2023. február 20. 19:39 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Hammond Collection Velociraptor JP///

hcraptor.jpg

Még tavaly voltam olyan szerencsés, hogy meg tudtam rendelni a Hammond Collection vonalon megjelenő Outhouse Chaos Set-et, a sorozat legújabb tagjáért viszont már nem kellett aggódni, hogy épségben ideérjen a tengerentúlról: idehaza is egyre több oldalon bukkannak fel a gyűjtői figurák, így a most bemutatásra kerülő Velociraptor is.

Az Amber Collection vonal egyik végzete valószínűleg a szörnyű terjesztés is volt, az Egyesült Államokon kívül rémálom volt a beszerzése a figuráknak, pedig kidolgozottságban a 6 inches figurák a legjobban sikerült darabok voltak a Mattel-től. 2022-ben a Hammond Collection vonal váltotta a gyűjtői szériát, immáron a hagyományos 3.5 inches mérettartományban, ami által már nem csak az emberek és kisebb méretű dinoszauruszok, de a nagyobb állatok is számításba jöhettek. A T. rex-et az Outhouse-szett részeként bemutattam már, és idén érkezik majd, bár sajnos nem erre a blogra, a Brachiosaurus is, de egy másik T. rex is!

hammondc.jpg

Meglepő módon azonban nem a Jurassic World Velociraptorai kerültek előtérbe a vonalon a Jurassic Park-os változat után, hanem végre a Jurassic Park ///-ra is nagyobb figyelem irányult. Elsőként a hím Velociraptor jelent meg - habár még 2018-ban tervben volt egy ilyen festésű figura az alapvonalon is, de az végül sosem jelent meg. Eddig csak az Amber Collection vonalon idézték fel a franchise egyik legszebb Velociraptor-design-ját, de most már saját kezembe is vehettem a gyűjtői változatot (és idén az alapvonal is megkapja a maga megjelenését). Nézzük is mit rejt az elegáns csomagolás:

 

Az Amber vonalra emlékeztető, fekete doboz önmagában is látványos, és megtartották a nagy kontrasztot adott borostyános hátteret is a Mattel-nél. A doboz tetején már a 30. évfordulóra emlékeztető logó kapott helyet, de a doboz oldala is egy csodaszép grafikát tartalmaz a figuráról és több, mint 20 év után nagy öröm és jó érzés felfedezni a dobozon a Jurassic Park /// logóját is. A doboz hátoldalán már egész alakos képen láthatjuk a figurát, egy filmes fotó és rövidke leírás mellett.

tail1.jpg

A Velociraptort a doboz két darabban rejti, a farokrészt ugyanis külön találjuk meg benne, összeillesztés után már teljes pompájában csodálható meg a figura:

A fejrész, mint mindig, kapta az alaposabb figyelmet, már ami a festést illeti, a szemek környéki kék szín és a vörös taréj igencsak szembetűnő (a filmes példányok esetében a szürke szín jóval sötétebb volt, ezáltal pedig a kék szín kevésbé volt ennyire feltűnő), és a madárszerű, kerek retináról sem feledkeztek meg.

Ha van igazán számon kérhető része a figurának, az a fejtetőn és tarkón megjelenő prototollak kialakítása, amelyek festésével nincs is gond, de sajnos egybeöntött műanyag darabok, nem olyan szépen, szálanként kidolgozott darabok, mint pl. az Indoraptor figura vagy ugyanezen hím példány Amber változata.

frill2.jpg

frill.jpg

Gyűjtői darab révén, a hagyományos játékvonalon megjelent raptorokhoz képest több mozgatható pontot találhatunk a figurán, nemcsak a nyak mozgatható, de külön a koponyarész is:

neck.gif

head_2.gif

Jobban tagoltak a mellső végtagok és lábak is:

arms_2.jpg

feet3_1.jpg

A mellső végtag nem csak vállból mozgatható, de a könyökrész is hajlik, ugyanakkor a kézfej már nem. A lábak az eddigi sima figurák esetében csak a csípőnél voltak forgathatók, de immáron a térdízület és a lábfej is külön mozgatható.

feet2_3.jpg

feet1.jpg

Gyűjtői vonaltól elvárható módon, a karmok szerencsére festettek mind a lábon, mind a kézfejen. Immáron ötödik éve fejleszti és jelenteti meg a Mattel a Jurassic-franchise dinoszauruszait, így már hozzászokhattunk, hogy a ragadozók nagy többségénél a lábfejek kissé túl nagyok, a gyártónál így gondolták megoldani a stabilitás kérdését, és úgy tűnik más alternatívát nem is keresnek. Azért ennek a megoldásnak köszönhető az is, hogy ilyen pózba is állítható a figura:

A festés az egész figurán jóval részletesebb, mint a hasonló méretű alap figuráktól megszokhattuk, és filmszerűbb is, bár a részletek kidolgozottságában azért nem veheti fel a versenyt az Amber változattal. Nemcsak a szürke, vajszín és a látványos fehér csík található meg, de a vörös szín is, amely a filmes modellen is csak a farokrész végén és a lábak hátsó részén bukkant fel. Igaz, volt olyan példány amelynek a kezein és lábain is több vörös szín volt észrevehető, a filmben ugyanis több hím példány is látható, de nőstényből, a csapat Alfájából csak egy. 

tail0.jpg

tail2_1.jpg

A farokrész is végig szépen festett, és forgatható, valamint enyhén oldalirányba is mozgatható a testrész.

Mint fentebb is említettem, a Hammond Collection-vonal létjogosultsága abban rejlik, hogy a hagyományos figuravonal 1:18-as méretarányához passzolnak, így ez a példány is a sima Velociraptorokkal:

Ugyan az 5 éve megjelent, limitált Legacy kiadáshoz járt Alan Grant figurája a Jurassic Park ///-as szerelésében, annak híján csak a Jurassic Park-os változattal tudtam összetenni a raptort:

Már tavaly szóltak arról hírek, hogy az idei évtől szélesebb körben terjedhetnek a Mattel gyűjtői darabjai, és a rajongók nagy örömére, ez egyelőre igaznak is látszik, hiszen a Velociraptor egy magyar webshopból érkezett, egyenesen a FanBase kínálatából. Persze nem egyedül érkezett, szintén a Jurassic Park ///-ból az Ankylosaurus, a Jurassic World: Bukott birodalomhoz kapcsolható Concavenator (egy kitömött példány bukkant fel belőle a filmben), és a Jurassic Park-ból Samuel L. Jackson karakterének, Ray Arnold-nak a figurája is elérhető vagy előrendelhető.

fanbase_1.jpg

Remélhetőleg a továbbiakban mind több figura éri el hazánkat erről a vonalról, ahogyan a Legacy és a '93 Classic Collection sorozatból is, öt év után minden piacra kiterjedő figyelem illetné meg a franchise-t a Mattel-től. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5218052036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása