi lakcímre rendelné. Azt hiszem elmondható, méltó módon zárja a 30. évfordulós évet a Mattel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7418249331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása