2021. február 22. 21:45 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Attack Pack Gallimimus

gallimimus_2.jpg

A Mattel lassan 3 éve birtokolja a Jurassic-univerzum figurái feletti kiadási jogokat, ez idő alatt a két Jurassic World filmhez pedig rengeteg figura jelent meg, de a korábbi filmeket se feledték, igaz főleg a Jurassic Park-hoz köthető figurákkal örvendeztették meg a rajongókat. A filmek mellett a Krétakori tábor animációs sorozathoz kapcsolódóan is bővül folyamatosan a kínálat. Mai bejegyzésemben egy különlegesebb figura kerül bemutatásra, amellyel a Mattel a játékjogok korábbi birtokosa előtt tiszteleg.

Nem a Gallimimus a legismertebb és nem is ő jut eszünkbe először, ha a filmekre gondolunk, pedig a harmadik rész kivételével mindegyik filmben felbukkantak a faj képviselői. A strucc-szerű, feltehetően mindenevő dinoszauruszokhoz egy igen emlékezetes jelenet is köthető, Rexy ugyanis egy egész csordára csap le a Jurassic Park-ban.

A játékjogok korábbi birtokosa a Kenner volt (bár a cég már ekkor is a Hasbro tulajdonába tartozott), és ennek a fajnak is szenteltek egy akciófigurát saját figuráik második vonalában: az elektronikus Gallimimus feje ugyan egyáltalán nem emlékeztet a filmben látott példányokéhoz, igen élénk, látványos színeket kapott a figura. Ólomfiguraként már helyes anatómiai megjelenítéssel, hasonló színekkel is kiadtak egy Galli-t.

kenner_2.jpg

Habár ilyen színvilágú Gallimimus egyik filmben sincs, a gyűjtők körében népszerűvé (és ritkává, ennél fogva pedig drágává) vált a figura, a Mattel játéktervezői pedig nem első, és remélhetőleg nem is utolsó alkalommal, adóztak a régi figura előtt a ma bemutatandó figurával.

mattel-gallimimusok.jpg

Nem ez az első alkalom, hogy a cégnél figura készült a fajról, változatos színekben adták már ki többször is ugyanazt a figurát, nem egyszer több dinoszaurusszal közös szettben is.

battle-legacy.jpg

Általános vélekedés szerint viszont egy más kialakítású Gallimimus a legjobb prezentációja a fajnak, az a figura viszont Legacy játékvonalon látott napvilágot, így hiába a még filmesebb megjelenés, sokunk számára nehezen elérhető figuráról van szó, de a Battle Damage alvonalon egy harci sebbel módosított változatát itthon is ki lehetett fogni.

Az Attack Pack Gallimimus a Krétakori táborhoz kapcsolódó csomagolásban látott napvilágot, habár az animációs sorozat eddigi két évadában még nem bukkant fel a faj egyetlen képviselője sem. 

A Mattel a már sokat használt modellt használta ezúttal is, így önmagában nem is lenne népszerű a figura a gyűjtők körében, ha nem ilyen szép színekben pompázna:

A játéktervezők ugyanis fogták a népszerű Kenner-figura színsémáját és ezt adaptálták a saját figurájukra, mintegy tisztelgésül a klasszikus játékfigurák előtt, ez sem először történik meg 2018 óta. Mivel kisebb méretű dinóról van szó, a festés részletei sem olyan tökéletesek, mint a nagyobb társainál, az én példányomnál az egyik szem festése is sajnos elcsúszott kissé, de ettől függetlenül, nagyon látványos a festés.

A figura maga eléggé dinamikusnak hat, mivel a filmekben is folyton rohangálva láthattuk a fajt, de szokás szerint a végtagjai is mozgathatóak, ahogyan az egész nyakrész fel-le mozgatható.

galli8.jpg

Habár ez a kiadás új, mint említettem, nem ez az első változata a figurának, érdekes módon viszont az általam is birtokolt egyik változathoz képest jóval stabilabb lábakon áll, pedig nem módosítottak a figurán, ugyanis a legtöbb Galli nagyon nehezen áll meg a lábán.

A filmekben inkább csak háttér "szereplő" a faj, azért a Mattel számos változatban prezentálta már az állatot, ezzel a festéssel pedig kifejezetten a régi figurákat ismerő gyűjtőknek, rajongóknak kedveztek, ami mindig örvendetes. 

A figura a Müller játékkínálatában bukkant fel idehaza, ismét elkerülve az összes online játékbolt kínálatát, úgy tűnik ez a tendencia állandósulni látszik az Attack Pack figurák esetében, csak remélni tudom, hogy az idei, Dino Escape játékvonal esetében nem folytatódik ez a tendencia és ismét szélesebb körben elérhetőek lesznek az újabb figurák. Addig is érdemes figyelemmel követni a GyerekZsibi kínálatát, ott ugyanis számos, csak a Müllerben felbukkant figura elérhető vagy megrendelhető! 

Az előző, Grim figuráját bemutató bejegyzésemben ugyan külön nem is tettem róla említést, de itt a csomagoláson is jól látható, hogy ismételten ugyanaz a kis matricás útvesztő jár a figura mellé, mint az összes, a sorozat égisze alatt megjelenő figura esetében. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2216435952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása