2023. március 22. 20:17 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Hammond Collection Dr. Alan Grant

hcalan.jpg

Újabb Hammond Collection figurával bővült gyűjteményem, a Jurassic Park egyik főszereplőjéről készült új figurát a szokás szerint a tovább mögött mutatom be, és szó lesz sajnos egy szívszaggató hírről is...

A tavaly indult Hammond Collection figurasorozatban ugyan a hangsúlyt továbbra is a dinoszauruszok kapják, a Mattel szép sorban jelenteti meg a Jurassic Park főszereplőit is, ami meglepő, hiszen korábban az Amber Collection vonalon a legelső figurák egyike a Jurassic World főszereplője, Owen Grady volt - biztos vagyok benne, hogy rá sem kell azért sokat várnia a rajongóknak, de talán most filmenként kerülnek elő a főszereplők. Többek között már olyan szereplő is megkapta a maga figuráját ezen a vonalon, Donald Gennaro, aki korábban semelyik másik vonalon nem jelent meg, bár egyelőre nincs is jele annak, hogy a Outhouse Chaos szetten kívül, külön is megjelenne a figura.

A többi szereplőről viszont már korábban is kiadásra került a Legacy Collection keretein belül egy-egy figura, van akiről többféle változat is, és jól láthatóan a hagyományos, 3.75 inches figurák sorában a korábbi Amber Collection figurákat veszik alapul, mint Dr. Alan Grant esetében is.

A Jurassic Park ///-as hím Velociraptor esetében már látott boxdesign köszön vissza Alan esetében is, de mivel a figura tavaly jelent meg, a 30. évfordulós plecsni nem került rá. 

Amint az később látható lesz, azért elég erőteljesen átdolgozták a korábbi Legacy változathoz képest sokunk gyerekkori hősének figuráját, ez főképpen a ruházat részletein mutatkozik meg, mely sokkal szebben kidolgozott mint korábban, ráadásul filmhűbb is, hiszen Alan öve vagy a cipőjének a színe is most már helyesen van megjelenítve.

Az arc részletei is szebb kidolgozást kaptak, ahogyan Alan kalapja is, viszont a Mattel némi plusz munkát is tett a figurába, hiszen ahelyett, hogy a kalap eltávolítható lenne, az egész fej könnyedén cserélhető.

alanface1.jpg

Ugyanakkor viszont a napszemüveg, mint sok más figura esetében, itt is eltávolítható, ennek már csak azért is van jelentősége, mert például a T. rex elszabadulásakor, éjszaka, természetesen azt nem is viselte Dr. Grant.

alanface2.jpg

Az egyik kézbe adható kiegészítője a figurának a fényfákja, amely a korábbi kiadáshoz képest kicsit keskenyebb, így könnyebben a kézbe is helyezhető, de a jobb csuklót le is tudjuk cserélni, és akkor már a Velociraptor karmot tartja kezében a figura.

alangrant_2.jpg

A másik csukló is könnyedén eltávolítható és cserélhető, ráadásul így a kézfejen már gumikesztyű található, és így tudja a paleontológus kézbe venni a frissen kikelt Velociraptor fiókát, apró de fontos részlet, ráadásul a korábbi Amber figurához nem is járt kölyök dinoszaurusz!

A Mattel tehát minden tekintetben a gyűjtők kedvében járt, arról nem is beszélve, hogy természetesen sokkal több ponton mozgatható már ez a figura, mint egy alap 3.75-ös figura: a törzse oldal irányba dönthető, de a csuklóízület is újdonság, ahogy a térdízület is. 

group_4.jpg

Azt természetesen nem tudni, hogy milyen logika mentén (de valószínűleg pusztán a szerencsének köszönhetően), de összevissza kaphatók a Hammond Collection figurák, bár legalább pár eljutott hazánkba is, sajnos viszont Dr. Grant figurája nincs közöttük, az én példányom is az Egyesült Államokból érkezett. Ráadásul, mint a Jurassic Park /// egyik főszereplője, Alan máris kapott egy újabb változatot, a 2001-es filmhez igazítva a megjelenését, ráadásul egy pompás nőstény Velociraptor társaságában, remélhetőleg egyszer arról a szettről is be tudok számolni a blogon.

jp3.png

Szomorú aktualitása is van a ma bemutatott Dr. Alan Grant figurának: a héten jelenik meg Sam Neill memoárja, amelyben a 75 éves színész az egész pályafutását felidézi. A Did I Ever Tell You This? című kötet kapcsán az új-zélandi színész a brit The Guardian-nek adott interjúban elárulta, tavaly márciusban a non-Hodgkin limfóma egy ritka változatával, angioimmunoblasztikus T-sejtes limfómával diagnosztizálták, amely már a harmadik stádiumban járt, mikor diagnosztizálták. Mint az a könyve előszavából is kiderül, az egész könyv a szörnyű diagnózisnak köszönhető, az írásba menekült a színész az agresszív kemoterápiás kezelések alatt, amelyek sajnos hatástalanok voltak, de egy új, kísérleti kezelésre már jól reagált a színész szervezete és jelenleg, immáron nyolc hónapja daganatmentes, de élete végéig kapnia kell a kezelést.

sam_neill.png

Sam Neill az interjú egy pontján azt is kijelentette, nem fél a haláltól, de határozottan bosszantaná, ha az most jönne el érte, hiszen még egy-két évtized szeretne élni. A színészt egyébként mélyen megérintették a közösségi oldalakat elárasztó jókívánságok és aggodalmak a rajongók részéről, és egy instagram posztban leszögezte:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

SamNeillTheProp (@samneilltheprop) által megosztott bejegyzés

Szóval, remélem élvezni fogjátok (a könyvet) és ne aggódjatok túl sokat "emiatt", mert jól vagyok

Reméljük is, hogy így lesz, jó egészséget sokunk gyerekkori hősének, és reméljük még sok remek produkcióban fogjuk még viszont látni a mi szeretett Alan Grant-ünket! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6318078136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása