2018. március 31. 20:01 - Lord Picard

Jurassic Newsworld - Új Mattel figurák! *Frissítve!*

news_11.jpg

Még hivatalosan a boltok polcaira sem kerülhettek a Mattel termékeinek első hulláma a Jurassic World: Bukott birodalom és az előző filmekhez kapcsolódóan, igaz ez nem volt akadály, hogy egyre több amerikai bolt polcaira kerüljenek ki azok, de már itt is a folytatás! Az új figurákról, sorozatokról a tovább mögött bővebben! FRISSÍTÉS: A mai napon új fotók szivárogtak ki két, Battle Damage T. rex figuráról, amelyek a bejegyzés végén megtekinthetőek!

Április 16-ától lesznek hivatalosan kaphatóak a Mattel játékfigurái, de tekintve, hogy a nagy múltra visszatekintő Toys R Us áruház az Egyesült Államokban lehúzz a rolót, a kínálatukban hamarabb felbukkantak figurák, de más áruházak boltvezetői is hamarabb tették ki a polcokra a portékát. Sajnos egyenlőre idehaza egyetlen webáruház kínálatában sem szerepelnek a figurák, remélhetőleg ez mihamarabb változik, de addig is jó pár új fotó került fel az internetre, és bár megjelenési dátum nem ismert hozzájuk, valószínű, hogy többségük még most áprilisban kapható lesz.

A most következő két új széria tagjait az USA-ban csak bizonyos áruházak tehetik a polcaikra a Mattel-lel kötött megegyezés szerint, de ez a fajta üzleti modell többnyire nem terjedt el Európában, szerencsére. A Hasbro még a Jurassic Park játékok idején kitalálta, hogyan tudnák élethűbbé tenni az állatokat a játszás során: eltávolítható sebet raktak a nagyobb figurákra.

Ezt a hagyományt most már hivatalos, hogy folytatja a Mattel, ám ők nem az eltávolítható sebes megoldást választották, hanem egy elhúzható mechanikát építettek a dinókba, amelyeknek többsége például az Attack Pack szériából ismert formát kapta, de új festést. 

A Destruct-A-Saurus (gyenge fordításban: megsemmisítő-szauruszok) szériában kapható termékek esetében két dinoszaurusz jár: egy nagyobb, feltehetően az Attack sorozatbéli méretű, és egy kisebb dinoszaurusz, valamint ketrec.

Nem csak a nagyobbak új festése újdonság: a támadó dinoszauruszok állkapcsában mágnest helyeztek el, ahogyan a kisebbek szállító ketrecekben is, és így képesek megtartani azokat és "szétverni" az agresszívabb példányok!

Az Attack széria néhány figurájáról is vannak új képeink, illetve bejelentkeztek új fajok is. 

További fotók a galériában:

A Roarivores szériában is vannak újdonságok, amelynek keretein belül érkezik a Baryonyx, Allosaurus, Metriacanthosaurus és a Triceratops is, és most már az új tagokat is láthatjuk: 

Az Ankylosaurus, Pteranodon és a Ceratosaurus mutatkozott be, így már csak a Pachyrhinosaurus-szal maradtak adósak, amely könnyen lehet, hogy még át lesz nevezve Sinoceratops-ra! 

Eddig nem láthattunk még a csomagolásukról képet, no és nagyon magukról a játékokról sem, hiszen a New York Toy Fair-en sem mutatkoztak be, de azok számára, akik túl kicsinek találják (az egyébként minden más dinóval és járművel méretarányos) dinókat, azok örülhetnek: néhány dinó és Owen 12 inches, azaz kb. 30 centiméteres méretben is kapható lesz, valószínűleg ők azok a Deluxe figurák, amelyekről korábban pletykáltak. Csak viszonyításképpen: az alap emberfigurák 3.75 inch (közel 10 centiméteres) magasságúak lesznek.

nagyrapi.jpg

Az egymás melletti barna Velociraptor és Owen figurája alapján, ezek a figurák egymással valószínűleg méretarányosak lesznek. A barna raptoron kívül, amely egyébként az eredeti film raptorát hivatott jelképezni, Blue, egy Dilophosaurus és egy Pachycephalosaurus is kapható lesz, valamint, egy Indoraptor is, amely nem azonos a korábbi kettővel! A Toy Fair játékkiállításon bemutatott két Indoraptor ugyanis eltérőek voltak: az elektromos változat 18 ponton mozgatható, az olcsóbb változat, amely nem elektromos, kevesebb ponton, és itt a harmadik változat, aki még kevesebb ponton mozgatható, mint az előző kettő, valószínűleg a legolcsóbb is lesz a három közül!

6pack.jpg

Az amerikai Target áruházlánc egyik üzletében (hogy már a bolt polcára kikerült termékről van szó, vagy a raktárban készült a fotó, azt nem tudni), amely egy új egységcsomagolási formát mutat: 6 kisebb dinoszaurusz található a dobozban! Egy barna Velociraptor, egy Pteranodon és Dimorphodon, egy Dilophosaurus és két Gallimimus, eltérő festéssel. 

Járműfronton is derültek ki új részletek: felbukkantak csomagolással együtt a Matchbox kisméretű, a korábbi filmekhez kitalált Legacy széria keretein belül megjelenő termékek! Vethetünk pillantást a Ford Explorer és a Jeep Wrangler kisautókra, valamint az ötös pakkra, amelyben ezeken a járműveken kívül ott van Az elveszett világból ismert Mercedes terepjáró és Malcolm-ék buszának első fele, valamint egy tartálykocsi, amelyet a Jurassic World-höz szánhattak.  

Számomra azonban a legörvendetesebb megjelenés járműfronton kétségtelenül az alábbi Jeep Wrangler:

leg-match.jpg

Már New York óta tudjuk, hogy lesz egy Jeep az új filmhez, amely saras, kissé kopottas állapotú, és a tetejére egy hálóvető szerkezetet is ültettek, valamint láthattunk a játékkiállításon egy fémből készült, gyűjtői változatot is, valamint egy elnagyoltabb, távirányítós változatot. A most készült fotók tanulsága szerint lesz egy negyedik, és szerény véleményem szerint, a fémváltozat utáni legjobb változat: a Legacy szériában megjelenő Jeep hibátlan állapotú, akárcsak a Jurassic Park-ban, négy emberfigura szállítására alkalmas, és a csörlője is működik.

leg-match2.jpg

A doboz hátoldaláról készült fotón pedig először láthatjuk Ian Malcolm figuráját is, és úgy tűnik, továbbra sem kell csalódnunk a filmszerű kialakításban! Szerencsére a Jeep minden más módosítástól mentes, ha nagyon kötekedni akarnak a rajongók, akkor a pótkerék hiánya lehetne az egyetlen gond. És továbbra is hinni szeretnék benne, hogy a Mattel nem hagyja ki a ziccert, és a Ford Explorer-t is hasonló részletességgel kiadja! 

A Story Pack-ok terén (itt jön Blue és Owen párosa, valamint Claire és egy pörgőgömb) most már tudjuk, hogy Wheatley figurájával együtt jön egy Stygimoloch:

stigy-story.jpgA Tyrannosaurus Rex Anatomy Kit-ről New York előtt csak kettő sajtófotót láthattunk, most már azonban van a végleges termékről is képünk:

rexy_2.jpg
Sok változás nem látható, talán csak egy, de az eléggé feltűnő: a zsarnokgyík király állkapcsa is megkapta azt a lágy, világos árnyalatot, amely a hasi részen is látható, holott a korábbi, nem végleges fotókon, még egy színű, sötétbarna volt a T. rex.  

Ezekből az információkból is látszik, közel sem szivárgott ki minden dobása a Mattel-nek előre, és még a Legacy szériából a T. rex-en kívül mást nem is láttunk, pedig tudjuk, hogy lesz legalább egy Pachy, bébi T. rex és Spinosaurus is! 

FRISSÍTÉS: És máris van, Amerikában csak a Wal-Mart kínálatában megjelenő, kettő T. rex figuráról is friss fotónk. A két, Battle Damage szériában megjelenő T. rex sebeit ugyan csak ráfestették a meglévő figurákra, de mindkettő kiadás más, mint a korábbiak:

2018bdcolossal.jpg

A már jól ismert, Colossal Tyrannosaurus Rex figurára is csak ráfestették harci sérüléseit a dinónak, de, szemben az eredeti modellel, szájnyitással hangot ad ki! 

battle-trex.jpg
Ez a T. rex figura pedig az Extreme Chompin' figura újrafestett változata, tehát hangot ugyan nem ad ki, de jelen állás szerint elképzelhető, hogy csak ehhez a kiadáshoz jár egy Monolophosaurus is! 

Egy zárójeles megjegyzés a végére: az amerikai korhatárt meghatározó bizottság már március 15-én besorolt egy új, 60 másodperces előzetest (ami inkább tv-szpot lehet), amelyet sajnos még sem csatoltak a Tűzgyűrű folytatása elé a mozikban, de pletykák szerint az egykor szebb napokat is látott The Walking Dead c. sorozat két hét múlva esedékes évadfináléja közben debütál ez a 60 másodpercnyi kis előzetes! További hírekért, termékfotókért érdemes továbbra is követni az oldalt, és azonnal hírt adok arról is, ha idehaza is elkezdtek beszivárogni a Jurassic World: Bukott birodalom termékáradata! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9913797076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.04.01. 15:06:31

Ebből az eszméletlen mennyiségű cuccból, mi az amit mindenképpen be fogsz szerezni?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.04.01. 19:27:48

@Anak: Ha minden jól megy, akkor hamarosan már a kezeim között lesz egy T. rex :) De, mivel gyerekkorom óta ő a kedvencem, jó lenne a sima Colossal-t, a Legacy Extreme Chompin' és a Thrash N' Throw figurákat bezsákolni. Minimum egy Blue, Owen-nel együtt, Claire és a pörgőgömb, a Legacy Jeep valamint a 1:18-as Matchbox Jeep, a Baryonyx, Allosaurus, Stegosaurus és természetesen egy Indoraptor amelyeket mindenképp szeretnék a polcomon tudni, csak sajnos lassú tempóban... És, még ott vannak Alan, Ellie, Muldoon és Ian figurái is, ajajj :)

Anak 2018.04.15. 20:11:13

Bocsi, hogy ide írom, de nem találom a megfelelő posztot annyi született már a játékmegjelenésekkel kapcsolatban. Szóval ma voltam Tesco-ban és láttam az első fecskéket a JW játékok közül. Igaz csak a Matchbox keretei között kiadott járművekről van szó, de azok már kaphatóak. Néhány Mercedes terepjáró, a pörgőgömb meg a mini tengeralattjáró amiket láttam. Remélhetőleg hamarosan készülhetsz a a dömpingre.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.04.15. 20:44:54

@Anak: Köszönöm a jelzést! A jövő hétre éppenséggel terveztem termékbemutatót a Matchbox-okról, saját példányokról, de felkeresem akkor a helyi Tesco-t, hátha én is találok valamit :) Jöhetnének már a figurák is.

kmaate · http://kmaate22.blog.hu 2018.04.27. 08:46:32

Szerintetek milyen eséllyel lesz itthon kapható a jeep illetve az 5 db-os matchbox gyűjtemény?
Bónuszkérdés, hogy jövő héten megyek New Yorkba, érdemes onnan beszereznem és ha igen vélhetőleg hol kapható? A jeep-et megtaláltam a target honlapján, már csak target-et kell találnom, de a matchboxokat nem találtam egyenlőre. Köszi

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.04.27. 22:10:02

@kmaate: A Legacy Collection-os Jeep-re szerintem nincs sok esély, esetleg a másik, Dimorphodon-nal csomagolt változat jöhet, egyszer, valamikor...

New York-ban biztosan nagyon jó eséllyel találhatsz figurákat, különösen a Target, Wal-Mart üzleteiben, mivel ezeknél az áruházaknál eleve vannak/lesznek olyan figurák, amelyek csak náluk kaphatóak. Nem tudom, a new yorki Toys'R'Us bezárt-e már, az volt a világ legnagyobb játékboltja, egy hatalmas T. rex robottal a középpontban, de a áruházlánc kivonulása bizonyára érinti ezt az üzletet is. Most egyébként is annyira irigy vagyok :D

kmaate · http://kmaate22.blog.hu 2018.04.30. 17:35:38

Target-be benézek, azt találtam útközben, de ha a netes választék van a boltba is, akkor csak a jeep lesz, a matchboxok nem, Wal-Mart nem nagyon van a városban, csak kint a külvárosokban, órákat meg nem utaznék egy-egy boltért, ha nincs ott semmi, a ToysRUs-t meg szerintem bezárták. Mindegy, azért remélem lesz valami jó árban és belefér a többi nézelődés mellett:)
süti beállítások módosítása