2023. június 21. 20:30 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Bemutatkozik az új Brachiosaurus

hcbrachio.jpg

A Beyond The Gates egy héttel elhalasztott mai adásában, némileg csalódást keltve, a Hammond Collection eddigi szó szerinti legnagyobb dobását mutatták be kicsit közelebbről, és most már hivatalosan elérhetőek a stock fotók is.

A csalódást ez esetben személy szerint abban éltem meg, hogy a hétvégén, valószínűleg egyfajta embargó lejártával, Jurassic-videósok sora mutatta már be alaposan a Mattel-től kézhez kapott Hammond Collection Brachiosaurus-szt, így - igaz nem először, elavult lett a Beyond The Gates adott videója. Igaz, máskor szivárgások, idő előtt a polcokon felbukkant figurákról volt szó, ez esetben viszont nyilvánvalóan a Mattel időzített ilyen furcsán...

Maga a figura egyébként egészen szemkápráztató, a korábban a Legacy Collection vonalon megjelent példányt már én is bemutattam (és tavaly a Világuralom kapcsán is megjelent egy újabb színváltozat) és a Mattel a már adott figurát vette alapul az új változathoz, de radikálisan megújították azt.

Kezdve a dinoszaurusz színeivel, amely még filmhűbb és még részletgazdagabb, mint a korábbi változatok, de igazán a fejrésznél érhető tetten egy látványosabb változás.

A szebb festéshez pedig egy teljesen újradolgozott fej is tartozik, igaz radikálisan azért nem változtatták meg a sculptot, de azért sokkal pontosabb lett.

vlcsnap-2023-06-21-19h43m07s869.png

Elsőre nem biztos, hogy feltűnő, de komolyabb változtatás eszközöltek a figura lábain is (igen, a körmei le vannak festve!), hiszen mind a négy láb plusz jointokat kapott, így a bokánál és térdnél is hajlíthatók azok, és a szintén jobban mozgatható farok segítségével a Jurassic Park ikonikus jelenetsora is immáron újrakreálható:

vlcsnap-2023-06-21-19h42m55s049.png

vlcsnap-2023-06-21-19h43m11s376.png

A nyaki részt illetően a fel-le mozgatás ugyanúgy működik, mint a korábbi változatoknál, de a legforradalmibb újítás valójában itt van, hiszen a nyak hajlítható!

vlcsnap-2023-06-21-19h41m07s269.png

Ez pedig megnyitja az utat egy sor új póz felvételéhez, és igazán nagy újítást is jelent. A nyaki rész nagy része gumival borított lesz, amely kellően rugalmas ahhoz, hogy elcsavarodjon, de nem drótot helyeztek el benne, mint más figurák esetében a farokrészeknél:

Hanem több joint segítségével állítható a vásárló kedve szerint a Brachiosaurus nyaka!

És habár még a májusi adásban bemutatott Legacy szettekről nincsenek közelebbi információk, mikor kerülhetnek ki a boltok polcaira (bár utóbbi Ausztráliában már felbukkant), főleg itthon, de a Hammond Collection Brachiosaurus figura már idehaza is előrendelhető, például a Fanbase oldalán, így tehát számíthatunk az érkezésére! Az új videóban egyébként megszólal a vezető játéktervező mellett a 9-szeres Oscar-díjas trükkmester, Dennis Muren is!

A napokban egyébként egy másik óriási figuráról is több, jobb minőségű felvétel került ki az internetre: a Mamenchisaurus, amely Az elveszett világ: Jurassic Park-ban szerepelt egy keveset, a méreteinek megfelelően hatalmas játékfigura formájában jelenik majd meg: teljesen lehajtva a szaurusz nyakát 126 cm hosszú lesz, így csak a tavaly megjelent Dreadnoughtus figura előzi meg őt a sorban.

A mai epizóddal egyébként már augusztusnál messzebre tekinthetünk, mikor milyen figurabemutatók várhatók a Beyond keretein belül: júliusban egy Legacy, augusztusban és szeptemberben 2-2 Hammond figura, októberben egy Hammond és novemberben 1 Legacy figurával fejeződik be az idei évi sorozat - tehát még minimum összesen 2 Legacy Collection figura (egy bizonyosan a Mamenchisaurus lesz) és 5 Hammond Collection figura megjelenés várható 2023-ban! Egyébként a San Diego Comic Con idén július 20-23 között kerül megrendezésre, és az elmúlt években már megszokhattuk, hogy ilyenkor a Mattel egy különleges figurával, szettel jelentkezik az esemény kapcsán - reméljük ez így lesz idén is, főleg a 30. évforduló évében.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4818151122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása