2021. március 26. 22:03 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Dino Escape - Mozgolódás az új figurák körül

dinoescape_2.jpg

Habár már javában 2021-et írunk, a Mattel idén megjelent figurái még mindig a Legacy, Primal Attack vagy a Camp Cretaceous játékvonalhoz tartoznak, az első Dino Escape figurák megjelenésére továbbra is várni kell, de most friss képek stock fotók érkeztek a figurákról, de más új megjelenésekről is lesz szó. 

A Dino Escape játékvonallal a figurák alsorozatai is új elnevezést kapnak, de még előtte felbukkantak a régi elnevezésű figurák utolsó képviselői is az amerikai polcokon vagy webáruházak kínálatában:

attackpacks_1.jpg

A Coelurus és a Proceratosaurus is újrafestett változat, a korábbi változatról lecsúszóknak lehetnek érdekes, és egyben ők az Attack Pack játékvonal utolsó képviselői is.

A Savage Strike játékvonal is búcsúzik az alábbi két Velociraptorral:

savagestrikeraptor1.jpgA jobb oldali elég vad festéssel bíró változat, de a tigriscsíkos változat egészen lenyűgözőnek hat, egyértelműen Az elveszett világ: Jurassic Park által ihletett darab, sok rajongó így az én figyelmemet is felkeltve. 

Szintén felbukkant a tengerentúli áruházak kínálatában az Extreme Damage Tyrannosaurus Rex figura. A Battle Damage sorozat elvileg nevet nem vált, de a legújabb figura még lenyűgözőbb, mint eddig gondoltam:

A festés egészen pazar ismét, és bár a hangsúlyos sérülés ábrázolásáért nem feltétlenül vagyok oda, kárpótol a ragadozó feje: a Super Colossal figurákat leszámítva ez az első T. rex a Mattel-től, amelynél nem gombnyomásra nyitható/csukható az állkapcsa, hanem szabadon állítható!

Remélhetőleg ezen figurákat a hazai kínálatból sem kell hiányolnunk.

Az idei évben meghatározónak szánt Dino Escape játékvonal első, Attack Pack-ot váltó Wild Pack figuráira már korábban is vethettünk pillantást, most pedig a Savage Strike vonalat váltó Fierce Force figurák lepleződtek le. Ezen figurák hangot nem adnak ki, de gombnyomásra aktiválhatóak majd bizonyos képességek, mozgások, bár még nem tiszta, hogy melyik figura pontosan mit tud és azért egy néhány kép még erősen szerkesztett, valószínűleg nem a végleges állapotát mutatja a dinoszauruszoknak:

A Masiakasaurus (egy korábbi, feketére színezett változat keringett napokig a rajongók körében, mint az E750-es egyed figurája, de mint kiderült, az a kép hamisítvány volt) és a Chialingosaurus vadonatúj figurák, utóbbi láthatóan a Stegosaurus figura egyes részeit viseli magán, a kép maga is kissé furcsa, mintha össze lenne ollózva. A Velociraptor, Sauropelta, Gallimimus és Dilophosaurus ugyan újrafestések, de a Raptor például egész biztosan új trükköt fog tudni, hiszen ilyen illesztést mint középtájt látni, még nem kaptunk egy korábbi változatnál sem. 

A hangot adó dinoszauruszokat tömörítő Sound Strike vonalat a Roar Attack alkategória váltja, előtte viszont még két, átfestett dinoszaurusszal búcsúzik ez a kategória is:

rasino.jpg

Amelyek közül a Sinoceratops már el is érhető is tőlünk nyugatabbra, így megérkeztek az első tényleges fotók is  a film- és sorozathű figuráról:

A Roar Attack vonal első képviselőinek egyike pedig az új fajként megjelenő  pedig Ouranosaurus lesz:

soundouranosaurus.jpg

De a Krétakori táborból ismert Baryonyx-trió is új kiadásokat kap, Chaos és Limbo már meg is tekinthető, de itt van a Ceratosurus, a felnőtt Bumpy, az Ankylosaurus is (bár úgy tűnik, nem készült új fejforma, nem kisebb az egyik szarv a másiknál) és az Allosaurus is részben újrafestett, de utóbbi például a Battle at Big Rock-hoz kapcsolódó figurát kapta alapul - csak ezúttal új festéssel és persze, hangeffekttel.

apato_2.jpg

A héten Németországban felbukkant a lenyűgöző Legacy Collection Apatosaurus figura is, róla bővebben egy későbbi posztban, de a dobozán újabb figurákat lepleztek le, amire azt hiszem azért sokan számítottunk (és a dobozon szerepel itt-ott magyar nyelvű felirat is, de még mindig kérdés, a hazai boltokat eléri e a roppant hatalmas figura):

squad.jpg

a Mattel ugyanis egy dobozban is kiadja végre a Jurassic World közkedvelt Velociraptor csapatát, a Raptor Squad-et, tehát akik eddig nem gyűjtötték össze őket, bepótolhatják a hiányosságot.

A bájos Snap Squad figuracsalád is új tagokkal bővül, ezúttal viszont nem csak új színekkel, de arckifejezésekkel is ellátták a kis jószágokat, alighanem nagyobb lesz irántuk a kereset mint valaha:

emosnap.jpg

A végére pedig a rejtélyes E750 figuráját hagytam. Ahogy már sok franchise esetében megtörtént, úgy miért is a Jurassic-világ úszta volna meg, úgy fest, kiszivárgott a Krétakori tábor 2. évadában először felbukkant rejtélyes állat figuraváltozata (bár egyes információk szerint ez még csak egy prototípus, valószínűleg a végleges festésen még változtatnak). Mivel ez túl SPOILER-es tartalom, ezért egy semleges képpel kezdődik a galéria, amelyben megtekinthető az E750, amely minden bizonnyal a Scorpius Rex nevet viseli:

Hamarosan pedig végre újabb termékbemutatókkal is jelentkezem, illetve még ki tudja, mit tartogat addig is számunkra a Mattel vagy a Universal...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7816481360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2021.03.27. 17:14:50

SPOILERes okfejtés:

Ez a Scorpius Rex eléggé Indoraptoros. Márhogy akkor ez lesz az elődje. De ha ez igaz akkor kérdéses, hogy az Indoraptort a Bukott Birodalom idején (tehát a Krétakori tábor eseményei után) miért az Indominus Rex genomjából keresztezték és miért nem ebből a lényből, ami úgy tűnik kronológiailag már előbb létezett. Esetleg ez a lény is el fog pusztulni és erről Dr. Wu is tudomást szerez ezért kénytelen megszerezni a kutatásaihoz az Indominus Rex csontdarabját?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.03.27. 19:09:35

@Anak: Valószínű magyarázatnak tartom, hogy Wu és emberei ennek az állatnak a génkészletét már nem tudták idejében kimenekíteni (mondjuk az Indominus-ét sem), de lehetséges, hogy egyéb problémák is voltak a Scorpius-szal, nem lehet véletlen, hogy tartályban tartották... És ezért kellett visszatérni az Indominus génkészletéhez illetve Blue-éhoz.
süti beállítások módosítása