2020. július 22. 21:22 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Lego Jurassic World - A sorozatról

legonublar.jpg

Hétfőn debütált a várva várt Lego Jurassic World animációs sorozat a magyar Nickelodeon műsorán, a szinkronról és az első benyomásról a tovább mögött.

A Lego még 2015-ben lépett partnerségre a Universal stúdióval, hogy a Jurassic World (és folytatásai, valamint a Jurassic Park) kapcsán játékkészletekkel, videojátékkal és animációs filmekkel támogassák meg a franchise-t, az együttműködés pedig az animációs sorozattal csúcsosodott ki.
2015.jpg

A Lego Jurassic World: Legend of Isla Nublar még 2019 nyarán debütált a tengerentúlon, a 13 részes évad teljes, előre eltervezett lefolyású történettel bír és nem minden előzmény nélkül készült: még 2016-ban készült az első animációs film a Jurassic-franchise kapcsán, amely a The Indominus Escape címet viselte, és csupán 24 perces volt. A még a Universal által is jobban istápolt kisfilmben Bryce Dallas Howard (Claire) és BD Wong (Dr. Henry Wu), valamint Jake Johnson (Lowery) és Lauren Lapkus (Vivian) is saját magát szinkronizálta az eredeti változatban. Nálunk ezidáig ez a kisfilm nem debütált semmilyen formában sem.

2018_1.jpg

A sikeres visszajelzések után következett a The Secret Exhibit (A titkos tárlat) alcímet viselő két részes, összesen 43 perces történet, amelyet 2018 őszén mutattak be az Egyesült Államokban és közvetlen előzményül szolgált a 13 részes sorozathoz amelyet 2019-ben láthattak először a rajongók a tengerentúlon A közvetlen  kisfilm-sorozat kapcsolatot felismerve, a Nickelodeon műsorán hétfőn és kedden láthattuk is ezt a két részes történetet, amelyet aztán ma a Legend of Isla Nublar sorozat első epizódja követett. Habár a műsorújságokban nem látható alcím, nem lett elfelejtve az alcím sem: Isla Nublar legendája.

2020_1.jpg

A Lego sajátos humorával jócskán átszőtt sorozata a Jurassic World eseményei előtt játszódik három évvel, főszereplői viszont csupa jól ismert szereplő, hiszen itt van Owen, Claire, Mr. Masrani, Dr. Wu és Vic Hoskins is, de csak a sorozat kapcsán kreált két új, főbb szereplőt is kapott a széria, a rossz fiúk oldaláról: egyikük a parkot folyamatosan szabotálni próbáló Danny Nedermeyer, aki nem más, mint a Jurassic Park-ot tönkretevő Dennis Nedry unokaöcsse! Az első epizódban éppen csak megjelent a széria másik antagonistája, Sinjin Prescott is.

A sorozat elsősorban gyerekek számára készült, nem számít hivatalosan kánonnak, és a humora is szokatlan lehet a Lego animációs munkáit nem ismerők számára, különösen Mr. Masrani karaktere sikerült módfelett szertelennek és szétszórtnak, mint egy gyerek a játékboltban. Owen egy új társat is kapott a szériában, Red-et, akit a magyar szinkronban Rozsdaként ismerhettünk meg, és Owen hűséges négylábú kutyatársa. Nem csak a kutya, de Danny vagy Sinjin karaktere is már ismerős lehet az építőjáték rajongóinak a tavaly és idén megjelent Lego készletekből. 

raptors_5.jpg

A sorozatban látható szereplők, dinoszauruszok és más állatok, épületek, növények, egy szóval minden Lego-ból épült, és természetesen szereplőink képesek is új tárgyakat alkotni a szétszórt elemekből a játék szellemiségéhez hűen. A sorozat zenéjében gyakran felcsendül a Jurassic Park klasszikus főtémája, a többi zenét viszont Steffan Andrews szerezte, hallhatóan a Michael Giacchino által szerzett Jurassic World taktusai által ihletetten.

Nem csak a zene hangzik ismerősnek, a dinoszauruszok is a filmekkel megegyező hangon szólalnak meg. A szereplők tekintetében viszont - ahogyan az eredetiben is -, teljesen új szereposztás készült a magyar változathoz, Owen (Ágoston Péter) és Claire (Laurinyecz Réka) új, Lego-s magyar hangja időnként, legalábbis számomra, nagyban emlékeztet az eredeti szinkron szereposztásra. Azt elárulhatom, hogy a későbbiekben felbukkan egy régi szereplő a korábbi filmekből, az ő esetében viszont az eredeti magyar hang is visszatér!

lego-jurassic-world-nickelodeon-1_-evad.jpg
Most, hogy már itthon is nézhető a sorozat, az augusztusban érkező Lego Jurassic World magazin 2. száma, valamint a még márciusban megjelent matricás album és az évek alatt megjelent Lego foglalkoztató könyvek szereplői és történései is ismerősek lehetnek, teljessé téve a Lego Jurassic World élményt!

legojw.jpg
A sorozat epizódjai hétköznap továbbra is esténként, 18:30-kor kerülnek adásba a Nickeloden műsorán, szombaton és vasárnap pedig 08:15-től kerülnek ismétlésre, 2-2 epizóddal (és mivel a hétvégén csak 4 epizódot ismételnek, így némi csúszás lesz majd tapasztalható a hétvégi ismétlésekben). 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7916043418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása