2024. július 28. 22:09 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: SDCC 2024 - Káoszelmélet és figura-hírek

sdcc2024.jpg

Véget ér a mai nappal a négy napos San Diego Comic-Con rendezvénye, így a tovább mögött összegzem az eseményt, természetesen a Jurassic-világ szempontjából. Annyit elárulhatok, ahogy azt borítékolni lehetett, a jelenleg Máltán forgó hetedik Jurassic-film nem volt képviselve a rendezvényen. 

Várhatóan magyar idő szerint ma éjféltől tartják a Jurassic World: Káoszelmélet saját paneljét, ha jól emlékszem, korábban egy Jurassic-film vagy sorozat sem kapott saját panelt a SDCC-on, a Káoszelmélet, amelynek hangvétele is komolyabb, mint a Krétakori táboré volt, elérte ezt a kiváltságot. A Collider amerikai lapnak hála, amely bizonyára előzetesen megkapta a panel részleteit (bevett gyakorlat ez az előzékenység a sajtó munkatársaival), idő előtt élesedett a cikk, így számos részlet kiderült, mielőtt a cikket elérhetetlenné tették volna (a hírek szerint még az előzetes is kikerült). 

sdcc_7.jpg

A Káoszelmélet az információk szerint október 17-én folytatódik a második évaddal a Netflix-en, és hőseinknek számos új veszéllyel kell majd szembenéznie. A teaser előzetesben Darius lesz látható, amint egy utcán "küzd" egy dinoszaurusszal, de mint majd kiderül, egy jóval nagyobb veszély is leselkedik rá annál, mint amit lát. 

Azok a rajongók, pedig akik kilátogatnak majd a panelre, exkluzív plakátot is kapnak, valamint a helyszínen megtekinthetik a második évad első részét! Természetesen amint a teaser-előzetes hivatalosan is elérhető lesz, kikerül a blogra is! Addig is nézzük, még mi mindent tartogatott az idei Comic-Con.

És meg is érkezett az első hivatalos poszter a második évadból:

gtm9hpfbuaay0ny.jpg

A Mattel állandó kiállítója a rendezvénynek, ami nem is csoda, hiszen a világ második legnagyobb játékgyártója az amerikai cég. 2018 óta pedig a Jurassic World (és természetesen a Jurassic Park) játékfigurák jogait birtokolva, évről évre büszkeséggel állítják ki a kínálatuk egy részét, sőt, az esemény kapcsán rendre egy exkluzív figuraszettel örvendeztetik meg a rajongókat.

Arra kevesen fogadtak volna, hogy a tavaly szeptemberben elhunyt amerikai legenda, Jimmy Buffett kapja ezt az exkluzív megjelenést, főleg azok után, hogy tavaly Steven Spielberg-et öntötték műanyagba. A népszerű énekes, üzletember egy 2 másodperces cameo-szerepben bukkant fel a 2015-ös Jurassic World-ben, de fontos megjegyezni, ő olyan legendás alakja volt az amerikai szórakoztatóiparnak, mint idehaza mondjuk Korda György. Azért nem is meglepő, hogy ez a kiadás még mindig rendelhető a MattelCreations oldalán, de természetesen külön kiemelést kapott a Mattel-től is San Diego-ban:

displ4.jpg

A korábbi évekhez képest, amikor is az éppen aktuális, adott évben megjelent összes figurát kiállították, idén csak a Hammond Collection valamint 2-2 Legacy és '93 Classic Collection-szett került kiállításra, de azért így is akadt újdonság...

A Bukott birodalom egy jelenetét is megidéző vitrinben ugyanis ott látható az először a Világuralomban látott Atrociraptor, Ghost valamint egy Scutosaurus figurája, amely ezidáig a Jurassic-franchise-ban nem bukkant még fel. 

ghost_1.jpgRitkán látható hiba, legalábbis kiállítási darabnál, de az állat bal lábán felcserélték az alsó és felső lábszárat

Ghost megjelenése aligha meglepetés, lehetett rá számítani, bár azért azt hittem, előbb a Jurassic World teljes Raptor Squad-je kiadásra kerül.

scutosaurus_1.jpg

A Scutosaurus egy parareptilia, a dinoszauruszok előtt uralkodó állatfaj egyik legismertebb képviselője. Korábban a Kenner-érában is jelent már meg róla figura, de a Mattel kínálatában sem először látható: a tavaly megjelent '93 Classic Collection sorozatban, a Track & Explore Vehicle Set kísérő állata volt egy vad színekkel felvértezett példány. Nem ez az első alkalom persze, hogy a Hammond Collection figurái között nem filmes faj bukkan fel, remélhetőleg nem a filmes fajok rovására. Egyébként róla és Ghost-ról is elmondható, hogy aprólékosan kidolgozott figurák, valószínűleg ősszel egy-egy Beyond The Gates-epizódban bővebben is találkozhatunk velük.

A SDCC pénteki napján a Mattel tervezőivel egy panelbeszélgetés is zajlott, melynek során alaposabban bemutatták a Hammond Collection idei két sztárját, a Giganotosaurus-szt és a Therizinosaurus-szt, összehasonlítva őket a sima, Világuralom idején megjelent alapfiguráikkal.

Rajtuk kívül viszont kikerült a pultra egy HC Stygimoloch is!

Egyelőre csak nem túl jó minőségű fotók érhetők el, amelyeken a csomagolás is szemügyre vehető, és ahogy azt külön ki is emelték, jövőre megújul az is, de hogy a True FX jelölés mégis mit takar pontosan, az nem derült ki - ha csak azt nem jelenti, hogy minden korábbinál élethűbb a kidolgozás, de ez eddig is jellemző volt a HC figurák többségére.

Ugyancsak alaposabban körül járták az új, a Káoszelmélethez kapcsolódó Suchomimus figurát, amely a látottak alapján eltérő attól, amelyről nem régiben kerültek elő hivatalos stock-fotók, és amely egy szett részeként jelenik meg, de egyelőre nem tudok arról, hogy konkrétan kikerült volna valahol a boltok polcaira:

A panelbeszélgetésen arról is beszéltek a figuratervezők, hogy várható a Hammond Collection-vonalon egy Indominus rex (jövőre lesz 10 éves a film, valószínűleg a Stygi és az új csomagolás is ennek szól), és hogy általában 18 hónap telik el az első tervek és a végtermék között, valamint arról is szót ejtettek, hogy szeretnék kiadni Az elveszett világban látott Buck figuráját is, még ha a Mattel azt is kommunikálta tavaly, hogy a sikertelen közösségi finanszírozás egyetlen eleme sem kerül később kiadásra. És, arra is ígéretet tettek, hogy a jövő évi SDCC exkluzív megjelenés minden eddigi kiadást felülmúló darab lesz! 

A Jada Toys ezúttal nem vitte ki a rendezvényre a tavaly bemutatott, 1:18-as méretarányú Jurassic Park Ford Explorer modelljét - tavaly még az idei év tavaszára, majd őszére ígért modell a legújabb előrejelzések szerint csak jövő nyáron jelenhet meg, ha megjelenik egyáltalán...

Viszont a rendezvényen képviselte magát az ECC azaz az Elite Creatures Collection. A 2013-ban alapított cég már számos franchise különös teremtményeit, szereplőit adta ki szobor formájába, a Jurassic Park franchise sem most került elő először a cég történetében, számos dinoszaurusz modellt, diorámát készítettek, de újabban már olyan, 1:1-es méretarányú, hivatalos kellékmásolatokat is készítettek, mint a T. rex foga és karma, vagy épp a Barbasol-os flakon. Legújabb vállalkozásuk viszont minden eddigit felülmúl:

Ugyanis elkészítették a Jurassic Park legendás T. rex-ének, Rexy-nek a méretarányos fejét! Ezzel a munkával felülmúlták saját, 1:5-ös méretarányú, az eredeti Stan Winston modell alapján készült, teljes alakos T. rex makettjét is, de a képek is magukért beszélnek, mintha egyenesen a stúdiótól hozták volna ki a rendezvény helyszínére a szobrot.

A modell méretei is impozánsak: 2 méter magas, 2 és fél méter hosszú és 1 méter széles. Ahogy impozáns a 18.500 dolláros (mintegy 6,6 millió Ft) árcédula is, amely viszont nagyon keveseknek ad lehetőséget, hogy birtokolják is ezt a darabot, amelyből csupán 49 darabot gyártanak le. Arra pedig külön felhívják a figyelmet, hogy a szobor bizonyos elemei, így az állkapocs-izom, a fogak és az íny, valamint a szemek körüli rész még a gyártás során jobban kidolgozásra kerülhet, ahogy az is megemlítésre kerül, hogy az előrendeléseket augusztus 18-áig tudják fogadni, ha csak előbb nem talál gazdára mind a 49 darab, de ha a határidőig nem is érik el ezt a számot, az előrendelés lezárul, és nem lesz lehetőség újabb rendelésre, annyi darab készül el, ahányat rendeltek belőle. 

És a végére egy kis szolgálati közlemény: Több, mint másfél éve került beújításra egy vadonatúj Acer laptop, többek között, hogy gördülékenyebb legyen a munka is a bloggal, hiszen minden cikk fejlécét magam szerkesztem, illetve a termékbemutató bejegyzések fotóit is Photoshop-ban kell méretre vágni, hogy a blogmotor elbírja. Sosem volt a gép olyan nagy teljesítményű, mint amilyennek mondták, de hetek óta gyakorlatilag használhatatlan, úgyhogy őszintén, tiszta szívből óvnék minden olvasómat az Acer márkától, és úgy általában, a laptop vásárlástól is, remélhetőleg mihamarabb sikerül nekem is asztali gépre váltani, addig viszont marad ez, és ez a kellemetlenség azért a bejegyzések ritkulásában is megmutatkozik, sajnos... Remélhetőleg azért idővel minden visszatér a régi kerékvágányba, vágásba! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2318455921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása