2023. augusztus 16. 22:32 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - Az elveszett világos figurák, ismét?

hcbabes.jpg

Megérkezett a havi Beyond The Gates epizód, ami valószínűleg sokaknak okozott keserű szájízt, hiszen két olyan figura került most bemutatásra, amelyek már fél éve megjelentek. Egyben bízhatunk, talán most majd szélesebb körben kerülnek értékesítésre a figurák, mint tavasszal, de a tovább mögött bővebben kifejtem.

A fantasztikus Brachiosaurus figurával a Jurassic Park-ot hellyel közzel kimaxolta a Mattel a Hammond Collection keretein belül, hiszen immáron minden dinoszaurusz megjelent ezen a vonalon a filmből és a főszereplő karakterek is - két kivétellel. Ugyanakkor míg Lewis Dodgson nem is feltétlenül érdemel külön figurát, addig dr. Henry Wu, a Jurassic Park csodája mögött álló genetikai kutatások vezetője még nem érdemelt ki saját figurát, sem most, sem a Kenner-érában, ráadásul a színész és karaktere hiába bukkan fel mindhárom Jurassic World-filmben fontos szerepet játszva, még sem készült róla még figura. 

Őt leszámítva tehát véglegesnek mondható a Jurassic Park reprezentálása a Hammond Collection vonalon, de eddig is voltak közben kitekintések Az elveszett világ: Jurassic Park, a Jurassic Park /// és a Jurassic World első és második részéhez is (a harmadik film, a Világuralom kapcsán - még - nem jelent meg ezen a vonalon figura). 

Így az nem is meglepő, hogy a legújabb Beyond The Gates epizódban is Az elveszett világ: Jurassic Park kerül előtérbe, de arra aligha számított bárki is, hogy egy fű alatt, fél éve megjelent figurapárost mutatnak be most.

Hammond Collection - Juvenile Tyrannosaurus Rex

Miután tavaly megjelent (és idén is újra kiadásra került) a felnőtt Tyrannosaurus Rex, Rexy figurája és jött a limitált kiadás is belőle az Outhouse Chaos set-ben - amely teljesen új festést kapott, remélhető volt, hogy más, a filmekben látott példányok is megkapják a maguk kiadását. A hím T. rex, Buck figurája a végül csúnyán besült közösségfinanszírozási projekt keretein belül jelent volna meg (meglepne, ha 1-2 év múlva azért nem vennék elő újra a figurát önmagában). Viszont nem meglepő, hogy a kölyök Tyrannosaurus Rex megkapta a maga változatát, hiszen korábban az Amber Collection sorozatban is megjelent, így ezúttal csak azt a figurát kellett lekicsinyíteni.

Szerencsére a festés sokkal pontosabb, és a zöld szín árnyalata is sokkal jobb, mint az Amber változat esetében, de két kiegészítőt átvettek onnan: a törött lábra való pólyát és az összetekert nadrágszíjat. A figura méretaránya azért még továbbra sem pontos (a filmben látott egyed azért jóval kisebb, még szereplőink karjában is elfért), de igazán szépen sikerült a sculpt, a figura maga.

Hammond Collection - Stegosaurus

A kölyök Stegosaurus figurájával is nem rég találkozhattunk, tavaly jelent meg Sarah-val és egy felnőtt példánnyal együtt a Legacy Collection vonalon, így túl sok kutatómunkát már nem igényelt a figura.

Színeiben azonban mégis markánsabban eltér, személy szerint a Legacy változatot jobban preferálom, de igazán elbűvölő az új változat is. 

Ami miatt viszont tényleg nehezen érthető, hogy ők ketten kerültek külön bemutatásra, az az, hogy a két figura tavasszal már megjelent, igaz csak néhány (amerikai) webshopban, és elég hamar el is fogytak a készletek. Remélhetőleg azzal, hogy most kaptak hírverést, immáron több boltba, esetleg hozzánk is eljuthat a két figura. Minthogy már több külföldi gyűjtőnél megtalálható a figura, az ő bemutatójukból már láthattuk, hogy a két új figura a korábbiakhoz képest hogy sikerültek, érdekes, hogy az Amber-es kölyök Rex alig nagyobb csak!

rexbabe.gif

1legham.jpg

muldoon.jpg

Az epizódban a Mattel tervezője, Gregory Murphy mellett Matt Winston is tiszteletét teszi, akit mindig öröm hallgatni - ő a legendás Stan Winston fia, aki apja örökségét egy, a filmes praktikákat oktató iskolában viszi tovább. 

Szeptemberben és októberben is még 2-2 új Hammond Collection figurát mutatnak be a Beyondban, míg novemberben egy új Legacy megjelenéssel ér véget a sorozat új évada. Remélhetőleg addigra már az elmúlt hónapokban mutatott figurák is elérnek végre hazánkban. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1318194857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása