2023. február 15. 20:33 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Itt az év dobása: '93 Classic Collection

93beyond.jpg

És a Mattel tényleg megcsinálta! Eddig csak sejteni lehetett, mire készül az idei évben a Mattel, hétfőn már a klasszikus Tyrannosaurus rex figurára vethettünk is pillantást, de az idei első Beyond The Gates további szettek bemutatóját is elhozta, videó és rengeteg kép a tovább mögött!

Amikor 2018-ban a Mattel előrukkolt az első figuráival, a legtöbb rajongó újra az 1993-1997 körüli időkben érezhette magát, amikor minőségi Jurassic Park figurák lepték el a játékboltok polcait. A kor szellemének megfelelően, akkoriban sok fantázia szülte fegyver, kiegészítő is járt a figurák mellé, míg a Mattel már próbált földhözragadtabb módon közelíteni a franchise-hoz. Sokan vágytak arra az elmúlt években, hogy a gyártó néhány klasszikus figurával is előrukkoljon - és eddig sem volt titok, hogy néhány megjelenés esetében már így is a régi elődtől inspirálódott a Mattel. Idén viszont 30 éves a Jurassic Park és az egész franchice, ezt a szép, kerek évfordulót pedig a Mattel is alaposan megünnepli: a klasszikus figurák újragondolása - a saját alapjaikkal ötvözve, könnyet csalnak a régi és új rajongók szemébe. A videó alatt részletesebben a szettek tartalmát is jobban szemügyre vehetjük.

Egészen szenzációs, hogy mennyi mindennel készül a gyártó a nagy évfordulóra. Nézzük is őket meg alaposabban. Elöljáróban, valamennyi szetthez csak annyit: igazán szemet gyönyörködtetők a Kenner-féle csomagolásokra emlékeztető grafikai elemek, vagy a klasszikus JP jel újbóli felbukkanása, nem spóroltak semmin! 

Track & Explore Vehicle Set

explorer01.jpeg

Azt már egy korábbi bejegyzésemben megosztottam, hogy egy cseh oldalra felkerültek a szettek részletes leírásai, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen látványos lesz a végeredmény. A Mattel a saját, 2021-ben kiadott Ford Explorer modelljét dolgozta át, de úgy, hogy egy rakétakilövő platformot is applikáltak a kocsi hátuljába. 

A jármű mellé egy Scutosaurus jár majd, amelynek festése egyébként egy 1993-ban törölt figurára hajaz, csak úgy, mint maga az Explorer, és ez igazán zseniális húzás volt a gyártótól. A bal oldalon látható járművet a nagy sikerre való tekintettel, 1994-ben dobta volna piacra a Kenner sok más figura mellett, végül azonban, akárcsak pár figura, sosem került kereskedelmi forgalomba ez a változat - így még tökéletesebb, hogy a Mattel ezen kialakítást vette alapul.

junglee.jpg

A videó óta előkerült két látványterv is a Mattel műhelyéből, a rengeteg színvaráció közül szerencsére a fentebbire esett a választás.

image_1.png

image_3.png

Dr. Alan Grant Tactical Claw Pack

alan01.jpeg

A film kvázi főszereplője is dinoszauruszokkal osztozik a dobozban: a Gallimimus szép főhajtás az eredeti Stan Winston modell festése előtt (és korábban is kiadott egy hasonló figurát a Mattel, amelyet be is mutattam: Attack Pack Gallimimus), a hozzátartozó kiegészítőkkel, de a kölyök Velociraptor is remek újdonság.

Alan megjelenése természetesen a klasszikus Kenner figurán alapszik, ahogyan a két fegyvere is, vagy épp a mellény, távcső. 

Dr. Ian Malcolm Glider Escape Pack

glider01.jpeg

Mindenki kedvenc káosz-szakértőjének figurája is a klasszikus megjelenésen alapszik, érdekes módon a legfőbb kiegészítője, a siklójármű Az elveszett világ kapcsán megjelent egyik szettet idézi fel. 

A kölyök Triceratops is teljesen új figura, ahogyan a Dilophosaurus is, hiszen a Mattel-től eddig nem kaptunk olyan figurát ebből a fajból, amelynek csukva lett volna a gallérja. Azt felesleges is mondanom, a régi Kenner figurát idézik fel a színek. de Ian további kiegészítői és a láncok is.

Electronic Real Feel Tyrannosaurus Rex

rexy01_1.jpeg

A szingapúri Amazon hibájából ugyan már hétfőn láthattunk képeket a figuráról, de a videóból is kitűnik, hogy az egész figura, a fejet és végtagokat leszámítva, gumiból készült, és a hangot adó gomb is észrevétlenül rejtőzik a figura csípőjénél. 

Az is a videóban hangzik el, de erről is írtam korábban, 1993-ban a Kenner az egyik tervezett színpaletta alapjában tervezte meg és gyártotta le a figurát, mire a filmesek azonban lecserélték a természeteseb barna színekre az állat megjelenését, már késő volt. Nem ezért természetesen, de a régi figura igazi kedvenccé vált a rajongók körében, és most a Mattel gyönyörű főhajtással idézi azt meg, és így pótolhatják azok is, akiknek eddig nem sikerült beszerezniük az eredeti figurát.

Az Egyesült Államokban a Target oldalán a szerencsés amerikai rajongók már elő is rendelhetik a szetteket, de konkrét megjelenési dátumot még nem közöltek. Abból kiindulva pedig, hogy korábban a leírások egy cseh oldalon bukkantak fel, remélhetőleg Európában és így Magyarországon is beszerezhetjük majd ezeket a csodás figurákat.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr518050386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2023.02.16. 21:01:19

Megjelenésekben ez erős év lesz. Nagyon szép figurák, és a csomagolásuk is nagyon tetszik. Reménykedek benne, hogy nem exclusive meg limitált megjelenésű figurák lesznek.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2023.02.16. 21:52:03

@PikeB: Igen, és jönnek természetesen figurák majd az alapvonalon is (az új Triceratops-szal), a Hammond Collection figurák, várhatóan magával Hammonddal, Nedry-vel, kicsi Rex-szel és valószínűleg valamelyik TLW-s felnőtt Rex-szel...

Nagyon bízok benne, hogy ezek a szettek eljutnak Európába legalább, de még jobb lenne, ha itthonról is beszerezhetők lennének.
süti beállítások módosítása