2023. szeptember 01. 18:00 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Videójátékok, filmzene és egyéb állatfajták

limited_1.jpg

A mai naptól rendelhetők elő a Limited Run kiadó Jurassic Park Classic Games Collection kiadásai Nintendo Switch, Playstation 4 és 5, Xbox Series X platformokra, és most már ismertek az alap és gyűjtői kiadások részletei is. Ezeken felül a La La Land Records is a várakozásoknak megfelelően, megjelentette Az elveszett világ: Jurassic Park új, 2 CD-s filmzenei kiadását és még egy új Lego projektről is lehullt a lepel. Részletek a tovább mögött.

Korábban már én is beszámoltam arról, hogy a régi, retro játékok kiadására szakosodott Limited Run kiadó a Jurassic Park 30. évfordulója alkalmából a klasszikus Jurassic Park és a Jurassic Park Part 2: The Chaos Continues 8 és 16 bites játékok felújított változatát adja ki. A mától előrendelhető kiadásokat október 15-ig lehet előrendelni, a tényleges megjelenési dátum azonban a kiadások kiszereléseinél eltérő. A kiadó szerencsére hazánkba is szállít, nézzük is a kiadásokat részletesebben, de előbb a hivatalos tartalomleírást:

Ez a kiadás klasszikus játékokat tartalmaz, és új funkciókkal egészíti ki a játékokat, beleértve az egyes játékok mentési állapotait, új játékon belüli térképeket és különféle életminőség-javításokat, amelyek ezeket a játékokat a modern játékok korszakába hozzák!

Fedezd fel Isla Nublar-t mindegyik kiadásban, és éld újra a franchise régi játékainak izgalmas világát. Játssz Dr. Alan Grantként, vagy egyes kiadásokban Velociraptorként, miközben tojásokat gyűjtesz, túléled a veszélyes helyi vadvilágot, visszaállítod a park energiáját, új fegyvereket gyűjthetsz, és végül megszökhetsz!                    

Tapasztalja meg újra ezeket a klasszikus játékokat egy gyűjteményben. Térj vissza a parkba, és ÉLVEZD A KALANDOKAT!     

Jurassic Park: Classic Games Collection - Az alap kiadások - $39.99

classicvhs.jpg

Az eredetileg NES, Game Boy és  SNES platformokra megjelent játékok felújított kiadásai Nintendo Switch, Playstation 4 és 5 és Xbox Series X konzolokra jelenik meg, hagyományos műanyagtokos változatban. A különböző kiadások adatlapján közölt információk szerint háromféle játékmódban élvezhetjük a klasszikus játékokat:

  • TV mód
  • Asztali mód
  • Kézi üzemmód (ez valószínűleg a régi Game Boy játékokat idézi fel)

A kiadás várhatóan az előrendelési időablak lejárta után 4-6 hónappal később, azaz jövő kora tavasszal vehető majd kézbe, de fontos megjegyezni: a Limited Run játékai hagyományos játékboltok polcaira nem kerül ki, csak a másfél hónapos előrendelési időszakban rendelhetők meg.

Jurassic Park: Classic Games Collection - A VHS díszdobozos Steelbook kiadások - $64.99

classicvhs.png

A hagyományos műanyagtokos kiadások mellett, némi felárral, de egy igen szép gyűjtői változat is előrendelhető, a klasszikus VHS kiadást idéző díszdobozban, benne a műanyagtokos változat és egy nagyon szép, sárga SteelBook® valamint egy booklet kíséretében.

Valamennyi, korábban említett platform játékosai kiválaszthatják a nekik megfelelő kiadást, s ahogy a hagyományos, új ezen gyűjtői kiadás tekintetében egységes a kiadások ára.

Jurassic Park: Classic Games Collection - Prehistoric Edition - $149.99

pre1.jpg

A legborsosabb árral rendelkező kiadás egy igazán fejedelmi, gyűjtői változat, kezdve a klasszikus Kenner-féle T. rex doboza által inspirált díszdobozzal, de a tartalom is lenyűgöző:

pre2.jpg

  • Gyűjtői díszdoboz
  • VHS díszdoboz és SteelBook®
  • 25 x 60 cm-es duplaoldalas plakát
  • Akril lámpa cserélhető motívumokkal
  • Mini kazetta replikák gyűjteménye
  • Soundtrack
  • ID belépő
  • Booklet

Ahogy az előző, VHS díszdobozos SteelBook® kiadásnál, e változat gyártási ideje is 8-9 hónapot vehet majd igénybe, így késő tavasszal, nyár elején vehetik majd kezükbe a rajongók.

Viszont nem csak a videojátékokat rendelhetjük meg a Limited Run oldaláról, de más merchandise termékekkel is előrukkolt a cég, választható póló, pulóver, kártya vagy épp baseball sapka vagy gördeszka, természetesen mind szigorúan retro stílusú grafikával ellátott darab.

Időközben a La La Land Records is egy régóta várt kiadással örvendeztette meg a rajongókat: a tavalyi Jurassic Park: Limited Edition 2 CD-s filmzenei album után Az elveszett világ: Jurassic Park filmzenéje is megkapta a maga 2 CD-s változatát.

lostworldcoverhq_47818_jpg_b44712339d719ef5781e41305ee888a2.jpg

A koncepció természetesen változatlan, azaz törekedtek az elérhető teljes zenei anyagot úgy alakítani, hogy azok a filmben elhangzott sorrendben és hosszban kerüljenek a lemezekre, de a korábbi, 4 CD-s gyűjtői változathoz képest is akadnak új, kiadatlan tételek is. Természetesen ahogy az első film esetében, ennek a kiadásnak is várható egy bővebb bemutatója majd a blogon.

f3b7zadaeaelzmt.jpg

A kiadás pedig 5000 darabszámra korlátozva érhető el, és még mindig rendelhető a La La Land Records oldaláról, és Magyarországra is elérhető a szállítás.

És a héten derült ki, hogy az amerikai Peacock streaming platformra érkezik valamikor, vélhetően még ebben az évben egy új Lego film is, amely a plakát szerint a Jurassic Park történetét eleveníti fel, újragondolva. 

legofilm.png

A plakáton kívül sajnos semmilyen részlet nem ismert a projekt kapcsán, így a pontos megjelenési dátum sem ismert, de a játékidő egyes információk szerint 22 perc lesz. Idehaza a Peacock tartalmak a SkyShowtime kínálatában találhatók meg, így remélhetőleg a magyar rajongók is élvezhetik majd a különkiadást. 

Különösebben nagy visszhangot nem kapott és talán későn is kezdték el reklámozni, de az Egyesült Államokban és néhány más országban a múlt héten ismét a mozikba került a Jurassic Park a 30. évforduló kapcsán, ráadásul a 3D vetítésen túl immáron 4DX formátumban is! A film augusztus 25 és 29 között, annak ellenére, hogy három évtizede került bemutatásra, több, mint 12 millió dolláros bevételre tett szert! 

3d.jpg

Idehaza eredetileg 1993. szeptember 24-én került bemutatásra a film, így remélhetőleg ebben a hónapban itthon is találkozhatunk a mozikban ismét a filmmel. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1118204875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása