2023. június 27. 20:28 - Lord Picard

Mattel Creations: Crowfunding - Jurassic World The Gates

crowfunding.jpg

A mai nappal vált elérhetővé a Mattel Creations oldalán az első Jurassic-os közösségi finanszírozás keretein belül elérhető gyűjtemény, amely régóta vágyott gyűjtői darabokkal kecsegtet, részletek a tovább mögött.

Ez az első alkalom, hogy a Mattel a Jurassic-rajongók számára is egy közösségi finanszírozási projektet hívott életre saját oldalukon, a Mattel Creations-on (korábban itt voltak elérhetők a San Diego Comic Con exkluzív kiadások is, idén nem tudni, lesz-e ilyen). Kis képzavarral ugyan a gyűjtemény a Jurassic World The Gates névre lett keresztelve, természetesen az idén 30 éves Jurassic Park előtt adózik nagy mértékben, de lássuk is, mik lesznek elérhetők és milyen feltételekkel. Ugyanis négy mérföldkőhöz kötöttek az elemek, ha mind a 4 teljesül július 26-ig, akkor kerülnek legyártásra az elemek, a várható megjelenés viszont... 2024 nyara!

5000 támogató

A Jurassic Park kapu...

A rajongók és gyűjtők egyik legrégebbi és legnagyobb vágya volt a Jurassic Park ikonikus főbejáratának játékváltozata. Az alap figurák méreteihez igazított kapu 50 cm magas lesz, és teljesen elektronikus! Nem csak a fáklyák lángjai pislákolnak, de a megfelelő pontra hajtva a kocsit a kapuszárnyak automatikusan kinyílnak, miközben a Jurassic Park zenei főtémája bömböl az egyik oszlopból! Apró részlet még egy vészhelyzeti telefon és kapcsolótábla, ahol Nedry-nek is sikerült kézi úton kinyitni a kaput és a jelek szerint gombként funkcionál majd ez a rész, amellyel manuálisan állíthatók a kapuszárnyak!

... és az új #05-ös Ford Explorer

A 2021 nyarán megjelent Ford Explorer volt a rajongók másik régi vágya, amely immáron teljesült is, ráadásul azóta még egy változat jelent meg a kocsiból idén, igaz az összetörhető változat eddig nem igazán terjedt el széles körben. Mindkét korábbi járgány a #04-es számú változat volt (ezzel utazott Lex, Tim és Gennaro), de az új változat már a #05-ös lesz! A Dr. Grant, Dr. Sattler és Dr. Malcolm alkalmazásában álló Ford azonban nem csak új számot kap: pótolták azt a hiányosságot, amit eddig sok rajongó maga oldott meg, a szélvédők mentén a gumitömítést imitálva fekete keret látható, ahogyan az ajtók felső részein is, de két antenna is helyet kapott a motorháztetőn. Újdonság még, hogy az abroncsok immáron nem műanyagból, hanem gumiból készülnek és a feliratok is ott virítanak rajtuk. 

07_25.jpg

08_19.jpg

De nem csak külsőleg újult meg az Explorer: belül az ülések és a műszerfal valamint a középső konzol is filmhűbb színt és kiegészítő festést kapott, többek között a monitorok is "életre" kelnek. Illetve az egyik fotón kiszúrható, de a csomagtérben láthatóan ott lesz a lámpát, a fényfáklyát és a brossúrákat rejtő műanyag láda is!

6000 előfizető

Tim és kifutó kerítés-részlet

Innentől lesz az egész gyűjtés igazán nemzetközi - ugyanis meglepő módon, az első 5000 előfizetést csak az amerikai rajongók összefogása érheti el, és csak onnantól kezdve lesz rendelhető a teljes szett a nemzetközi rajongók számára. Mivel eddig is lehetett rendelni az oldalról Magyarországra, elég valószínű, hogy számunkra is.

Tim figurája a korábbi változatokhoz képest megújult, hiszen közvetlen az áramütés utáni, "hőspirítós" szerepben örökíti meg a Hammond-unokát! Egy kis apróság: de a karok továbbra sem lesznek hajlíthatók, pedig Maisei esetében már kétszer is sikerült így kiadni egy gyerekfigurát... És Timhez társították a kerítésrészlet is, amelynek a figyelmeztető fényei pulzálnak is, valamint az áramütés hangeffektjét is mintha képes lenne majd lejátszani, így téve könnyedén eljátszhatóvá a film vonatkozó jelenete.

8000 előfizető

Hammond Collection "Buck" T. rex

És ami nem a Jurassic Park-hoz, hanem Az elveszett világhoz köthető: a festésében tökéletesen megidézett hím T. rex, Buck figurája! Sokan vártuk már, hogy végre ő is megelevenedjen (bár idén a Legacy Collection vonalon egy jóval egyszerűbb festésű változat is érkezik még), természetesen a fejrész is új lesz, hiszen a hím példány feje eltérő a nősténytől.

018_6.jpg

Mattel is észlelte, hogy sokan adták a fejüket házibarkács módszerekre, hogy a bohóclábaknak csúfolt óriási lábfejeket lecseréljék a két korábbi Rexy változatnál: Buck már egy arányaiban pontosabb tappancsokat kap, külön mozgatható ponttal!

10000 előfizető

Lex és a kecske

Tízezer előfizető esetében pedig Lex figurája lesz elérhető, a korábbi változathoz képest itt még sapkával lesz elérhető a lány, és főképp hozzáköthető a kecske is, aki szintén részese lehet az egész csomagnak, ráadásul az egyik combja "leszakítható" is lesz!

Bónusz

04_39.jpg
Ha július 11-ig eléri a kampány az 5000 amerikai támogatót, akkor már a nemzetközi megrendelők számára is pluszban elérhető lesz mind a hat, a dinoszaurusz kifutó jelző! 

01_45.jpg

Ami viszont számomra még nem egyértelmű, hogy ha eléri mondjuk az 5000 támogatást a kampány, de nem éri el mondjuk a 6000-et július 26-ig, merthogy ez lesz a határnap, akkor csak a további elemeket bukjuk, és a kapu és a Ford ettől függetlenül legyártásra kerül? Remélhetőleg erre a kérdésre megnyugtató választ kapunk, sajnos egyelőre számunkra úgy sincs más, csak a várakozás. Az egész szett az ára összesen 250 dollár lesz (kb. 85.000 Ft), de az oldalon néhány példán keresztül látható a nemzetközi szállítás díja is, itt már pl. a német rajongók számára már összesen 350 Euró (kb. 130.000 Ft) lesz a teljes szett ára, vagyis ennyire számíthatnak a magyar rajongók is, plusz még majd a vám és áfa... Egyébként további részletek, már amikor épp elérhető, a honlapon találhatóak: Mattel Creations 

Videó is érkezett, de a holnapi napon elvileg egy bővebb bemutatóvideó is várható a termékekről:

Eléggé vegyes érzelmeim vannak így az egész kampány kapcsán, hiszen azért talán az is nehézséget fog okozni, hogy 5000 olyan gyűjtőt találjanak, akik 250 dollárt lazán megelőlegeznek (ez sem teljesen tiszta még, de a jelek szerint előzetesen megterhelik a kártyákat ezzel az összeggel, de még nem vonják le rögtön), és a kampány végén, ha teljesülnek a célkitűzések - nem tiszta, hogy részben vagy egészben, akkor levonásra is kerül a 250 dollár - 350 Euró... Ezzel alapból sok rajongó kerül kizárásra, ráadásul a jelek szerint ezen elemek egyike sem fog később önmagában elérhetővé válni, azaz a kapu vagy a Hammond Collection Buck is könnyen lehet, hogy csak így lesz megszerezhető...  Ez azért nem annyira szimpatikus fejlemény.

00_4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9318154840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása