2022. június 06. 18:20 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Kiadványbemutató - Filmes különkiadás magazin

magazin_1.jpg

A pénteken megjelent Panini matricás album mellett egy másik, igazi kuriózum is berobbant a hazai újságárusokhoz: a hivatalos Jurassic World: Világuralom magazin! A LEGO Jurassic World magazinok kiadója, a Blue Ocean hozta el számunkra, a franchise hazai történetében először, a teljesen magyar nyelvű magazint. Részletek a szokott módon, a tovább mögött.

Mindig is irigységgel tekintettem e tekintetben (is) a külföldi rajongótársakra, ahol már az 1993-as Jurassic Park kapcsán is jelent meg hivatalos magazin, Az elveszett világ: Jurassic Park kapcsán pedig egy mára aranyárban mért, 8 lapszámból álló sorozat jelent meg pl. az Egyesült Királyságban, de utána már csak elvétve jelentek meg ilyen magazinok.

Valószínűleg a Jurassic World-filmek eddigi hatalmas mozisikere, és az itthon is szépen futó LEGO Jurassic World magazin okán is, de a LEGO magazin kiadója, a Blue Ocean gondozásában jelent meg csütörtökön a Jurassic World: Világuralom Filmes különkiadás című magazin, ajándék játékkal, ráadásul a kiadó anyaországát, Németországot is 1-2 nappal megelőzve!

A különkiadás összesen 34 oldalon, aktuálisan a Világuralommal foglalkozó szórakoztató magazin, amelyben a filmben felbukkanó régi és új fajok külön adatlapokat is kaptak.

A kiadványban a dinoszauruszokról rajzolt és hivatalos CGI renderek kerültek beválogatásra, konkrétan a filmről és annak cselekményéről nincsenek spoileres információk.

Azokon túl viszont, ahogy azt az ilyen lapoktól megszokhattuk, fejtörők, de még dobókockával játszható játék is található a lapok között, és megtekinthető ebben a magazinban az a térkép is, amely a matricás albumban külön kirakható matricákból! 

mag0plak.jpg

A magazin közepén egy kétoldalas plakát kapott helyet, az egyik felét Rexy uralja, a másik oldalon pedig Blue & Beta osztozik egy Atrociraptorral. 

tranq.jpg

A film aktuális cselekményét szerencsére különösebben nem mutatja be tehát a magazin, nem árul el többet, mint az előzetesek, sőt, talán még annyit se. A magazin mellé pedig egy hivatalos Jurassic World matricával ellátott, szivacsdárdát kilövő, felhúzható kis "nyugtató" játékpuska is jár, amely a várakozásaimmal ellentétben elég jól összerakott, masszív darab, erős rugóval. 

Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire különleges, hogy 29 év után mi, hazai rajongók is megéltük, hogy egy Jurassic-filmhez ilyen magazin jelenhet meg, ráadásul ahogy azt a címlapon is jelszik, 1. számról van szó, tehát még a folytatás lehetősége is adott, talán akkor már pedig konkrétan a filmből kiragadott képekkel, információkkal, de erről még korai lenne spekulálni. 

Megjelent a múlt héten a Vox magazin legújabb száma is, amelyben 13 oldalon és egy kihajtható plakáton kapott teret a film, a forgatási beszámolón túl pedig interjú olvasható Colin Trevorrow-val és Sam Neill-el is. 

A film pedig már csak karnyújtásnyira van tőlünk, de természetesen a filmhez kapcsolódó megjelenések sora sem ér véget, sőt...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2817849097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása