2017. március 07. 21:41 - Lord Picard

Jurassic Newsworld #3

newscsik_2.jpg

Újabb izgalmas, érdekes fejlemények, fotók érkeztek a Jurassic World 2-ről. Újabb színészek csatlakoztak a stábhoz akik már február 23-án nekiláttak a forgatásnak Angliában. És lehet, hogy kiszivárgott a film címe is? Részletek a tovább mögött.

- A Universal Pictures honlapján tette közzé a közeljövőben bemutatandó filmjeinek listáját, többi közt a Jurassic World folytatását is hírül adták, de véletlenül felkerült a film teljes címe is. A honlap szerkesztői gyorsan észbe kaptak, de mielőtt átjavították volna a címet Untitled Jurassic World Sequel-re (kb. Ismeretlen című Jurassic World folytatás), egy lelkes rajongó már lementette a képernyőképet:

epoch.jpg

Azaz a film címe, melyet azóta sem erősítettek meg semmilyen formában, Jurassic World: Epoch. Az alcím legegyértelműbb jelentése: Korszak. Hogy ez a végleges cím is marad, vagy csak egy újabb (dinó)csont a rajongóknak, még nem tudni. A film munkacíme ugyanis Ancient Futures, azaz Ősi határidő...

BD Wong visszatér! A Jurassic Park-ban és a Jurassic World-ben is dr. Henry Wu-t alakító színész is részt vesz a folytatásban, de ez nem tűnt teljesen egyértelműnek eddig, hiszen Wong ősszel még azt nyilatkozta, nem keresték meg a folytatással. Azóta viszont már ő is ellátogatott Angliába, ahol jelenleg is forgatnak, és pózolt is a Pinewood Studios-ban egy Velociraptor fejjel, melyet még az előző részhez készített a Legacy Effects csapata.

wongwu.jpg

- Egy újabb színészt jelentettek be a film szereplői között: a filmben fel fog bukkanni a világ egyik, ha nem a leghíresebb komikusának, Charlie Chaplin-nek a lánya, Geraldine Chaplin! A színésznő karrierje több, mint 60 éve vette kezdetét, rengeteg filmben láthattuk, a régi Három testőr filmekben Anna királynőt alakította, de mindig megmaradt inkább az európai filmeknél, de dinoszauruszokkal sem először találkozik: főbb szereplője volt a hazánkban is forgatott Dinotópia - Őslények szigete c. sorozatnak. J.A. Bayona rendező három filmjében is szerepelt: az Árvaház, A lehetetlen és a Szólít a szörny után a Jurassic World második része lesz a 4. közös munkájuk.

chaplin.jpg

Az egyszer Oscar-díjra, háromszor pedig Golden Globe-díjra jelölt színésznő egyik legérdekesebb szerepét azonban az 1992-es Chaplin c. filmben kapta: saját nagyanyját, Hannah Chaplin-t alakította az apjáról szóló életrajzi filmben, melyben apját a kép jobb szélén látható Robert Downey Jr. alakította, míg a filmet nem más rendezte, mint Richard Attenborough, a Jurassic Park filmek "nagypapája", John Hammond!

* Bryce Dallas Howard, Claire megformálója örömmel osztja meg követőivel, rajongóival a forgatási napokat:

brycetwitt.jpg

Azt hiszem kijelenthető, hogy Hollywood egyik legjófejebb színésznőjével állunk szembe. Az ötödik képhez kapcsolódóan azonban egy rajongó kiszúrt valamit:

reraptor.jpg

Az okos raptor kezében nem akármilyen üditős doboz van: egy Jurassic Park logóval ellátott termék. Ez, azon túl, hogy vicces kedvében volt a felirat készítője, felvet egy olyan kérdést is, miszerint ez utalás lehet arra, hogy visszatérünk az eredeti parkba, esetleg egy visszaemlékezés formájában?

* A stúdióhoz közeli Langley-ben egy jókora járműraktárat bérel a stáb, ahol a filmhez használt járműveket tárolják, ahol is az alábbi helikopter és szállítójármű tűnt fel:

helicar.jpg

A járművek színskálája egyértelműen az előző rész InGen járműparkjára hajaz. Szintén ezen a környéken tűnt fel egy ilyen szörnyeteg (nem konkrétan ez, de a szemtanú szerint ugyanúgy pirosban pompázott, csak kevesebb kiegészítővel):

car.jpg

A piros szín adná magát, hogy nem az InGen gépjárműve, talán a könyvekből, képregényekből ismert BioSyn-é?

* Egy külső helyszínen, North Hampshire közelében pedig az alábbi díszletek építését fülelték le a rajongók:

set01.jpg

Nehéz bármilyen következtetést még levonni, de a hatalmas lépcsősor, amely nem hasonlít sem a Jurassic Park, sem a Jurassic World látogatóközpontjának a lépcsőjére, egy komoly díszlet felépítését feltételezi. Az előző epizódban főképp a new orleansi Six Flags vidámpark területén forgatták, építették fel a hatalmas díszleteket (a vidámparkot a Katrina hurrikán után árasztotta el víz, és vált használhatatlanná). Ha ismét a World díszleteit építenék fel, annak az az egyszerű oka lehet, hogy ne kelljen a stábot túl sokat utaztatni Angliából az Egyesült Államokba, majd Hawaii-ra. Illetve az is, hogy a Pinewood-ot bevették a Star Wars filmek, hiszen "szállítószalagon" érkeznek az űr-saga újabb részei, melyek jó időre elfoglalják az angliai stúdiókomplexum termeit. A közeljövőben alighanem még fogunk pár lesifotót kapni a forgatásról, és talán a Universal sem titkolja sokáig a film címét. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7512321005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása