2018. november 14. 21:28 - Lord Picard

Jurassic World: Dinoszaurusz DNS - Exkluzív könyvbemutató

dns.jpgHárom évvel ezelőtt, a Jurassic World bemutatásának évében számos érdekes, látványos könyvkiadás kísérte a filmet, amiből idehaza vajmi keveset, pontosabban egyetlen könyvet kaptunk. A Bukott birodalom kapcsán, a Jurassic World nagy sikere miatt, már több remek kiadványt is kézhez vehetünk, magyar nyelven. A legújabb, roppant színvonalas kiadványt a tovább mögött mutatom be.

A Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.-nek köszönhetően első kézből mutathatom be ezt a frissen megjelent, gyönyörű kiadványt, amelyért hatalmas köszönet jár a kiadónak és munkatársainak! 

A Jurassic World: Dinoszaurusz DNS kiadványhoz hasonlóval még nem volt szerencsém találkozni a hazai piacon, de az eredetileg a Scholastic által megjelentett könyv magyar változata, megkockáztatom, a rajongók körében nagy népszerűségnek fog örvendeni. A Kolibri Gyerekkönyvkiadó gondozásában már korábban is több, nem csak hagyományos, de olyan extrákkal felruházott könyv is megjelent, mint a beszélő Star Wars könyvek, vagy fénylő Disney mesekönyvek.

01_17.jpg

A kiadvány már első pillanatban izgalmas élményt ígér: egy masszív, gyűjtőmappára hajazó díszdobozt vehet kezébe az olvasó, amely rendkívül mutatós.  A doboz elejét az Indoraptor uralja, és egy régi ismerős, Mr. DNS is üdvözli az olvasót, ahogyan a könyvben is végig kalauzol minket, illetve igen feltűnő jelenség a doboz előlapján a két tojás is! Ez érdekes lesz!

02_14.jpg

A dobozt kinyitva jobb oldalt a 48 oldalas magyar nyelvű könyvet találjuk, míg baloldalon most már nyilvánvalóvá válik, egy dobozhoz férhetünk hozzá! Azon belül is egy masszív kartonlapba beágyazva kivehetjük a két „dinoszaurusz-tojást”!

A táblán található utasításnak eleget téve szabadítható ki a két kis dinoszaurusz-bébi figura, egyet meg is mutatok, a másik figurát fedezzék fel az olvasók maguk!

03_14.jpg

Nagyon ötletes és aranyos, szó szerint "easter egg" ajándék ez a két figura, hiszen már önmagában a könyv miatt is kötelező beszerezni a kiadványt a rajongóknak.

book01.jpg

A könyv, mint már fentebb említettem, 48 oldalas, és rendkívül informatív, a Jurassic World-filmek legfontosabb információt foglalja magába, rendkívül olvasmányosan, a teljesen magyar nyelvű kiadvány pedig a színvonalas fordításnak köszönhetően a gyerekek számára is megérthető, befogadható, közérthető módon és játékosan. A könyv borítóját ezúttal maga Isla Nublar királynője, Rexy uralja.

book03.jpg

Mert abból bőven jutott ebbe a könyvbe! Megismerhetjük belőle a dinoszaurusz tojásokat, tudományos és a Jurassic World szempontjából is, de más témakörökben is olvashatunk e két szempont vonatkozásában is összevetéseket. És ami nekem különösen tetszik, a könyv végig úgy hivatkozik a Jurassic World-re és történetére, illetve jelenére, mintha azok megtörténtek lennének, de a paleontológia is fontos szerepet kap.

Természetesen egy Jurassic-témájú könyv sem jelenhet meg tényleges sztárjai, a dinoszauruszok nélkül! Így majd az összes, a Jurassic World-ben és folytatásában, a Bukott birodalomban felbukkant dinoszauruszról találunk adatlapot, és érdekességeket.

book04.jpg

Olyan információk is megjelennek a könyvben, amelyeket nyomtatásban eddig nem olvashattunk máshol, és a filmekben sem hangzottak el, csak weboldalakon, készítői nyilatkozatokban, így viszont most már kész tényként kezelhetjük őket, és bevallom, még számomra is sok újdonságot tartalmaztak ezek a bejegyzések!

A könyv nem hallgatja el a hibridek létezését sem, így alaposabban bemutatásra kerül az Indominus rex és az Indoraptor is, és meglepetéseket is tartogat.

book5.jpg

A színvonalas könyv gazdagon illusztrált, nem csak a dinókról készült grafikákat használták fel, de a filmekből vett fotók és promóciós fotók is egyaránt helyet kaptak benne, és nem csak a két legújabb filmből!

A könyv már megtalálható a nagyobb könyvesboltok polcain, és tekintve, hogy idehaza azért erősen korlátozott a megjelent Jurassic World könyvek száma, hiánypótló kiadvánnyal gazdagodhat nem csak a rajongók, de a dinoszauruszok iránt érdeklődő gyerekek polcai is, és a masszív megjelenés nem csak szemrevaló, egy remek könyvet és két jópofa dinóbébi figurát is rejt.

kolibri.jpg

A banner-re kattintva pedig egyenesen a Kolibri weboldaláról is megrendelhető ez az izgalmas, informatív kiadvány. Reméljük, még sok hasonlóan színvonalas kiadványt tehetünk a polcra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1914372975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása