2022. június 29. 19:23 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Könyvbemutató - 5-féle Világuralom foglalkoztató könyv!

5feleb.jpg
A mozikat uralja itthon is a Jurassic World harmadik része, és ha lassan is, de a marketing is felpörgött: májusban érkeztek az első figurák, júniusban pedig kaptunk egy remek filmes magazint és elkezdhettük gyűjteni a Panini matricákat is. Eddig idehaza a Világuralomhoz kapcsolódó könyvek elkerülték a polcokat, most viszont teljesen váratlanul, 5-féle foglalkoztató, ismeretterjesztő füzet jelent meg a Kölyökkönyv kiadónak hála, a tovább mögött pedig mind az öt kiadványt bemutatom.

Az öt könyv adatlapja egy ideje elérhető a nagyobb, hazai könyvesboltok kínálatában - előrendelhető darabokként, ezért is ért kellemes meglepetésként, amikor egy Tesco kínálatában találtam meg mind az öt füzetet, de a beszerzési lehetőségekről külön is szót ejtek a bejegyzés végén.

Valamennyi kiadványra igaz, hogy nem találtam párjukat nemzetközi viszonylatban, úgy fest, a Kölyökkönyv Kft. teljesen egyedi megjelenéseket hozott el a rajongóknak, így még különlegesebbnek érezhetjük azokat - és azok is. Valamennyi füzetre igaz, ahogy az látható is lesz, hogy kifestő, színező és foglalkoztató füzetek is egyben, de mind kellőképp el is tér egymástól, arról nem is beszélve, hogy már csak a borítók önmagukban igazán pompás látványt nyújtanak. És hogy pontosan mit rejt az ötször 16 oldal? Egy kis ízelítőt hoztam:

Jurassic World - Világuralom - Bemutatjuk a dínókat!

abook1.jpg

Kezdetnek a számomra talán leginkább tetsző borítóval rendelkező kiadványt ragadtam a kezembe, de a címe is azt sugallja, hogy most megismerhetjük a Világuralomban felbukkanó ősállatokat, és ebben nem is okoz csalódást a füzet. Valamennyi, a filmben fontosabb szerepet kapó dinoszaurusz külön, kiszínezésre váró oldalt, és természetesen pontos ábrázolás is társul a dínókhoz:

abook5.jpg

A  füzet közepén pedig 16 db, szebbnél szebb grafikájú dinoszaurusz matrica lapul, amely egyben útmutató is lehet, miképp kell színezni az állatokat. Az pedig az első képen látható, hogy ennél a kiadványnál a hátoldalról két oldalú ajtókilincs akasztó is kivágható. 

Jurassic World - Világuralom - Ismerkedj meg a dínókkal!

cbook1.jpg

A következő kiadvány borítóján is a filmben leginkább szerepet kapó dinoszauruszok kaptak helyet, de néhányan már csak körvonalaikban, és továbbra is az olvasón múlik, hogy színesben is életre kelnek-e a dinoszauruszok. Itt ráadásul már alapvető adatokat is olvashatunk az állatokról, még pontosabb ábrázolások mellett:

cbook5.jpg

Akárcsak az előző füzetnél, 16 matrica lapul a kiadvány közepén, és habár visszaköszön az előző gyűjtésből 1-1 ábrázolás, de ez egyáltalán nem zavaró, a dínók mögött pedig a film más merch termékeinél is hangsúlyos topográfiai és kémiai kötés-elem mintázat látható és dobja is fel a matricákat.

Jurassic World - Világuralom - Dínós kalandok

bbook1.jpg

Számos (itthon nem kapható) merch termékről köszön vissza a borítón látható csodálatos grafika, amelyen Rexy tombol az autósmoziban, amely jelenet sajnos nem került bele a moziban látott változatokba (de már a film része lesz a házimozis kiadásokon). Ebben a kiadványban a film különböző marketingfotói alapján készült, kiszínezésre váró oldalak kaptak helyet, így pl. az Allosaurus vs. Carnotaurus küzdelem plakátja is:

bbook5.jpg

Ismét 16 matrica jár ehhez a kiadványhoz is, történetesen ugyanazok, mint az előzőnél, egy csavarral: üres háttérrel, így még sem egészen pontosan egyezők a matricák.

Jurassic World - Világuralom - Dínó csata

ebook1.jpg

Nincs nagy gyakorlatom a gyerekkönyvekben, így azt sem tudom sajnos megmondani, hogy ez a kiadvány mennyire különleges, számomra mindenképp az volt, hiszen itt nem egyedül kell a gyerkőcöket (és a rajongókat) leültetni a lapok elé: valamennyi oldalon páros feladatok kaptak helyet, így egymással versenyezve kell azokat megoldani, mindeközben pedig megcsodálhatjuk a visszatérő és új dinoszauruszok alakjait. 

És a könyv teljesen színes, és szebbnél szebb grafikákat mutatnak a dinoszauruszokról, jellemzően ezek a grafikák köszönnek vissza az előző három kiadvány matricái között. 

Jurassic World - Világuralom - Színezős kalandok

dbook1.jpg
A gyönyörű Pyroraptor került a borítóra ezen füzet esetében, amely már a címében sem árul zsákbamacskát: teljesen a színezőké a főszerep ebben a kiadványban, de...

a legszínesebb kiadvány önmagában a színezős, hiszen csak a dinoszauruszokat kell kiszínezni, a filmből ismert hátterek színesek, így még üresen is szemrevaló kiadvány.

Fontos megjegyezni, kiváltképp örvendetes, hogy bár azonos tematika mentén készült az öt kiadvány, nincs átfedés közöttük, nincs ugyanaz a két színezős feladat.

Valamennyi kiadvány irkafűzött kötésű, nagy alakú füzet, gyönyörű, fényes, keménypapír borítóval és jó minőségű papírlapokkal, ráadásul a leírásokban sem találni hibát, emellett pedig az állatok neveit még fonetikusan leírva is megtaláljuk bennük, de nem találni hibát az állatok adatait felvonultató lapokon sem, gondosan felügyelt, minőségi kiadványok, ahol ráadásul minden táblán szereplő felirat is teljesen magyarított.

books_3.jpg

És nem győzöm hangsúlyozni, úgy fest, teljesen a magyar piacra készült, egyedi sorozatról van szó - és ki tudja, ha lesz egyszer újabb film, kapunk-e még egyszer ennyi, kifejezetten a filmhez készült kiadványt. Azt pedig csak remélni lehet, hogy a Kölyökkönyv Kft. gondozásában további, hasonlóan színvonalas Jurassic-kiadvány jut még el hozzánk. 

A füzeteket előrendelhetjük a Líra.hu oldalon, 799 Ft-os online áron, de jómagam már fizikailag is találkoztam a füzetekkel az üzlet egyik boltjában teljes áron. Ha minden igaz, a Kölyökkönyv oldalán is megrendelhetők lesznek kedvezményesen a füzetek, de egyelőre sajnos még nem él a kiadó oldala.

Személy szerint egy Tesco-ban, a hátsó borítókra nyomott 990 Ft-os áron, sikerült megvásárolnom a kiadványokat - és őszintén szólva, ezen kiadványok meg is érdemlik a teljes árat, kötelező darabok a gyűjtők számára és remélhetőleg, ha már online is kaphatók lesznek, sok-sok példányban kerülnek is értékesítésre, esetlegesen további kiadványok kiadására ösztökélve ezzel a kiadót. Gyerkőcöknek (is) ideális füzetek, hiszen minőségi grafikák segítségével mélyedhetnek el a Jurassic World és persze nem utolsósorban, a dinoszauruszok világában. 

Addig is, hol is hagytam a színező készletem?

color.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6917863741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása