2022. február 18. 22:21 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Világuralom - Az újabb LEGO készletek

legonews.jpg

A mai napon a dán LEGO további, áprilisban megjelenő Jurassic World: Világuralom készletek hivatalos fotóit és termékleírásait, árait tette közzé, amelyekről bővebben a megszokott módon, a bejegyzésben számolok be a tovább mögött.

A LEGO 2015 óta már számos készletet szentelt a Jurassic-témának: a Jurassic Park is kapott ugyan már néhány készletet, de a hangsúly mindig az aktuális filmeken volt, néhol nagyon filmszerű (azaz konkrét jelenetet megidéző) néhol pedig a tervezők fantáziájára bízva álltak össze a készletek.

A 2022-es szettek közül először a Pyroraptort és Dilophosaurus-szt, egy Triceratops-szot és a Jurassic Park ikonikus jelenetét felidéző készletekről tudtam bemutatni néhány képet, információt egy héttel ezelőtt. A mai napon további 7 újabb készletről rántották le a leplet, a többségük pedig elég konkrétan a Világuralomhoz kapcsolódónak tűnik.

76947 - Quetzalcoatlus: repülőgép támadás

Elemszám: 306
Ajánlott ár: 19.990 Ft

Az előzetes egyik legizgalmasabb része volt, amikor láthattuk, ahogyan egy hatalmas Quetzalcoatlus támadt a főhőseinket szállító repülőgépre. A jelenetet feldolgozó készlet tartalmazza a repülőgépet, a 29 cm szárnyfesztávolságú Quetzalcoatlus-szt, valamint Claire Dearing, Owen Grady és a pilóta, Kayla Watts minifiguráját. Számomra nem is kérdés, ez az egyik legizgalmasabb készlet idén.

Megjelenési dátum: 2022. április 17.

76948 - T-Rex és Atrociraptor dinoszaurusz szökése

Elemszám: 466
Ajánlott ár: 34.990 Ft

A Világuralomhoz kapcsolódó, a jelenlegi legtöbb elemszámmal, a máltai helyszínt megidéző, piacrészletet ábrázoló szetthez egy akár két Atrociraptort is szállítani képes teherautót valamint négy szereplő minifiguráját rakhatjuk össze: Owen Grady és Claire Dearing mellett ezek a készletek leplezték le két negatív szereplő nevét: a férfi Rainn Delacourt, a hölgy pedig Soyona Santos - valószínűleg dinó-kereskedők.

76948_alt6.png

Amik nélkül persze nem is létezhet Jurassic-készlet, azok a dinoszauruszok: Rexy változatlan modellje mellett egy új dinoszauruszt, egy Atrociraptort kapunk, aki valószínűleg a Tiger névre hallgat. Az előzetesben láthattuk már, ahogy Owen és Claire menekül két példány elől is, de az egyik jelenetben nem Rexy, hanem egy Carnotaurus és egy Allosaurus téblábolt a városban. A filmből, vagy egy újabb előzetesből, kiderülhet, hogy valóban itt lesz-e ezen a helyszínen is a filmek egyik igazi sztárja, Rexy.

Megjelenési dátum: 2022. április 17.

76946 - Kék és Béta velociraptorok elfogása

Elemszám: 181
Ajánlott ár: 11.990 Ft

A Jurassic World-filmek másik sztárja természetesen Blue, vagyis Kék, a velociraptor, akinek a harmadik részben már egy utódja is lesz: Béta. A LEGO korábban is számos kisméretű raptorfiókát adott ki, de ahogy az az előzetesből is kitűnt, Béta már idősebb, mint amennyi Blue volt, amikor láthattuk róla a videófelvételeket a Bukott birodalomban. Blue egyébként újabb festést kapott, mint a korábbi kiadások, és ezt követi le a kölyök raptor megjelenése is.

76946_alt7.png

A készlethez Maisie Lockwood mellett a film egyik rosszfiúja, Rainn Delacourt látható meg ismét, aki csapdát állít és elrabolja Béta-t, a piros-fehér furgonjával, amelyet az előző filmből megismert lány a motorjával üldözhet majd. 

Megjelenési dátum: 2022. április 17.

76945 - Atrociraptor dinoszaurusz: Motoros üldözés

Elemszám: 169
Ajánlott ár: 7.990 Ft

Úgy fest Rainn-re nagyobb szerep vár a filmben, mivel ez már a harmadik szett, amelyben megkapjuk az ő figuráját, de Owen sem maradhatott ki ebben a szintén a máltai helyszínt idéző készletben, amelyben egy lerombolható piacrészlet és egy piros motor is helyet kapott. A leírás szerint egy forgó küzdőverem is építhető, ahogy az a képeken is látható, ahol két apró dinoszaurusz küzd meg - a modellek maguk az évek óta gyártott velociraptor kölykök, a filmben elképzelhető, hogy ők Atrociraptorok lesznek, ha egyáltalán benne lesznek a filmben.

76945_alt6.png

Egy másik Atrociraptor viszont biztosan szerepel a filmben és készletben egyaránt: ő a Ghost névre hallgató példány.

Megjelenési dátum: 2022. április 17.

76944 - T-Rex dinoszaurusz szökés

Elemszám: 140
Ajánlott ár: 19.990 Ft

Az Előszó végén, a jelenben felbukkant helikopter (a forgatási fotók alapján) ugyanolyan, U.S. Fish & Wildlife Service matricát viselt, mint amilyennel ebben a készletben is találkozhatunk (valamint a Jurassic World: Evolution 2-ben is). A készlet egy repülőteret jelenít meg, egy helikopterrel és annak leszálló helyével, összeomló kerítéssel és homokfutóval, és persze három minifigurával: az elmaradhatatlan Owen társa ezúttal viszont a Bukott birodalomban megismert Zia Rodriguez és egy vadőr. 

76944_alt6.png

Igazán nagy kérdőjel a T. rex kapcsán merül fel, mivel az láthatóan színeiben jelentősen eltér Rexy-től vagy bármelyik korábbi Jurassic-készletben található példánytól, ellenben a téli olimpiára készült első TV-spotban hasonló árnyalatban láthattunk egy Tyrannosaurus Rex-et. Vajon van rá esély, hogy egy újabb példányt láthassunk a filmben e fajból (Az elveszett világ óta nem szerepelt egynél több T. rex egyik részben sem), vagy esetleg a Mattel figura alapján a Giganotosaurus festését kapta meg a Rex? A választ még egyenlőre nem tudhatjuk...

Megjelenési dátum: 2022. április 17.

76943 - Pteranodon üldözés

Elemszám: 94
Ajánlott ár: 7.990 Ft

Ahogyan az előző készlet, úgy a Pteranodon üldözés is egy egyszerűbb elemeket tartalmazó készlet, talán éppen azért, mert nem is a filmen alapulnak teljesen, mindenesetre a tengerparti, pecázgatós hangulatú készletben Maisie és Owen egy elszabadult Pteranodont üldöz, egy egyszerű felépítésű Jeep segítéségével is.

Megjelenési dátum: 2022. április 17.

10938 - DUPLO Dinoszaurusz óvoda

Elemszám: 27
Ajánlott ár: 7.990 Ft

A LEGO-nál a legkisebbre is gondoltak, így egy újabb, Jurassic-témájú DUPLO készlettel is készülnek a filmre, amelyben Claire három elbűvölő kölyök dinoszauruszról gondoskodik, a kis Triceratops, Brachiosaurus és Pteranodon élőhelyüket idéző építőkockákkal egészül ki.

Megjelenési dátum: 2022. április 17.

A készletekről részletesebben a LEGO magyar nyelvű oldalán lehet olvasni, és biztosak lehetünk abban is, hogy az év második felében további, markánsabban a filmekhez kapcsolódó készletekkel folytatódik a Jurassic-téma, hiszen sem a Giganotosaurus, sem a Therizinosaurus nem kapott még készletet, pedig egész biztosan fontosabb szerepet kapnak majd a júniusban érkező filmben.

jwlego.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9817630176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KyloRen22 2022.02.19. 11:03:15

A legnagyobb, 76949-es szettet még nem mutatták be. A pletykák szerint Giga és Therizino, valamint Dr. Grant lesz benne. Kíváncsian várom mikor leplezik le.

Kibernetika 2022.03.11. 17:12:46

Már csak 3 hónap a premierig!
süti beállítások módosítása