2022. február 23. 00:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hivatalos fotókon a legújabb Mattel figurák

legujabb.jpg

Végre hivatalos Mattel fotókon is szemügyre vehetők a Jurassic World: Világuralom kapcsán megjelenő figurák első hullámának figurái. Az új Rexy, vagy a Therizinosaurus mellett az egyik járműről és a Hammond Collection két, eddig nem látott figurájának hivatalos fotóiról is részletek a tovább mögött.

therilogo.jpg

A Sound Slashin' Therizinosaurus alighanem az egyik legjobban várt figura az idei évben: a Világuralomban debütáló faj az egyik legkülönlegesebb, leglátványosabb a dinoszauruszok világából, és bár minden porcikáját nem láthattuk az előzetesben, a figura már minden részletet megmutat, és amit látunk, az alapján tényleg nem aprózták el:

 theri01.jpg

A részletes kidolgozása, a gyönyörű festés, és a vélhetően nem kevésbé félvállról kezelt hangeffektek is gyorsan sokak kedvencévé fogja tenni a rendkívül agresszív ragadozónak tűnő növényevő dinoszauruszt, amelynek karjai gombnyomásra kaszáló mozgásra is képesek lesznek. 

rexylogo.jpg

A Mattel nem csak, hogy minden évben, de legalább kétféle változatban adott ki eddig Tyrannosaurus rex figurákat, többnyire a Jurassic Park és a Jurassic World-filmek nevesített sztárjáról, Rexy-ről. Ahogy teltek az évek, egyre szebbek és jobbak lettek ezek a figurák, valóban az volt az érzése az embernek, hogy minden egyes új T. rex felülmúlja az előzőt. Nincs ez másképp a Thrash 'N Devour T. rex-szel sem:

Az eddigi legpontosabb festését láthatjuk Rexy-nek, még ha a hasi részen és az állkapcson mégis csak kicsit hangsúlyosabb a vaj szín, mint kellene. Nem egyedülálló módon, a fejrázó funkció a farokrész tekerésével érhető el, de külön gombbal nyitható az állkapocs, és ordít is a figura - míg lábait a talajhoz verve dobogó hangot hallat. Nagyfokú rokonságot mutat a figura a Destroy 'N Devour Indominus rex figurával is: az ott látott módon, a torokrész ezúttal úgy lett kialakítva, hogy akár egy egész embert képes elnyelni a zsarnokgyík (persze lenyelni már nem tudja).

gigalogo.jpg

A Giganotosaurus-szról először Sam Neill elszólásából szereztünk tudomást egy interjú során, de láthattunk egy (őskori) példányt az 5 perces Előszóban is. Ehhez képest a Világuralom előzetesében jól rejtegették a hatalmas ragadozót, de a Mattel nem tudta már tovább rejtegetni a róla készült legnagyobb figurát, egyes országok túlbuzgó üzlettulajdonosainak hála idő előtt már a polcokra is kikerült a figura.

giga01.jpg

A rajongók által leginkább kritizált rész, a gerinc vonalán végigfutó tüskék voltak már az Előszó kapcsán is, a figura maga vélhetően a klónozott állatról készült, vagyis nem változtattak a megjelenésén nagyot az alkotók. A dinó és Jurassic-rajongók persze joggal érezhetik kissé túlzónak a Giganoto ábrázolását, de a készítők a szélesebb, nem rajongó tömegre is gondoltak vélhetően, azaz minél inkább az eddig látott nagyragadozóktól eltérő designt szerettek volna megmutatni. Az én ízlésemnek mindenesetre tetszik a figura, a kisebb, elektronikus változatról viszont még mindig nem tudunk sokat, illetve a legnagyobb kérdőjel részemről az alap, mentazöld szín létjogosultsága.

trucklogo.jpg

Ahogy a Bukott birodalom kapcsán is kaptunk a film ihlette játék járműveket, úgy a Világuralom kapcsán sem marad adós ezen a téren sem a Mattel. A katonai jellegű, két személyes, kisebb testű dinoszauruszok szállítására is alkalmas jármű a filmben megjelenő BioSyn vállalat arculatának színvilágát tükrözik, hogy maga az autó egy valószerűbb változata felbukkan-e a filmben, azt még most nem tudni. 

truck01.jpg

Egy torony segítségével a platós raktérbe is emelhető a dinoszaurusz, miután egy kilövő segítségével "benyugtatóztuk" a szetthez járó Velociraptort. A jármű egyes részeivel ütközve pedig darabjaira is hullik az! 

ferologo.jpg

A kisebb méretű figurákat felvonultató Ferocious Pack játékvonal első négy figurája már hetekkel ezelőtt felbukkant egyes ázsiai régiókban, az akkor készült, nem túl jó minőségű felvételek alapján pedig túlzottan nagy sikert nem is arattak a rajongóknál. Amint az látható, hivatalos fotókon máris jobban mutat a négy dinoszaurusz, különösen a Dsungaripterus, de Blue figurája is jobb, mint amilyennek elsőnek látszott. 

Dsungaripterus

Blue, a Velociraptor

Moros Intrepidus

Miragaia

Mind ezen figurák, mind pedig nagyobb társaik esetében, kivéve a Super Colossal Giganotosaurus-szt, már a megújult, applikációval aktiválható kódtáblát is megkapjuk, beleépítve a dinoszauruszukba, és vélhetően jelentősen megújul maga az applikáció is:

app.png

A februári, idei első Beyond The Gates videó nem várt meglepetést tartogatott a rajongók számára: 2019-es debütálását követően az Amber Collection gyűjtői sorozatot az idei évben a Hammond Collection váltja fel. Hivatalosan ugyan a gyűjtői, 1:10-es méretarányú figurákat tartalmazó kollekciót nem törölték, de egyelőre az 1:18-as méretarányú, de a korábbiaknál jobban kidolgozott figurák veszik át a helyüket.

ianlogo.jpg

Az első ember ezen a vonalon Dr. Ian Malcolm lesz, akinek mind a Legacy, mind az Amber Collection vonalon jelent meg természetesen korábban figurája, ez az új, az alap játékvonalhoz illő méretarányú figura pedig e két vonal legjobb tulajdonságait ötvözi, az arcvonásai legalábbis máris sokkal élethűbbek ennek a figurának, mint a korábbi verziók.

A hagyományos 3.75 inches emberfiguráktól eltérően dupla annyi mozgatási ponttal rendelkező Ian esetében a plusz, hogy ezúttal eltávolítható lesz a zakója, nem csak levehető lesz a törzs részről mellényként a zakó egy része, de a karok is cserélhetőek rövid ujjú inges változatra, ezáltal tudják majd a gyűjtők "átöltöztetni" a matematikust. Kiegészítésül csupán egy fáklya jutott neki, hogy a napszemüveg is levehető-e, az még a jövő zenéje.

raptorlogo.jpg

Természetesen, a Velociraptor is az elsők között megjelenő figura ezen a vonalon (amelynek létjogosultsága, hogy olyan, nagyobb termetű dinoszauruszuk is kaphassanak több artikulációs ponttal rendelkező változatot, mint a Parasaurolophus vagy épp a T. rex!), amelynek festése, és persze maga a figura kialakítása is az Amber változatot idézi, fele akkora méretben.

Legelsőre nem tűnik úgy, hogy sokkal több lenne a mozgatható pont, mint a hagyományos raptoroknál, még az ölőkarom sem mozgatható, mint nagyobb változatnál, inkább egy amolyan kötelező kört tudnak le ezzel a figurával, és nem is kell nagy jóstehetségnek lenni, hogy ki merjem jelenteni: ezt a figurát még számos átfestésben meg fogjuk kapni, mint pl. Blue

raptor03_2.jpg

A fentiekben látott figurák esetében konkrét megjelenési dátum még nem ismert, de vélhetően, nemzetközileg, április 17-étől érkeznek a boltok polcaira, kerülnek készletre az online áruházakban, úgyhogy érdemes már most félretenni, mert a legjobb darabok talán nem sokáig lesznek elérhetőek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8017740692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása