2018. november 22. 21:43 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: A dinó riválisokról ismét

dinorivals.jpg

Míg a két hónap múlva esedékes angliai Toy Fair-re, vagy a februári, masszívabb new york-i Toy Fair-re várunk, hogy a Mattel bővebb betekintést engedjen a jövő évi terveibe, a korábbiakban már ismertetett figurákról készültek "kézzel foghatóbb" fotók. Az új játékvonal, a Dino Rivals figurái közül a tovább mögött egy új, nagyméretű ragadozó dinoszaurusz is lelepleződik! 

BD Albertosaurus

alberto.png

Ez az új faj pedig nem más, mint az Albertosaurus, a Battle Damage, azaz harci sérült játékvonalon érkező, nagyméretű dinoszaurusz. Amit tudni kell erről a fajról, az az, hogy a Tyrannosaurus családjába tartozik, egyik őse, amely többek között abban is megnyilvánul, hogy mellső végtagjain már csak két ujj fejlődött ki, de a karok is rövidek. Maga a dinoszaurusz egyébként kisebb is, mint a T. rex, de így is kora egyik rettegett ragadozója lehetett. Figyelemreméltó, hogy a harci sérülés ezúttal nem csak a véres sebben mutatkozik meg, de az állat bordái is kilátszanak, még élethűbbé téve a figurát és további újdonság a sebbel kapcsolatban, hogy a borda rész külön is felpattintható, és így csak a hús látszik! Ötletes! 

alberto2_1.jpg

Vásznon eddig nem láthattuk, de számos Jurassic Park játékban felbukkant, ugyanakkor a Mattel-nél most elrugaszkodtak az eddigi ábrázolásoktól, és egy bőrkinövésekkel teli, nagyon agresszív külsőt kölcsönöztek a szaurusz-nak, egy visszafogott, de hatásos színpalettával. Meg kell valljam, nekem eléggé  tetszik ez a megjelenés, viszont érdekes, hogy az állat farkát rövidebbre szabták, pedig a tyrannosauridák egyik legfőbb jellemzője épp a hosszú farkuk.  

Korábbi bejegyzésemben már bemutattam az új T. rex, a Stegosaurus és a Suchomimus úgynevezett stock fotóit, ezúttal azonban már konkrétan a rajongók által, a fizikai valójukban fényképezett képeket tudok mutatni. A Stegosaurus és a Suchomimus úgy tűnik még senki gyűjteményében nem bukkant fel, csak üzletben készültek eddig fotók, de az új T. rex-ből már többeknek is akad saját példánya.

Az új trükkje, hogy a Rex oldalra csapja ki a fejét, és harap, üdvözítő, hogy újítottak a figurán, és a színpaletta is most már még jobban tetszik, egyedül a hátán húzódó, fényesebb barna szín volt ami picit szúrta a szememet, de igazán remek figurát fogunk a Rex-ből ismét kapni.

A fotón egyébként épp a Legacy-s Extreme Chompin’ T. rex-szel néz szembe, ami nálunk nem jelent meg ebben a formában, de a Battle Damage-féle figura ugyanez, harci sérülést imitáló festéssel megspékelve.  Az alábbi, napfényben készült fotón még szebb (szerény véleményem szerint) a figura, és a vibráló barna szín is kellemesebb:

46503571_10214951185387036_5700264089691881472_n.jpg

A figurához jár egy kártya is, egyelőre csak egyik oldala ismert, de a figura stilizált grafikája mellett különböző kategóriában a pontszámai is megjelennek a kártyán, ugyanazon adatok, amelyek az applikációban:

kartya.jpg

Közeledvén az adventi időszakhoz, az látható, hogy több játékfigura visszatért a hazai polcokra, ugyanakkor a 2-3. hullám Attack Pack-os dinoszauruszai továbbra is fájó hiányok, és egyelőre azt se tudni, mikor érkeznek Európába és hazánkba a Dino Rivals figurái. A tengerentúlon azonban egyre több az átcsomagolt, idei évben megjelent figura, mint pl. Owen, a zsoldosok, vagy épp Claire:

claire.png

A Dinoszaurusz DNS könyv kapcsán pedig a napokban még várható egy bejegyzés, érdemes lesz visszanézni, és talán addigra további új információk is napvilágot látnak!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9214387910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.11.25. 22:28:11

"Közeledvén az adventi időszakhoz, az látható, hogy több játékfigura visszatért a hazai polcokra"
Hol?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.11.26. 18:29:08

@Anak: Sajnos úgy látom, máris kevés helyen :/ Pedig láttam a Thrash 'N Throw T. rex-et, a kétféle Indoraptort és a Mosasaurust is kínálatban, Játékshop, Játéknet, Játékbox oldalakon, de most már tényleg megint nem látom őket :/ Úgy látszik a Black Friday-en kisöpörték megint a raktérkészletet belőlük, de reménykedjünk, hogy lesz még utánpótlás.

Anak 2018.11.26. 21:33:44

Áh, Black Friday, hát én egész nap dolgoztam

Anak 2018.11.26. 21:35:42

Ez meg mi? BD Gallimimus? Ilyen is van? Eddig nem is hallottam róla. (Lehet csak elkerülte a figyelmemet).
www.jatekshop.eu/jurassic-world-gallimimus-dinoszaurusz-figura-harci-sebbel-mattel.html/hun

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.11.26. 22:15:22

@Anak: Oh, igen! Ő is egyszer felbukkant és gyorsan el is tűnt, úgy tűnik volt belőle utánrendelés :) Nagyon szép, jól néz ki, és tervezem is, hogy egyszer beszerzem, de idén már nem valószínű, hogy fogok tudni figurát vásárolni :/ Black Friday nekem is kimaradt.

Anak 2018.12.02. 20:19:54

Jövőre nem csinálnál egy "Termékfigyelő" részleget a blogon? Igaz nem vagyunk sokan itt a blogon (még), de jó lenne időben értesülni arról, hogy kis hazánkban ki-hol mit vett észre, aztán meg. Én nagyon hálás lennék érte.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.12.03. 19:59:02

@Anak: Gondoltam már rá én is, és igény is lenne rá, szóval lesz egy bejegyzés mindenképpen, majd a komment szekcióba érkező jelzéseket pedig folyamatosan beleírom :)

Év végi hajtás van most, bár kicsit úgymond "pang" is a Jurassic világ, de a héten lesz egy kis születésnapi valami, és van még 1-2 termék, ami megvan, de még nem mutattam be :)

Anak 2018.12.10. 20:03:15

Ja és a társoldalon a Játéknet.hu-n is.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.12.17. 22:41:51

@Anak: Köszönöm a jelzést ^^ 2019-ben majd elindítom a posztot, és ott folyamatosan vezetve lesznek a linkek, idén már nem valószínű, hogy összejön, de már nem is valószínű, hogy lesz új termék idehaza...
süti beállítások módosítása