2018. szeptember 14. 23:02 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Bevételfigyelő #7 és Hírek

hetes.jpg

Az elmúlt időszakban kissé kevesebb új hír, információ látott napvilágot a Jurassic Park világából, ez azonban hamarosan megváltozik, hiszen jövő héttől az Egyesült Államokban már nem csak digitális formában, de fizikai valójában, DVD-n, Blu-ray-en és 4K UHD lemezen is megjelenik a Bukott birodalom. A bevételek alakulásáról és az elmúlt időszak híreiről a tovább mögött, többek között egy szomorú parkbezárásról, vagy a Mattel legdrágább, a filmmel kapcsolatos játékáról is ejtek pár szót.

A Jurassic World: Bukott birodalmat két héttel a világpremiert követően mutatták be az Egyesült Államokban. A kritikai fogadtatás sokkal vegyesebb volt, mint a három évvel ezelőtti, a franchise-t felélesztő Jurassic World-nek, és a meglepetés ereje is csökkent (ahogy a Jurassic Park után Az elveszett világ után is alakult), mégis, a várakozásokon felül teljesített mind az amerikai, mind pedig a nemzetközi piacon a film!

Előzetesen 325-380 millió dollár körüli amerikai bevételt jósoltak a filmnek, de 83 nap után, úgy, hogy ezen a héten is három nap alatt közel 100.000 dollár bevételt termelt a film, jelen pillanatban 

415.975.950 dolláros

bevételnél jár a Jurassic franchise ötödik része! Ezen a héten ez a szám egészen biztos 416 millióra fog tehát még módosulni. Ez közel 240 millió dollárral ugyan kevesebb, mint a Jurassic World eredménye 2015-ből, de semmiképp sem nevezhető bukásnak ez az eredmény, még jobb is az előzetesen vártnál.

A nemzetközi piacon már a nyitóhétvégék alakulásánál látható volt, hogy erősebb az érdeklődés, és ez végül 

886.900.000 dollárt

jelent a számok nyelvén, roppant masszív eredmény! A Jurassic World 1.020 milliárd dollárt termelt a nemzetközi piacon, azaz alig több, mint 130 millió dollár a különbség! Összbevételét tekintve pedig a film jelenleg

1.302.875.950 dolláros 

bevételi eredménynél jár a film, szemben a három évvel ezelőtti epizód 1.671 milliárd dolláros eredményével, amelynél így 370 millió dollárral gyűjtött kevesebbet a Bukott birodalom, ami bőven az általános folytatások közötti különbséget jelenti. Az idei esztendőben csupán a Marvel-Disney két filmje, a Bosszúállók: Végtelen háború és a Fekete párduc előzi meg a Bukott birodalmat az összbevételek tekintetében, az amerikai piacon még A hihetetlen család második része tudott J.A. Bayona filmje előtt végezni, és a még bemutatás előtt álló filmek közül már aligha akad kihívója ezeknek a filmeknek! 

Idehaza elsősorban a nézőszámot, és nem a bevételt mérik, de azért van szeptember eleji adat a hazai eredményt illetően is:

2.300.000 dollárt, azaz 630 millió forint

körüli bevételre tett szert a film, és 415 ezren nézték meg, amellyel idehaza a harmadik legnépszerűbb film az idei évben, csak a Bosszúállók 3. és a Mamma mia 2. előzik meg!

Az Egyesült Államokban jövő héttől a polcokra kerülő Bukott birodalom házimozis kiadásáról pár szó, pontosabban egy videó, amely szerint minden Blu-ray, Blu-Ray 3D és UHD kiadványok tokjaiban egy szórólapról egy interaktív Blue kölyök hívható elő, de az üzletekben majd megtalálható állványokon elhelyezett kód segítségével az Indoraptort is megidézhetik az amerikaiak a mobil eszközeiken.  Arról még nincs információ, hogy vajon Európában, hazánkban is készülnek-e ilyenfajta interaktív meglepetéssel.

Az előttünk álló megjelenés reklámozásába a Barbasol is bekapcsolódott: nem csak új borotvahabjukat, de a kiadványokon található és általuk szponzorált extra kisfilmet, a Jurassic Then and Now-ot is népszerűsíti a márka.



1996. június 21-én nyitotta meg a Universal Studios Hollywood témaparkban a Jurassic Park: The Ride a kapuit. A park egyik legfőbb látványossága később az orlandói és tokiói témaparkokban is helyet kapott, kisebb-nagyobb módosításokkal, míg Szingapúrban egy rövidített verzió került kialakításra. Részletesebben az alábbi bejegyzésben értekeztem róluk: A Jurassic Park után: Negyedik fejezet.

theride.jpg

A los angeles-i Hollywood-ban található Jurassic Park részleget szeptember 3-án zárták be végül. Szerencsére, azonban szó sincs arról, hogy az érdeklődés hiányában zárta volna be kapuit a látványosság: nem csak felújítják, de valószínűleg át is építik, illetve a Jurassic World brandre alakítják át a témapark utolsó olyan látványosságát, amelyet még nem újítottak fel 3D-s led panelekkel, így valószínűleg ennek alkalmazására is számítani lehet. Néhány kép a Ride-ról és dinoszauruszairól az alábbi galériában tekinthető meg:

Az új Ride-ot valamikor 2019-ben adják át, közelebbi dátum még nem ismert, ahogyan a látványterveket sem hozták még nyilvánosságra, de remélhetőleg ahogyan a Warner Bros. stúdióhoz tartozó Harry Potter világot is megelevenítették az orlandói Universal témaparkban, úgy a Jurassic World is egy méltó, nagyszabású látványosságként fogadja a látogatókat.

A Jurassic Park: The Ride történetét egy megható eseménnyel zárta: két vérbeli rajongó, Devin és Chelsea nem csak megdöntötték az egy napon történt legtöbbszöri látogatás rekordját (60-ról 62-re javították a rekordot, egyetlen nap alatt!), de a rekorddöntő hatvanegyedik útjukat követően Devin meg is kérte Chelsea kezét! Sok boldogságot a fiataloknak, remélhetőleg még hallunk felőlük!

chelseas.jpg

Jómagam soha sem járhattam külföldön sem, nemhogy Hollywood-ban, de úgy látszik ez a mai egy videós bejegyzés, íme egy menet a The Ride-ról, amelyet nem sokkal a bezárás előtt rögzítettek. Talán egyszer lehetőségem lesz rá, hogy vagy egy másik parkban, vagy Hollywood-ban az új látványosságon utazhassak, addig is, íme egy kis vizes kaland:

Két héttel ezelőtt lenyűgöző bemutató videók mellett rengeteg információ látott napvilágot a Mattel Jurassic World termékcsaládjának legkülönlegesebb, és egyben legdrágább tagjáról, az Alpha Training Blue (Alfa tanítja Blue-t) egy különleges, teljesen interaktív játékfigura, amely bámulatosan mutatja be, merre is tart a játékipar ma. Erről az alábbi videóban is meggyőződhetünk:

Az interaktív Blue segítségével négyféle módon válhat belőlünk dinoszaurusz idomár:

A Training Mode-ra keresztelt módban különféle mozgásokat utánoz a kis Velociraptor, és az egyre több gyakorlás hatására egyre kifinomultabbá és kezelhetőbbé válik Blue!

blue_5.jpg

A Guard Mode egy őrzővédő funkció: amikor az „áldozat” a mozgásérzékelői hatáskörébe kerül, a Velociraptor távirányítója jelez és azonnal parancsokkal ijeszthetünk rá a betolakodóra!

Az RC Mode-ban a távirányító segítségével magunk irányíthatjuk Blue mozgását, merre menjen, satöbbi.

A Total Control Mode-ban az RC Mode funkció mellett mi magunk irányíthatjuk Blue szemének a mozgását, a száját, és úgy általában, az egész mozgását, „életét”.

blue2_7.jpg

A 40 centiméter hosszú kis Blue, a figurát már tesztelő szakújságírók többsége szerint is az egyik legjobb interaktív játékfigura jelenleg a piacon. A Mattel ezt a fantasztikus, gyönyörűen kidolgozott figurát viszont a belefektetett innovációval együtt elsőre borsósnak hangzó, 250-280 dollár közötti áron tervezi a piacra dobni. Hazai megjelenésről még nincs információ.

Jövő héten még egy termékbemutatóval minimum jelentkezek, illetve nem pont úgy, ahogy terveztem, de a Bukott birodalom előtt "megnézzük", hogy jelenleg hogy áll a Jurassic filmek elérhetősége a házimozis kiadások terén!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6914240919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.09.15. 18:56:24

Az a robot raptor nem semmi.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.09.18. 19:29:11

@Anak: Igen, nagyon komoly. Ez a jövő játéka. Pár éven belül már mindennapi lesz az ilyen típusú játék, a technológia utat tör magának...
süti beállítások módosítása