2024. július 02. 22:31 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Egy év a premierig - Folytatódik a forgatás *FRISSÍTVE*

jw7news.jpg

A tervek szerint egy év múlva kerül a mozikba Gareth Edwards rendezésében az egyelőre még cím nélküli, új Jurassic World-film. A forgatás múlt hónapban vette kezdetét Thaiföldön, de a jelek szerint már megkezdték a máltai forgatás előkészítését is. Fotók és új információk a tovább mögött... FRISSÍTÉS: Úgy tűnik, előkerült az első, a filmben ténylegesen szereplő dinoszaurusz is!

Annak ellenére, hogy a Universal először hivatkozott hivatalosan a rajongó által Jurassic June-ra keresztelt rajongói hónapra ezen a néven (a Jurassic Park-ot 1993. június 11-étől játszották az amerikai mozik, és a Jurassic World-trilógia filmjeit is ebben a hónapban mutatták be), a stúdió nem kényeztette el a rajongókat tartalmakban.  

Azok a szerencsés rajongók, akik azonban a környéken élnek, meglátogatták a thaiföldi forgatás helyszíneit, néha egészen közel jutva a közvetlen forgatási helyszínekhez. Így közelebbről is megvizsgálhatta azt a helikoptert, amit már távolabbról korábban lencsevégre kaptak, és az is bizonyosságot nyert, hogy az 1950-es évek óta gyártott UH-1 Huey kerül vészhelyzetbe majd a filmben.

A "lezuhant" gép roncsát egy daruval mozgatták:

thai1.jpg

Ennek a helyszínnek a környékén építették fel az ősi, azték kultúra által inspirált díszleteket is - a rajongó már a forgatási napok után, a díszletek felszámolásakor járt a helyszínen. 

A forgatás csodás helyszíneken folyik jelenleg is, a tervek szerint a hónap közepéig tervez a stáb Thaiföldön maradni. 

Egy egész nagy földtáblán szándékosan, a produkció kérésére dús, magas füves területet növesztettek hetek-hónapok alatt amit most a stáb birtokba is vehetett.

Frank Marshall producer, aki már a 2015-ös Jurassic World óta a franchise mellett szolgál, az X (korábbi nevén Twitter) platformon osztott meg képeket a változatos "irodai környezetéről" - azt hiszem sokunk cserélne vele.

A legfrissebb fotók egy kisebb dokkról készültek, amelyek sajnos nem a legjobb képminőséggel bírnak, de a sárga kútállomáson felismerhető az InGen logója! Tudom, hogy láttam már ezt a szögletesebb, az 1980-as éveket idéző InGen-logót, csak még nem tudtam rájönni, hol, mindenesetre ez erősen azt sugallja, hogy John Hammond egykori vállalatának van egy eltitkolt szigete dinoszauruszokkal. Vagy... minden előzetes információval ellentétben, mégis csak Isla Sorna-ra térünk vissza?

És mivel a Universal semmi hivatalos információt nem oszt meg, egészen eddig Scarlett Johansson szereplése sem került megerősítésre, de az elmúlt hetekben legújabb filmje, a Vigyél a holdra sajtókörútján a ComicBook oldalnak adott interjúban erősítette meg először, hogy valóban benne lesz a legújabb dinó-kalandban. A színésznő azt is elárulta, hogy amióta gyerekkorában látta a Jurassic Park-ot a moziban, nagy rajongója a szériának és már régi vágya volt, hogy felbukkanjon ebben a franchise-ban. Azt is elárulta, hogy rendkívül élvezte David Koepp forgatókönyvét, aki majd 30 év után tér vissza a szériához az első két Jurassic Park film után. Persze az ilyen kijelentések mögött gyakran egy jó marketinges csapat áll, egy év múlva magunk is szemtanúi lehetünk annak, hogy valóban ennyire élvezte-e a forgatást a színésznő.

És eddig tartottak a tények, legalábbis amit biztosan tudunk és láttunk, de az elmúlt időszakban több forrásból is érkezett szinopszis a film történetéről és konkrét fajlisták, dinoszaurusz leírások, mikre számíthatunk a filmben. Érdemes ezeket fenntartásokkal kezelni, az előző 3 film kapcsán is lehetett találkozni olyan fajnévvel, amely végül nem is jelent meg az adott filmben (igaz, az is előfordult, hogy a készítők az utolsó pillanatban cseréltek le egy-egy ilyen dinoszauruszt).

A TÖRTÉNET

Egy, a dél-amerikai Suriname-hoz tartozó, dinók lakta szigeten szenved balesetet egy turistákat szállító helikopter, amelynek üzemeltetői alvilági figurák. A törvénytelenül üzemeltett szolgáltatással a pénzmosást és a dinoszauruszok fekete piaci kereskedését hivatottak segíteni. Hogy ezen alvilági figurák, vagy mások által, de felbérlésre kerül egy zsoldos katonacsapat (az is lehet, hogy ők a hálózatba beépített bűnüldözők), amelynek a tagjai között van Scarlett Johansson és Jonathan Bailey karakterei. Ez a történetleírás egybevág azzal a korábbi információval is, hogy egy korlátozott helyen (a sziget) egy nagyon veszélyes küldetésre induló csapatot követhetünk majd a filmben. A hírek szerint Gareth Edwards-ot a 2005-ös King Kong (és főképp az abban látható teremtmények design-ja) és a Tomb Raider játékok is inspirálják. 

A DINOSZAURUSZOK

Tyrannosaurus rex-duó

Az informátorok szerint két Tyrannosaurus teszi tiszteletét a filmben akik testvérek: a nagyobb példány vörös alapon fekete csíkos, félelmetesre és brutálisra tervezték a megjelenését, testét számos heg borítja és fél szemére vak. A másik T. rex barna, leopárd-szerű mintázattal. Ez a két leírás, illetve az azték jellegű romok, valamint a katonák jelenléte a sztoriban, nagyon egy irányba mutatnak, és ez nem más, mint a Trespasser!

Az elveszett világ: Jurassic Park kapcsán 1998-ban megjelent játékban egész pontosan két, hasonló külsejű T. rex is szerepelt többek között, illetve maga a játék cselekménye (egy nő szenved repülőgép-balesetet a szigeten és utána próbál segítséget hívni, miközben a dinoszauruszok veszélyeztetik az életét) is mutat hasonlóságot, valószínűleg ebből a játékból is inspirálódtak a készítők.

Spinosaurus

A hírek szerint visszatér a Jurassic Park /// antagonistája is, amely a 2001-es film óta csak a Krétakori tábor 4-5. évadában tette eddig tiszteletét, és abban a formájában nem is látjuk most viszont, ugyanis az információk szerint számos, a Jurassic-franchise-ban már jól ismert faj megújul vizuálisan a hetedik filmre, többek között a Spinosaurus is, amely a jelenlegi tudományos ismeretek szerint került megtervezésre. Ráadásul, a helyiek XXX néven emlegetik a dinoszauruszt,

A további fajok, amelyeknek felbukkanását megemlítik a források, és már találkozhattunk velük:

Velociraptor (drasztikus megújulás várható, talán teljesen tollasak lesznek)
Triceratops
Gallimimus
Brachiosaurus
Pteranodon
Nasutoceratops
Pachycephalosaurus
Mosasaurus
Nothosaurus (a Krétakori táborból)
Edmontosaurus

És ezekről, a franchise számára új fajokról lehet még olvasni:

Tropeognathus
Megalosaurus
Amargasaurus
Ichtyosaurus
Plesiosaurus (őt már a Világuralom kapcsán is említették, de végül kimaradt a filmből)
Cearadaktylus


FRISSITÉS (2024. 07. 03.))
---------------------------------------------------------------------------------------

És... itt az első hivatalos dinoszaurusz a hetedik Jurassic-filmből, az egyik forgatási helyszín közelében találták és filmezték le ezt a példányt:

parathai.jpg

A Parasaurolophus az egyik, Világuralomban látott designjában látható, eleve valószínűleg a 2022-ben bemutatott film forgatásához készült anno és nem konkrét animatronikus lény, csupán afféle referenciapont lehet. És elég valószínű az is, hogy Colin Trevorrow 2021 decemberében a Világuralom kapcsán egy róla készült fotót osztott meg:

paradom.png

---------------------------------------------------------------------------------------

Persze, hogy valamennyi itt felsorolt faj valóban a filmben is benne lesz, az szó szerint a jövő (év) zenéje, személy szerint túl soknak érzem, hogy értékelhető játékpercet kapjon mindegyik faj. 

A thaiföldi forgatás ebben a hónapban véget ér (de az előzetes tervek szerint októberig tart a teljes forgatás), ezután utazhat a stáb Máltára, ami minden tekintetben teljesen más környezet, talán a sziget körüli túrákat szervező alvilági alakokkal találkozhatunk majd itt, mielőtt hőseink a szigetre utaznak!

449116385_894428826031506_7166090671686392028_n.jpg

Egyelőre egy zárt épületben folyik az előkészítés a máltai forrás szerint (a képen szereplő Jeep valószínűleg nem konkrétan egy filmbéli jármű, hanem a stábhoz tartozik). 

sdxccchaos.jpg

Habár a Jurassic June-nak már vége, a hónap végén érkezik a San Diego Comic Con, amelyen már bizonyosan ott lesz (a fenti képpel jelezve), saját panellel a Jurassic World: Káoszelmélet, és vélhetően ekkor kaphatunk egy új előzetest és talán egy konkrét bemutató dátumot a sorozat második évadához. Azt már csak reménykedve teszem hozzá, hogy talán a film kapcsán is kapunk már némi hivatalos információt ezen az eseményen...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9818439577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása