2022. február 11. 22:47 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Újabb Mattel figurák és LEGO készletek

news.jpg

Ahogy az várható volt, a Jurassic World: Világuralom első előzetese nagy sikert aratott, a legmeglepőbb helyen, egy autós weboldalon is beszámoltak itthon róla! Az előzetest követően pedig a Mattel és a LEGO több termékéről is osztott meg hivatalos információkat, de a film forgatásáról is előkerült két izgalmas, dinoszauruszt tartalmazó fotó!

mattel.png

Brachiosaurus

Ugyan a hatalmas dinoszaurusz nem kevésbé impozáns méretű figurája nem teljesen új figura – a Legacy Collection Brachiosaurus-szt már bemutattam 2020-ban -, az idei Mattel újítás, a kihúzható DNS táblát itt is megtalálhatjuk, valamint egy új, vibráló festést is. Az előzetesben még nem láthattuk őt viszont, de valószínűleg hasonló színekben fog pompázni, mint ez a remek figura.

Extreme Damage Tyrannosaurus Rex

2022extremerex.jpg

A Battle Damage sorozatot váltó Extreme Damage tavaly debütált, rögtön a T. rex-szel és az Indominus rex-szel (előbbi idehaza is megjelent, utóbbi viszont elkerülte a hazai polcokat). Újítás volt, hogy ezúttal nem festés szintjén jelentek meg karmolás nyomok a figurákon, hanem eleve kivágásra kerültek a sebhelyek, és egy gombnyomással vörösbe fordult át az állat bőre a sérülések alatt.

2022extremerex2.jpg

Ugyanez a mechanizmus maradt meg az új T. rex esetében is, az igazi újdonság a festés, amely még sötétebb barna árnyalatot és szürke foltokat kapott.

Extreme Damage Allosaurus

2022extremeallo.jpg

Az Allosaurus is új, az eddigieknél sötétebb, de így filmesebb festést kapott, valamint a farokrész sem külön pattintható a testhez, mint a korábbi változatok esetében.

2022extremeallo2.jpg

Rexy figurájával ellentétben ez az Allosaurus hangot is ad, és a sérülés is új: korábban pl. a Battle Damage Velociraptor Blue figura is esetében hasonlóan lenyitható volt a sérülést takaró panel, de ezúttal a kidolgozott bordázat is előtűnik.

2022extremeallo3.jpg

Extreme Damage Coelurus

2022extremecoelurus.jpg

A kistermetű ragadozó dinoszaurusz figurája először a 2019-es Dino Rivals vonalon jelent meg sima Attack Pack figuraként, de az új változat nem csak színében tér el – és persze a Rex-hez hasonló kialakítású sebben - , de új fejet és látványosabb fejdíszt is kapott a Coelurus.

2022extremecoelurus2.jpg

Valószínűleg nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom, jobb ez a figura Moros Intrepidus-szként is, mint az arról készült, idén megjelenő konkrét figura.

moros.jpg

Extreme Damage Velociraptor

2022extremeraptor.jpg

Természetesen nem hiányozhat erről a vonalról a Velociraptor sem, amely a fentebb taglalt módon kapott harci sérülést és bár sokadik újrafestését kapjuk a fajnak, az – bár nem filmszerű – igencsak látványos.

2022extremeraptor2.jpg

Érdekes, de izgalmas döntés volt a Mattel részéről, hogy úgy tűnik nem csak egyféle sémát követnek a csomagolás design-ok tekintetében: az első, még hivatalosan nem kapható figurák esetében a háttér sötét-kékes árnyalatú erdőrészletet mutatnak, addig ezen figurák esetében már lángokban áll az erdő, és emiatt a film fő hangulati eleme, a borostyán szín is hangsúlyosabb.

lego.png
Az már tudott volt korábban, hogy természetesen a 2015 óta a filmekhez már számos készletet kiadó LEGO sem marad ki a Világuralom merchandising dömpingjéből: egy a Jurassic Park előtt adózó készlet mellett két, a filmhez kapcsolódó szettet is bemutattak ma. Mindhárom készletet április 17-étől lehet megvásárolni Magyarországon is.

LEGO 76956 T. rex szökése (T. rex Breakout)

A Jurassic Park ikonikus jelenetét megidéző, felnőtteknek szánt gyűjtői kiadása egy elegáns doboz kapott, amely összesen 1212 elemet tartalmaz:

A méretarányos T. rex figurája mellett a felborított és ép Ford Explorer-ek, a ledöntött kerítés részlete és négy figura: Alan Grant, Ian Malcolm, Lex és Tim Murphy állítható össze a készletből, amelyet 39.990 Ft-os áron akár a magyar LEGO oldaláról is meg lehet majd rendelni: T. rex szökése

76956e.png

LEGO 76951 Pyroraptor és Dilophosaurus szállítás (Pyroraptor & Dilophosaurus Transport)

A Jurassic World: Világuralom alapján készült készletben a Biosyn Jeep-jét, egy utánfutót és két dinoszauruszt: a Dilophosaurus-szt és a Pyroraptor-t, valamint három szereplő figuráját tartalmazza: Ian Malcolm-ot, Ellie Sattler-t és egy Biosyn alkalmazottat.

A Dilopho a már meglévő figurát kapta a LEGO Jurassic World animációs sorozatban látott színei alapján, de a Pyroraptor teljesen új, és a LEGO lehetőségeihez képest igyekeztek filmhűen megalkotni a tollas dinoszauruszt.

A készlet 254 elemet tartalmaz és 16.990 Ft-ért lesz elérhető.

LEGO 76950 Triceratops támadása a teherautó ellen (Triceratops Pickup Truck Ambush)

A szintén a film alapján készült készlet azért is érdekes, mert bár a Triceratops-szot mellékelik hozzá, annak színei a Battle at Big Rock rövidfilmben is látott Nasutoceratops-szot idézik meg: vagy a LEGO egy korábbi forgatókönyvváltozat alapján tervezett a Triceratops-szal, vagy esetleg az előzetesben is látott jelenetben felbukkanhat ez a faj is.

A dinoszaurusz mellett egy kisteherautó, egy homokfutó és három ember is jár a 210 elemből álló szetthez: Claire Dearing, Franklin Webb és két biztonsági őr.

76950g.png

A készletet szintén 16.990 Ft-ért vásárolhatjuk majd meg.

A LEGO persze több másik készlettel is készült, amelyeket később lepleznek le. Ahogy az a Mattel figuráknál is látható volt, a csomagolások itt is eltérőek, a két dinoszaurusz kapott hangsúlyosabb teret a saját dobozán.

hasbro.png

A Hasbro Game of Life (Az Élet játéka címen itthon is elérhető) társasjátékának Jurassic Park ihlette változata is megjelenik az új film kapcsán:

game1.jpg

A játék természetesen Isla Nublar-on játszódik, a filmeknél is megszokott útjelző táblákkal, a sziget térképével és persze három dinoszaurusz figurával (Rexy, Blue és egy Dilophosaurus) megteremtve a filmek hangulatát. A dobozképen látható, meghatározhatatlan típusú, de a klasszikus Jeep arculatát idéző járművet sajnos nem tudom hovatenni, de együtt tudnék élni vele, ha esetleg a Hasbro egy magyar nyelvű kiadással idehaza is megpróbálkozik.

A bombasztikus előzetes után egy külföldi fórumon, egy a film forgatásán dolgozó fórumtárs az alábbi szenzációs képet húzta elő, saját bevallása szerint 2 éve várta, hogy végre megmutathassa:

dilop.jpg

Az előzetesben is látható Dilophosaurus, ahogy azt sokan sejtettük, animatronikus volt (ami persze nem zárja ki, hogy más jelenetben már CGI legyen a dinoszaurusz), amely nagyban megidézi a Jurassic Park-hoz készült eredeti Stan Winston modellt – kissé eltérő színekben és persze nagyobb méretben.

A film írója és rendezője, Colin Trevorrow pedig a twitteren az alábbi fotóval köszönte meg a stáb munkáját az előzetes megjelenését követően:

blue.jpg

Blue kezdetleges, a filmhez épített bábuját láthatjuk rajta, amelyet természetesen a korábbi filmek alapján igyekeztek meglakotni (a Jurassic World-ben az Apatosaurus nyakán és fején kívül nem is alkalmaztak robotszauruszokat, a Bukott birodalomban pedig Neal Scanlan csapata felelt több dinoszauruszért, akik viszont a Világuralomban nem tértek vissza), a jelek szerint sikeresen. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7117416092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dino boy 2022.02.11. 23:16:45

Egyetértek a Coelurus kapcsán, sokkal jobb ő Morosnak mint a Moros. Nem értem néha tényleg a Mattelt...

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.02.11. 23:33:37

@Dino boy: Igen, gondolom esetleg az okozhatta a zavart, hogy ők a film egy korai fejlesztésében még a Coelurus elnevezés alatt kapták meg a látványtervet a dinóról, csak mire megcsinálták, morcos Moros Intrepidus lett belőle. Valahogy úgy, mint a Pachyrhino - Sinoceratops kavarodásnál.
süti beállítások módosítása