2022. június 20. 19:23 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Világuralom - A második hétvége

no1_2.jpg

A Jurassic World: Világuralom a második hétvégéjén, és ezzel együtt természetesen, az első teljes hetén van túl az amerikai és a nemzetközi piac nagyján. Ahogy az várható volt, az amerikai piacon jókora visszaesés volt tapasztalható, de kisebb, mint négy évvel ezelőtt a Bukott birodalom esetén! Számok és részletek a tovább mögött.

Komoly kihívója akadt a Világuralomnak a második hétvégéjére, hiszen odahaza és a nemzetközi viszonylatban, így itthon is most érkezett a mozikba a Pixar legújabb animációs filmje, amely ráadásul az egyik legsikeresebb szériájukhoz, a Toy Story-hoz kapcsolódik, az ott megismert játékfigura ihletőjéről szól ugyanis a Lightyear. A kedvező kritikai fogadtatás azonban nem párosult élénk érdeklődéssel, körülbelül csupán 51 millió dolláros hétvége jött össze az animációs filmnek. Ez pedig kedvező fejlemény a Jurassic World-trilógia záró darabja számára, hiszen a második hétvégén is maradt az élen, 58,6 millió dolláros második hétvégéjével, amely gyakorlatilag a Bukott birodalom azonos időszakjának számaival megegyező eredmény, összesen pedig Észak-Amerikában már 250 millió dollár az összbevétel.

58.png

Természetesen a nemzetközi bevétel is gyarapodott szép számmal, 195 millió dollárral többet mutat már a kassza mint egyhete, azaz már

372.png

a nemzetközi, és a teljes két hét amerikai adataival együtt már

622_1.png

az összbevétele Colin Trevorrow filmjének. Az optimista, 800 milliós + becslésem elérése bőven meglesz, és már Az elveszett világ: Jurassic Park összbevételét is (618 638 999 $) felülmúlta a film. A második hétvégék vonatkozásában így állt a három Jurassic World film:

2ndweekend-global.png

Idehaza is azért csökkent az érdeklődés a film iránt, a második hétvégén, de nálunk sem sikerült a Lightyear-nek letaszítani az élről a filmet, nem lankadt az érdeklődés a hazai nézők körében sem és  110.png

bevételt termelt a UIP-Duna Film bemutatója. Két hét után így fest a Világuralom teljesítménye hazai környezetben, az előző két filmmel összehasonlítva, amiből jól látszik, hogy a Bukott birodalom eredményeivel tartja a lépést idehaza a harmadik/hatodik rész:

hungary_1.jpg

És azt is fontos megjegyezni, hogy valószínűleg az idei első, igazi nyári hétvége és persze a nyári szünet első hétvégéjének is köszönhető, hogy ilyen mértékben csökkent az érdeklődés. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az itthon mindig jól futó Disney-Pixar produkciók közül a Lightyear erőteljesen csalódást keltő számokat produkált a hétvégén: csupán a 3. helyet szerezte meg magának az animációs film: a négy hete futó Top Gun: Maverick (28 861 néző) is megelőzte és csak 10 344 jegy kelt el rá, csütörtök óta... 

A múlt héten máris számos hír és borítókép látott napvilágot a Világuralom és a hat filmes gyűjtemények tekintetében, ezt össze is foglaltam, de azóta is vannak újdonság, mint ez a csodás steelbook-os kiadás a 4K UHD Blu-ray kiadáshoz, olyan design-nal, ami passzol a fentebb hivatkozott bejegyzésben mutatott első 5 rész steelbook-jával:

És, eléggé rossz minőségben, de már egy olyan borító is napvilágot látott, amelyen kiemelésre került, ez a kiadás már kétféle változatban, a mozis mellett a bővített változattal tartalmazza a filmet:

 ext.png

Nem is meglepő, hogy bővített változat készül a filmhez, hiszen Colin Trevorrow is az elmúlt egy héten gyakran hangoztatta, hogy az Előszót ő valóban a film nyitányának szánta, de a Universal végül a bevezető kivágásra bírta, és most ezt a hibát kiküszöbölhetik, de még további új jelenetekre is számíthatunik, hiszen maga a rendező árulta el a twitteren, hogy 14 perccel hosszabb lesz ez a változat! 

Amihez pedig jó eséllyel, kiegészítő magyar szinkron nem is fog készülni, hiszen forgalmazó híján sem magyar megjelenés nem várható, sem az, hogy a szomszédos országokban megjelenő valamelyik kiadáson rajta legyünk...

theri_1.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4217861231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása