2024. július 24. 19:15 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Bemutatkozik a REIMAGINED játékvonal!

re-carno.jpg

A Legacy vonal tovább él, immáron egy új alvonallal – bemutatták a legújabb, Reimagined figurasor első darabját, amely sokak számára lesz ismerős. Szokásomhoz híven, a részletek a tovább mögött.

Sokak képzeletét piszkálta, mit takarhat a Mattel legújabb, Reimagined névre keresztelt játékvonala, annyit lehetett csak tudni, hogy a 93 Classic és a Legacy Collection kereszteződése adja az új vonalat, de nem egészen így történt.

A Legacy Collection vonal úgy fest, megmarad – ez a legrégebben futó szériája a Jurassic World figuráknak, hiszen már a Mattel első évében, 2018-ban jelentek meg ezen a vonalon, amely főképp a Jurassic Park-trilógia szereplőit, járműveinek kiadását foglalta magába.

93classic.png

A tavaly debütált, a 30 éves évfordulót megcélzó '93 Classic Collection is nagy sikert aratott: a korabeli, Kenner-féle figurák stílusát, anyaghasználatát megidéző darabok remekül sikerültek. Az idei évben két további kiadás jelent meg, de sejteni lehetett, már csak az elnevezés miatt is, hogy erősen behatárolja majd a lehetőséget ez a vonal. Valószínűleg ezért is hívták életre a Reimagined alvonalat, amelynek első darabja továbbra is egy régi, klasszikus figurát idéz meg, maradva a Jurassic Park-nál, de aligha lövök nagyon mellé, ha azt mondom, várhatóan a sor további figurái már Az elveszett világ: Jurassic Park és a Jurassic Park /// figuráit is érinteni fogja, vagy épp a Jurassic World-öt, újragondolva.

reimaginedlogo_1.png

A ma bemutatott Beyond The Gates epizódot így különösen nagy várakozás előzte meg, ráadásul ezúttal sikerült teljesen titokban tartani, hogy mi is érkezik. Neemz - Jurassic Your World nevével alighanem sok rajongó találkozhatott már, rendkívüli plakátötleteire már a Universal is felfigyelt, számos alkalommal hivatalos is felkérték, hogy számukra is alkosson. Nem is csoda, hogy ő is lehetőséget kapott, hogy maga mutasson be egy új figurát. Nem mellesleg, eddig számomra az ő prezentációja volt a legprofibban összerakva.

vlcsnap-2024-07-24-18h25m58s643.png

És végül lehullt a lepel, a Legacy Collection – Reimagined játékvonal első képviselője a Roarin’ Real Feel Carnotaurus!

01b_1.png

A tavaly kiadott '93 Classic Electronic Real Feel Tyrannosaurus rex méltó társat kapott, az új Carnotaurus ugyanis a Kenner-éra nagyobb dinoszaurusz figuráit idézve, az orrától a farka hegyéig(? – ez ugyanis nem derült ki egyértelműen) egyetlen, gumírozott darabból áll, és ebben máris különbözik a Rex-től, hiszen annak feje, habár új sculpt volt, de teljesen műanyag.

A Carnotaurus-szé viszont nem, így külön állkapocs artikuláció sincs, a régi figurákhoz hasonlóan. Viszont cserébe a nyaka hajlítható, és testszerte nyomkodható, a hangért felelős modul pedig a csipő részen található meg.

A karok és lábak természetesen műanyagból készültek, de az utóbbiak esetében a mostanra többször is tapasztalt, rövidebb lábfejekkel, így még élethűbb az egész figura megjelenése.

02_2.png

Ha maga a figura esetleg ismerősnek tűnhet, az sem a véletlen műve természetesen: a Mattel tervezői ugyanis a Kenner Jurassic Park sorozatának 2. szériájában megjelent Demon Carnotaurus jellegzetességeivel ruházta fel új figuráját: a színösszeállítás, a szemek színe, de még a lábakon található karmok is olyan színűek, mint a klasszikus figurán.

demon_1.jpg

Amit annak idején a Kenner nagyon nem talált el, az a mellső végtagok, de a Mattel-nél a már sokszor bevált, fajspecifikus karokkal egészítették ki a figurát.

vlcsnap-2024-07-24-18h26m47s800.png

Az egész figura megjelenése ismét tökéletesen idézi meg a régi elődöt, talán csak a csomagolás az, ami nem annyira káprázatos, de a Mattel szeretné elkerülni elődje zárt dobozait az ilyen nagy dinók esetében, a gyűjtők emlékezhetnek a törött farkakra a T. rex figurák esetében. És sajnos hiányoznak a különböző lefogó eszközök is, de így sem okoz csalódást a figura.

A Target oldaláról eddig is tudható volt, hogy augusztusban is egy Reimagined figura kerül terítékre, de most már azt is tudjuk, hogy szeptember-október-november hónapok egy-egy Hammond Collection figurát rejtenek, amelyek közül talán a Pyroraptor, ami azért is lenne furcsa, de nem egyedülálló, mert már több helyen is kapható, és idehaza is érkezik, várhatóan szeptemberben. És természetesen szokásomhoz híven, az alább megtekinthető a teljes videó is:

Pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, a Mattel ebben annyira következetes, mint országunk költségvetése, de az idei tendenciát látva, hozzánk csak jókora késéssel juthat el, ha egyáltalán eljut, hiszen az idei két 93-as sem jelent meg egész Európában, és az új Hammond Collection figurák is jókora késésben vannak, ha jönnek egyáltalán... Valószínűleg a Mattel úgy látja, nem éri meg az európai piacba fektetni, ami nagyon szomorú fejlemény. Annál is inkább, mert tavaly a mi országunk kapta meg először mind a 4 klasszikus szettet, mostanra viszont örülhetünk, ha az új figurák fele eléri a hazai boltokat…

vlcsnap-2024-07-24-18h29m12s797.png

Hamarosan kezdődik a San Diego Comic Con, kíváncsian várom, mivel lepnek meg minket, akár a Mattel, akár más partner, a Jurassic World: Káoszelmélet mindenesetre saját panelt kap, és a hírek szerint 1-2 epizódot le is adhatnak a megjelenteknek a második évadból. A napokban elkezdődött a Jurassic World 4 máltai forgatása is, és végig söpört már nem csak a rajongói oldalakon is, hogy a Universal levédette a Jurassic World: Rebirth márkanevet. Személy szerint, csak remélni tudom, hogy ez az elnevezés még sem a filmhez kapcsolódik, mert szerintem egyáltalán nem illik a Jurassic-filmek világába. Egyelőre a stúdió “jó” szokásához híven, semmit sem kommunikál a filmről, de az idei SDCC híreivel én nem maradok adós, érdemes lesz visszakattintani, és talán a nyári uborkaszezon is a végéhez közeledik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2318453699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása