2021. január 12. 21:42 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Dino Escape - További Dino Escape figurák *Frissítve*

mattel_7.jpg

Még csak pár napja mutattam be a blogon a Mattel Dino Escape sorozatának első figuráiról megjelent képeket, látványterveket, egy francia webshop számos új figura adatlapját aktiválta, néhányon pedig már jó minőségű termékfotók is felbukkantak, köztük az eddigi legjobb Mattel-féle Tyrannosaurus rex figuráról is lerántották a leplet!

A Tyrannosaurus rex a Jurassic-filmek ikonikus szereplője, a Jurassic Park és a két Jurassic World is ugyanazon T. rex-nek adott teret, rajongók közt Rexy vagy Roberta, de erről már sokszor értekeztem is az oldalon. A Mattel már 3. éve jelentet meg figurákat a dinoszauruszról, kezdve a Thrash 'N Throw figurával a Bite 'N Fight Tyrannosaurus rex-ig, de Super Colossal figurát is elsőképp neki szenteltek. A tavalyi, Epic Roarin' figura, amelyet remélhetőleg hamarosan bemutathatok, nem csak új effekteket kapott, de a dinoszaurusz fejét is némileg átszabták, filmszerűbb lett.

epic.jpg

Ahogy azt én jó előre sejtettem, az egyre filmesebb küllem végül az idei évben manifesztálódott a valószínűleg eddig látott legfilmszerűbb, legszebb figurában nem csak a Mattel, de talán az összes hivatalos Jurassic-figura történetében, a Primal Attack elektronikus Tyrannosaurus rex-ben:

rex02_1.jpg

Az elnevezés valószínűleg nem pontos, hiszen az idei évben már a Dino Escape lesz a játékvonal neve, de egyelőre a francia webshop még így hivatkozik rá, így teszek tehát én is. Egészen döbbenetes, mennyire gyönyörűen visszaadja a figura festése a filmben látott példány megjelenését - igaz, ezek csak stock fotók, egyelőre tényleges termékfotót még nem láthattunk a figuráról, megjelenési dátumot sem rögzítettek mellé, de olyan nagy horderejű változás már nem várható a figura megjelenésében.

rex00_1.jpg

A Kenner-féle szájzárat viszont rendesen átdolgozták, az előző bejegyzésemben még egy jóval egyszerűbb szerkezet szerepelt a látványterven, nem beszélve arról, hogy eltérő volt a figura festése - elnézve az új változatot, nem jártunk rosszabbul, sőt! Figyelemre méltó részlet, hogy ezúttal úgy tűnik, végre lefestésre kerül a dinoszaurusz mellső végtagjainak karmai is, ezt rendre elmulasztották a Super Colossal figurát kivéve. 

rex01_1.jpg

Szembetűnő változás viszont, hogy az állat lábain, a térdeknél csuklóízületek láthatóak: a francia termékleírás is említi, hogy "fut" a dinoszaurusz, ezzel utalva arra valószínűleg, hogy behajlíthatóak a lábai, ilyenre eddig csak az Indoraptor és az Amber figurák voltak képesek. A figurát 60 euróra árazták be a franciák.

rex03_1.jpg

A gyönyörű zsarnokgyík mellett még egy fontos figurát lepleztek le az oldalon: 

stego1_3.jpg

Új Stegosaurus is érkezik ugyanis a 2021-es játékvonalon, és az újdonság nem csak a festésben mutatkozik meg, hanem láthatóan a kialakításban is! Hasonlóan mint a fentebb látott T. rex és mint a Thrash 'N Throw T. rex, az állat testének a felénél látható egy nagyobb illesztés, vagyis még jobban mozgatható a figura, mint az eddigi változatok, ráadásul a figura feje is új, ezúttal ugyanis nyitva van az állat szája! Ez a Stegosaurus 29 eurót kóstál. 

stego2_5.jpg

Rajtuk kívül még számos, új festést kapó figuráról került fel stock fotó:

Coelurus

coelurus_2.jpgMonolophosaurus

Proceratosaurus

herrera_2.jpg

Plesiosaurus


Stygimoloch


styg_1.jpg
Számos figuráról viszont még nem került feltöltésre kép, közülük is a 40 cm hosszúságúnak írt Carcharodontosaurus lehet a legérdekesebb, de az újrafestett Dracorex, a Herrerasaurus és a (teljesen új) kölyök(!) Carnotaurus is kapott adatlapot,  az alábbi dinoszauruszoknál pedig elektronikus kialakításról tesz említést az oldal: Allosaurus, Ankylosaurus, Baryonyx "Chaos",  Ceratosaurus, a teljesen új Kentrosaurus és a Sinoceratops. Természetesen amint ezen figurák adatlapjai is frissültek képpel illetve újabb információk látnak napvilágot a Dino Escape játékvonalról, elsőként adok róla hírt itt az oldalon is! 

FRISSÍTÉS

A francia La Boutique du Dinosaure oldal az este folyamán egy újabb figuráról rántotta le a leplet, íme a Super Colossal Carnotaurus, azaz maga Toro: 

toro2_2.jpg

A 110 cm hosszú figura szerencsére a legutóbbi sima figurán alapszik, gyönyörűen kidolgozott, hatalmas formában, 90 euróért. 

toro_2.jpg

A végére egy bónusz: rajongói körökben terjed az alábbi kép, amely a Mattel-től szivárgott ki és a leendő Giganotosaurus körvonalait mutatja:

giganoto.png

Az állat - Sam Neill elejtett megjegyzése nyomán -, valószínűleg fel is bukkan a jövőre érkező Jurassic World: Világuralomban, és éppen ezért nem biztos, hogy magát a figurát 2021-ben ki is adja a cég. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2416386272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása