2024. augusztus 16. 20:56 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Elindult a McDonald's promóció!

mcdonaldsjwk.jpg

2020-ban hosszú kihagyás után tértek vissza a Jurassic-dinoszauruszok a McDonald's éttermeibe. Két évvel később kisebb felhajtás mellett, immáron papírfigurák formájában lehetett ismét gyűjtögetni a dinoszauruszokat, de mától újra műanyag figurákkal (is) találkozhatunk az étteremlánc hazai kirendeltségeiben.

Az apropó természetesen a májusban bemutatott Jurassic World: Káoszelmélet animációs sorozat, amelynek folytatása októberben érkezik a Netflix-re. 2020-ban és 2022-ben is inkább a Krétakori táborhoz kapcsolta a marketinget a McDonald's, de amint az látható lesz, azért bőven érintik a termékek az egész franchise-t.


Már korábban, elég rossz minőségben, szivárogtak ki képek a fajokról, most már viszont jobb minőségű, ráadásul hazai étteremben készült fotón csodálható meg a promóciós standee, amelyen mind a 12 figura megcsodálható.

18648820-e905-4d28-ba87-1549e9256837.jpg

A Pteranodon és a Dimorphodon alatt rögtön megtalálható a Becklespinax, amely a Káoszelméletben debütált, de fontos szerephez jutott az Allosaurus is az első évadban. Ugyan Stygimoloch-hal is találkozhattunk, de nem ilyen színösszeállításban.

A vélhetően Tiger-t ábrázoló Atrociraptor, a Stegosaurus és a Parasaurolophus mellett természetesen ebből a promócióból sem hiányozhat Rexy.

2047f006-d2cb-4378-b6e3-580e6e7ad2b7.jpg

A Nasutoceratops, a Pachyrhinosaurus és  az Ankylosaurus is érkezik, azaz már meg is érkezett, hiszen a mai naptól kezdve a Parasaurolophus és a Pachyrhinosaurus az első két figura, amely megvásárolható a Happy Meal menü mellé, és utána vélhetően péntekenként jön az árucsere (ha csaknem addig elfogy egy adott figura készlete, mert akkor jöhet sorban a következő).

20240816_190849.jpg

20240816_191655.jpg

Természetesen a McDonald's gondolt azokra is, akik nem játékfigurát választanának, egy kisebb könyv is választható, amelyben olvashatunk a dinoszauruszokról, de kisebb fejtörők, színezők is található a kiadványban, és még egyébként kétféle maszk is jár a menü mellé.

7c39afab-cdf6-4ba1-b433-b87070fde024.jpg

Fontos kiemelni a sültkrumplit rejtő tasakot, azok ugyanis egy, a sorozatban látott konténert formálnak, rajta Rexy-vel, Darius-szal és a többi szereplőnkkel. Apróság, de még ezen is magyarul olvasható a sorozat címe, ez mindig szívet dobogtató figyelmesség.

mobile0.jpg

A figurákhoz egyébként egy-egy karakterkártya is jár, amelyek kamerás telefonnal beolvasva a McDonald's oldalára irányítanak, ahol megetethetjük az adott állatot, láthatjuk mozgásban és hangját is "megmutatja".

mobile1.jpg

Jó látni, hogy az étteremlánc odatette magát, és ismét megindulhat a dinoszaurusz vadászat szerte az országban.
A jelek szerint pedig egyébként nagyon külföldön sem indult el a promóció, csak Szerbiában találkozhatunk a Jurassic-figurákkal, így csak úgy, mint négy éve, ismét nagy előzést mutatott be a hazai McDonald's. Az Egyesült Államokban jelenleg különféle, gyűjtőknek szánt poharakat találni, és közülük is a mi szempontunkból kiemelkedik egy:

mcdscup.png

Habár sajnos nem önállóan, hanem a Minyonok és a Shrek témával közös poháron, de a McDonald's emléket állított a 31 évvel ezelőtt Jurassic Park-os promóciójának is! Igaz, sajnos ezek a poharak mind műanyagból készültek és nem üvegből, bár sajnos aligha lesz elérhető ez a gyűjtemény Európában. De a Káoszelmélet őslényei már beették magukat a hazai éttermekbe!

Mivel sajnos az én környékemen nem található McDonald's, az ezen bejegyzésben található fotókért köszönet illeti Gábort, Vanesszát és Andit, hogy felhasználhatom fotóikat! Természetesen idővel, remélhetőleg minél több figurával, külön én is bemutatom a dinoszaurusz figurákat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5518468113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása