2024. március 27. 23:01 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Beyond The Gates - Legacy Collection Diplodocus

diplodocus.jpg

Az elmúlt napokban már nem csak a teljes figuráról, de annak csomagolásáról is kiszivárgott néhány, rossz minőségű fotó, de várható volt, hogy a mai Beyond The Gates-epizód a Legacy Collection Diplodocus figurájáról fog szólni, így rögtön a szép minőségű felvételeken csodálhatjuk meg az új óriásfigurát, de a tovább mögött a Káoszelmélet új dinoszaurusz-szereplőiről is szó esik azért!

2019 elején érkezett az első hivatalos hír és kép, a Jurassic-filmek szó szerinti egyik legnagyobb sztárja, a Brachiosaurus is kiadásra kerül a Mattel-nél, a hagyományos, 1:18-as méretarányban, a Legacy Collection alvonalon. Ezzel egy rekorder méretű dinoszaurusz kerülhetett fel a rajongók polcaira: több, mint 70 cm-es magasságával és 106 cm-es hosszával valódi kolosszus volt a figura. Két évvel később a gyártó a Legacy Apatosaurus-szal örvendeztette meg a rajongókat, amely több, mint 105 cm-es hosszúságával szépen érzékeltette a Jurassic World-ben bemutatkozó faj méreteit.

hcbrachio_1.png

A Világuralomban, igaz sajnos nem túl sok szerepet kapva, de bemutatkozott egy újabb gigantikus sauropoda, a Dreadnoughtus, amely méretei bizonyára a Mattel tervezőinek is feladta a leckét, de az erőfeszítésük egy masszív, 150 cm hosszú figurát eredményezett! A tavaly, ismét a Legacy vonalon megjelenő Mamenchisaurus-szal Az elveszett világban látott sauropodát örökítették meg, amiben különösen az volt a szép vállalkozás, hogy a filmben nem is láthattuk pl. az állat fejét rendesen. A 126 cm hosszúságával ugyan alatta maradtak a két utolsó sauropoda méreteinek, de impozáns figura született.

hcc.jpg

És természetesen a Hammond Collection vonalon tavaly megjelent Brachiosaurus-szt se felejtsük el: habár méreteiben a 2019-es Legacy változatot követte, kialakításában, extra megoldásaiban a legjobb Mattel-figurák közé iratkozott fel.

hcbrachio.png

Így érkeztünk el a ma, hivatalosan is bejelentett Legacy Collection Diplodocus-hoz. Rögtön jogos kérdés merül fel arra vonatkozóan, hogy ez a faj mit is keres ezen a vonalon (néhány esetben már elő is fordult, hogy a filmekhez nem kapcsolódó fajok jelentek meg Legacy Collection címszó alatt): élő példánnyal valóban nem találkozhattunk eddig (régebbi pletykák szerint a Káoszelméletben felbukkanhat a faj), de a Bukott birodalomban a Lockwood Birtokon látható volt két, kölyök példány a vitrinek egyikében. Ugyan hivatalosan szobroknak számítanak és nem kitömött példányoknak, azért a legtöbb esetben elég élethűre sikerült a kialakítás, jogos tehát a rajongók azon elmélkedése, hogy a parkban élt állatok alapján mintázták meg őket Benjamin Lockwood megrendelésére. 

fkdiplo.jpg

Mindenesetre, a két kölyök szobra elég volt ahhoz, hogy a Mattel a Legacy Collection alvonalra hozza ki legújabb sauropodáját, a Diplodocus-t.

A legismertebb dinoszauruszok közé tartozó növényevő rendkívül hosszú nyakáról és ugyancsak módfelett hosszú, ostorszerűen végződő farkáról ismert. A paleontológusok átlagosan 24-26 méter hosszúságúnak becsülik az eddigi leletek alapján a faj átlaghosszát (de ismeretes egy al-faj, amely 5, de akár 10-15 méterrel is hosszabb lehetett, de a töredékes leletanyag miatt ez egyenlőre ez csak erőteljes becslés).

b012.jpg

A Mattel új gigászának méretei viszont nem ismeretlenek: 142 cm-es hosszával ugyan alatta maradt a rekorder Dreadnoughtus-sznak, de szégyenkeznie így sem kell, ahogy a tervezőknek sem, mert ismét gyönyörű figurát alkottak. Ráadásul, ha utána számolunk, akkor az 1:18-as méretarányban egy 25 méter hosszú állatot vettek alapul.

b7_1.jpg

A legtöbb ábrázoláshoz híven, a Mattel is úgy ábrázolja a fajt, hogy keratin-tüskét meredeznek végig az állat hátán, nyaki résztől a farok végéig.

Természetesen az állat feje is teljesen új, a jellegzetesen hosszú koponyával:

Egészen fantasztikus látványt nyújt az állat, és különösen felüdülés azok után, hogy a(z első) Brachiosaurus vagy Apatosaurus egyszerűbb ábrázolásától eljutottunk egy ilyen gazdagon díszített, gyönyörű színárnyalatokban pompázó figurához. 

A Diplodocus már előrendelhető a Target.com oldalán 69.99 dolláros áron. Hazai megjelenésről természetesen nem lehet még tudni, de az elmúlt időszak megjelenései után bizakodhatunk a hazai terjesztésben is. És akkor részletesebben a videóban:

Az már a februári adásból kiderült, hogy a Beyond The Gates: Creator Edition alcímmel éledt újra, és immáron profi figurafotósok kaptak példányokat az új fajokról. A mai adás házigazdája Duane Perera, azaz @duaneshootstoys, aki viszont nem kifejezetten Jurassic-fotós, hanem minden más kapcsán is bámulatosan beállított fotókat készít. 

JURASSIC WORLD: KÁOSZELMÉLET

A napokban pedig a Family Toy Review YT-csatorna készítőinek egyike látogatott el a kaliforniai El Segundo-ban található Mattel központ játékboltjába, ahol már számos olyan figura került ki a polcokra, amelyek sehol máshol nem kaphatók még. A Pachyrhinosaurus és az új Ceratosaurus és a világító Parasaurolophus kapcsán láttunk már korábban termékfotókat, most már "élőben" is megcsodálhatók:

Mindkét faj a Jurassic World: Chaos Theory azaz a Káoszelmélet animációs sorozathoz kapcsolódó csomagolást kapott, így vélhetően a sorozatban is felbukkannak. Viszont a most következő fajjal egész biztosan találkozunk a sorozatban, hiszen itt már a neve is látható a csomagoláson:

major2.jpg

A Majungasaurus nem először bukkan fel a Mattel kínálatában: 2020-ban a Primal Attack játékvonalon már egy emlékezetes figurával lépett elő a gyártó:

pamajunga.jpg

A brazil színekbe öltöztetett figura természetesen nem filmes megjelenésen alapult, hiszen ez idáig nem láthattuk a fajt a franchise-ban, eddig. Ugyanis ahogy az új felvételeken látható, hogy a "Major" becenevet kapta a konkrét figura, így valószínűleg fontos szerepet kap a Káoszelméletben. Az is szembetűnő, hogy teljesen megújult a figura:

major3.jpg

Az alapszínek ugyan hasonlóak, de teljesen új sculptot, testet (és testalkatot) kapott a figura, valamint a karok is a faj jellegzetességének megfelelően, rövidek, habár kissé tömzsinek hatnak és amennyire leolvasható a képről, a hosszú lábfejek is megmaradtak ennél a figuránál, pedig mostanában már számos példa akadt az arányos, rövidebb lábfejek alkalmazására is. 

LEGO

És a végére némi LEGO-s hír: kiderült, hogy nyáron legalább három új szettel bővül a dán gyártó kínálata, amelyek a következők:

76962 - Bumpy The Buildable Ankylosaurus - $24.99

76965 - The Stegosaurus Lookout $64.99 (homokszínű Stegosaurus-szal)

76966 - T-Rex Trailer $99.99 (sötétkék/fekete T. rex-szel)

Egyelőre túl sokat tehát még nem tudni, valószínűleg Bumpy kisebb méretű lesz, az árból legalábbis ez következik, de van rá némi esély, hogy a másik két szett talán végre Az elveszett világhoz kapcsolódik (a 76966-as számú szettnél néhány oldalon a Bus kifejezés is szerepelt, meglátjuk mi volt a pontos megnevezés). 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8118363699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása