2023. július 13. 21:35 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Classic Games gyűjtemény és egy kis szépségápolás

news_26.jpg

Habár az idei évet előzetesen erősebbnek gondoltuk sokan, a Mattel és a LEGO komolyan vette a 30 éves évfordulót, addig a Universal stúdió túl sokat azért nem tett a nosztalgiához. Most egy videójáték kiadó lépett elő egy különleges játékgyűjteménnyel, de a (amerikai) hölgyek sem maradnak ki az egyik legmeglepőbb árukapcsolásnak hála. 

A 2015-ben alapított Limited Run kiadó egy fontos piaci szegmenst fedett le amikor vállalták olyan játékok fizikai megjelentetését amelyeket korábban csak digitálisan voltak elérhetők. A nevükhöz hűen, erősen limitált példányszámú megjelenésekről beszélhetünk, és idővel a retro játékok felé is fordultak a cégnél és most két legendás Jurassic Park játékok újrakiadását gondozzák.

Jurassic Park: Classic Games Collection - Switch, Xbox SX, PlayStation 4, PlayStation 5

1993-ban jelent meg a klasszikus Jurassic Park 8-bites videójáték NES (ismertebb nevén Nintendo) és GameBoy platformra, a nagy sikert pedig 1994-ben követte a Jurassic Park 2: The Chaos Continues, amely már a 16-bites SNES-re és GameBoy-ra jelent meg. 

covers_1.jpg

A Limited Run ezt a két játékot választotta, hogy a 30 éves évfordulóra digitálisan kicsit felújítva, a de a lényeget és a régi hangulatot nem feláldozva, már az új generációs konzolokra, valamint a Nintendo legújabb platformjára, a Switch-re adaptálja a játékokat. 

Háromféle kiadásban szerezhetők be a játékok az új konzol tulajdonosoknak, sajnos azonban végleges borító és más fotó sem ismert a konkrét kiadványokról, de a különböző kiadások közötti különbözőségeket, árakat összeszedtem:

new.jpg

Két kiadás pedig igazi ínyencség lehet, ugyanis külön érkezik egy Standard és egy Collector's Editions a játékok eredeti NES, GameBoy és SNES kazettáival!

oldd.jpg

Az előrendelés szeptember elsejétől október 15-ig tart majd, és mivel a kiadó neve is kötelez, ha ezek a kiadások elfogynak, nem lesz lehetőség valószínűleg később rendelni belőlük, ráadásul a Limited Run gondozásában megjelenő kiadványok csak és kizárólag közvetlenül tőlük rendelhető - az oldal adatai szerint Magyarországról is lehet rendelést leadni.

A klasszikus videójátékok

A kiadó tájékoztatása szerint az előrendelési ablak lezárta után 4-6 hónap, mire fizikailag is megjelenhetnek a videójátékok. 

A GameBoy változatok

Időközben, az amerikai rajongókat, egy igazán furcsa termékcsalád tartja lázban: a szépségiparban utazó Profusion Cosmetics ugyanis elég komoly Jurassic Park-os termékkínálattal rukkolt elő, az amerikai Walmart áruházlánc üzleteiben ilyen állványokkal találkozhatnak a rajongók:

display.jpg

Első, de még második nekifutásra is legfeljebb iskolaiszerekre gondolna az ember, de azért árulkodók a műszempillák és közelebbről megnézve a többi termék is beazonosítható: szemceruzák, sminkkészletek, de még tükör is található a kínálatban - utóbbi üvegfelületére nagyon vicces módon a Objects In Mirror Are Closer Than They Appear azaz a Tükörben a tárgyak közelebb látszódnak, mint valójában, utalva a filmben látott Jeep visszapillantótükrére. 

Igazi különlegesség, de bizonyos termékeknél a dobozt kinyitva 3D-s kartonfigurákon jelennek meg a dinoszauruszok, de olyan sminkkészlet is akad, amelynek a doboza felnyitáskor a film jól ismert "Utazás" témáját játssza le, ráadásul a különböző színeket a filmek szereplői és cselekményei inspirálták!

Korábban a cég már a Jurassic World-filmek kapcsán is jelentkezett kisebb termékekkel, amelyek közül voltak, amelyek itthon is megtalálhatók voltak, így talán a Jurassic Park készletek egyes darabjai is eljutnak hazánkba. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7118166386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása