2018. május 14. 19:32 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Carnotaurus

carnotaurus.jpg

Már a Jurassic World: Bukott birodalom első előzetesében felbukkant a félelmetes Carnotaurus, és azóta is rengeteg promóciós anyagban láthattuk, hallhattuk, és levonhattuk a következtetést: egy újabb lenyűgöző theropodával gazdagodott a Jurassic-filmek univerzuma. 

A húsevő bika névre hallgató dinoszauruszt eddig nem láthattuk egy filmben sem, bár ez sem volt akadálya annak, hogy már a Kenner is kiadjon egy Carnotaurus figurát a játékvonaluk 1994-es második szériájában. A Bukott birodalom alkotói előtt így fel volt állítva már egy standard elvárás, bár mivel csak játékfiguráról volt szó, nem kötelező érvényűen, ám mivel már az a figura is a tudományos ismeretek alapján nyert formát, annyira nem is lőhettek mellé a külső jegyek megalkotásánál. 

A játékfigura az Action Attack fantázianevű kategóriában került kiadásra a már megszokott grafikai elemeket felvonultató nyitott dobozban. Az ebben a szériában megjelenő dinoszauruszok, így a Carnotaurus is egy a hátán található gomb segítségével kelthető "életre": a gombnyomásra a szaurusz a fejét előre szegezi és harap, egész gyorsan. Alaphelyzetben az állkapocs zárt, és nem is nyitható, csak a gomb megnyomásával.

carno05.jpg

A figura fejrésze, és egész teste ismételten magas színvonalú tervezésről árulkodik: részletesen kidolgozott, egyenetlen "bőrfelület", háromféle színben pompázó test, amely az eddig látottak alapján rendkívül filmszerű! A figura egyébként, mint az a fentebbi képeken látható, egyben került kiadásra. 

carno04.jpg

A Tyrannosaurus rex a mai napig rengeteg mém és vicc tárgya, no nem hatalmas termete, félelmetes állkapcsa miatt, hanem a rövid, aprócska mellső végtagjai miatt. Van olyan faj, amely még rosszabbul járt, ilyen a Carnotaurus is, amelynek egészen apró mellső végtagok jutottak. Egy másik, szembetűnő furcsaság a "kezeit" illetően, hogy azok 4 ujjban végződnek. Ez is jól megfigyelhető a Mattel figuráján, amelynek lábai, akárcsak az eddig bemutatott figuráknál is, oldalirányba is kicsit mozgathatók, nagyobb stabilitást adva a figurának.

carnot.jpg

A Mattel ismételten megugrotta a saját mércéjét, egészen elképesztő módon tudták/tudják a filmbeli dinoszauruszok figuráit megformálni. Erről egy külön bejegyzésben még mindenképp megemlékezek, viszont egyenlőre, nagy sajnálatomra, a további termékbemutatókra várni kell, de remélem az eddig látottak alapján sokak kedvét meghoztam egy Super Colossal T. rex figurára (amely még itthon nem kapható jelen pillanatban) vagy a Thrash 'N Throw T. rex-re, az Indoraptor-ra, a Mosasaurus-ra, a Baryonyx-re és a Carnotaurus-ra. 

dinok01.jpgAz eddig meglévő theropoda dinoszaurusz figurám

dinok02.jpgItt pedig a teljes csapat

Ez a figura is a JátékShop-tól került megrendelésre, ahol további figurák közül csemegézhetünk, én pedig hamarosan ismét jelentkezek, hírekkel, érdekességekkel a 24 nap múlva érkező Bukott birodalom kapcsán! 

jatekshop.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9113938176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.05.15. 22:01:09

Szeretettel várom a beszámolókat.

A Carno esetében nézegettem termékvideókat és csalódottan tapasztaltam,, hogy ő semmiféle hangot nem tud kiadni. A mozgatható fej tök jó, de egy magasabb árszínvonalra pozícionált dínós terméktől elvárná ezt a pluszt minden gyerek. Ne kelljen már kompromisszumokat kötni. Kár, hogy innen kispórolták. Illetve még némi hibának tudnám felróni, hogy a figura feje nem állítható be gombnyomás nélkül a támadó, szétnyitott állkapcsú pozícióba. Ehhez folyamatos gomblenyomás szükséges. Jó lett volna valami retesz szerű dolog.
Ettől függetlenül tömegcikknek elég igényes darab.

Anak 2018.05.15. 22:03:25

Kérdés az Extreme Chompin vagymi féle T.rex változat megjelenik hazánkban, vagy az amelyik a Legacy sorozatban jön?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.15. 22:07:52

@Anak: Köszönöm :) Lehetőségeimhez mérten igyekszem, és remélhetőleg előbb-utóbb nem csak a játékok terén készülhet beszámoló :)

Igen, ezért nagy kár, hogy hangot nem ad ki, de szerintem bőven megéri az árát. Az állkapocs dolgot is értem/megértem, és még egyet is értek, de ez is szubjektív, van, akinek jobban tetszenek a dinók csukott szájjal, van akinek a nyitott. Még csak Baryonyx-szel láttam, de a dinókat rögzítő vastagabb, átlátszó pántból egy darabot kivágva ha az állkapocs és koponya kapcsolódási pontjára betuszkol az ember, akkor elvileg elérhető a kívánt hatás rögzítése.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.15. 22:38:41

@Anak: Nagyon remélem, hogy kapható lesz. A T. rex európai dobozán (de Alan, Ellie és Muldoon figuráján kívül az összes többin) van magyar nyelvű megnevezés, leírás, és ugye az Extreme Chompin' az egy és ugyanaz, mint a Legacy féle, csak úgy tűnik USA-ban és Mexikóban kijött ugyanaz a figura az alap és a Legacy vonal alatt is.
süti beállítások módosítása