2018. május 20. 20:20 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Gyrosphere és Claire

gyro_3.jpg

Egyenlőre a hazai kínálatban még nem bukkantak fel a főszereplőkre fókuszáló Mattel figurák, és a járművek közül sem minden, a Legacy vonalról nem is beszélve, de legalább így nem is lőnek el minden puskaport. A mai bejegyzésben ezúttal egy járműről, a Gyrosphere vagyis a pörgőgömbről és Claire-ről szól.

25 évvel ezelőtt a Jurassic Park-ban automatizált, sínen, vezető nélkül futó túrakocsikkal szándékoztak a fizető vendégeket körbeutaztatni a szigeten. A Jurassic World parkban egy új innováció, a pörgőgömb jutott, hogy kiszolgálja a vendégeket. Bár ilyen jármű nem létezik még jelenleg, maga Steven Spielberg ragaszkodott hozzá, hogy a filmben jelenjenek meg ezek a járművek, és az első előzetes óta tudtuk, a Bukott birodalomban is még szerepelni fognak.

A gömböt, ahogyan Claire figuráját is úgy tervezték, hogy azok méretarányosak legyenek a dinoszauruszokhoz. Ennek okaként, maga a gömb is szép nagyra sikerült, hiszen ahogyan a filmben, úgy a játék is két személyes. A dobozban a Claire mögötti rekeszben rejtették el a gömb másik felét, az azért körülményesebb lett volna, ha a filmbéli módon, oldalt nyílik az eszköz.

A gömb kellően nehéz, de nem is spóroltak semmin. Jó minőségű műanyaggal dolgoztak, bár a gömb felülete így sem makulátlan, az egyik fele ugyanis "sérült", pókhálósra repedezett, ami azért is remek ötlet, mert így sík felületen megállítható, nem gurul el. A szerkezet természetesen a legfontosabb tulajdonságát is visszaadja a járműnek: a giroszkóp középen tartja a két ülést, bármely irányba is guruljon az! Ezt a trükköt már a kicsi Matchbox jármű is tudja! 

Az ülések szépen kidolgozottak, még a park logója is felbukkan rajta! És, természetesen kényelmesen elférhet benne két ember figura, a szetthez Claire jár, és mivel egyenlőre más szereplőm nincs, így nem is tudom demonstrálni a "teherbírást". 

claire_2.jpg

Claire figurája, ahogyan majd az összes emberi figura, 3.75 inch méretű, azaz 9,5 cm. A figura lábai és kezei behajlíthatóak, feje mozgatható, és az ingje sincs ráfestve, külön van rátéve. Azt meg kell hagyni, maga a figura vonásai nagyban hasonlítanak Bryce Dallas Howard-ra, igazán remek munka!

claire01_1.jpg

A jármű és Claire jól mutat a dinoszauruszokkal, és szerencsére szintén remekül beárazott termékkel van dolgunk. A szettet a JátékNet webáruházból rendeltem, ahol széles választékból lehet még csemegézni!

jateknet.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9513988944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viszló Dániel 2018.05.30. 10:14:53

Szia, a legacy kiadások pl: spinosaurus nem fognak magyaro.-on megjelenni?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.05.30. 20:10:21

@Viszló Dániel: Szia! Én bizakodó vagyok, hogy igen :) Egyenlőre Európában is elég korlátozottan hozzáférhetőek a német és angol piacon, és a bizakodásomra ad okot, hogy az Európában forgalmazott figurák dobozán (érdekes, de Alan, Ellie és Robert Muldoon figura viszont egyenlőre továbbra sincs) a magyar megnevezés is szerepel, minden eddigi, általam látott dobozon. Lehetséges, hogy exkluzív lesz majd a Legacy vonal, csak egy bizonyos áruházláncnál és/vagy webshopban lesz kapható. Remélem mihamarabb, mert kb. mindegyik kellene :)

Anak 2018.07.24. 23:50:40

Nézegettem ezt a cuccot netes boltokban, meg a másik hazánkban kapható Story Pack terméket is, de szerintem ezek a dínókkal ellentétben túl vannak árazva, nem érik meg a 6990 Ft-os vételárat. Olyan 5000 Ft körül mondanám azt, hogy OK.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.07.25. 20:21:21

@Anak: Hm, nem mondanám, hogy túlárazottak, hiszen önmagukban az akciófigurák (kisebb dinóval együtt) 2890-3190 körül mozognak, a gömb emellé megér simán 4000-et. És Claire figurája talán ebben a szettben a legszebb.

Anak 2018.09.16. 21:04:39

Ma voltam a budapesti Campona bevásárlóközpont egyik Régió játékos üzletében, ahol vettem sárga kabátos Claire figurát Stegoval, illetve találtam Owen-t is Baby Blue figurával. Picivel drágábbak voltak itt, mint egy webáruházban, de utóbbi figurából pl sehol nem láttam neten. Teljesen jó mindkét figura, Claire rikító sárga öltözékéért egyenesen odavagyok, de Baby Blue sajnos csalódás lett, mert iszonyat rosszul van "kiegyensúlyozva" a figura. Konkrétan annyira, hogy képtelen önállóan a saját lábán megállni a kis műanyag/gumifigura, még sík/egyenes felületen sem. Kár érte. Az Owen figura ok.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.09.18. 19:36:04

@Anak: Igen, sajnos a kicsi Blue nehezen áll meg a lábán, én is neki szoktam támasztani Owen-nek. Egy ilyen kis méretű figuránál gondolom már nem könnyű a balansszal játszani, de gyerekként el tudom képzelni, így is mekkora élmény lehet újrajátszani vele a filmet :)

Bébi Blue-szettet egyébként én nekem az Intersparból szereztek, úgy tűnik online kimaradt...
süti beállítások módosítása