2023. április 26. 20:24 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Merch-invázió a 30. évforduló kapcsán

30eves.jpg

Lassan közeleg június, amikor is hivatalosan is 30 éves lesz a Jurassic Park (az USA-ban 1993. június 11-én mutatták be a filmet, idehaza viszont csak ugyanezen év szeptemberében), és eddig a Universal nem is pörgette fel túlzottan az évforduló kapcsán a marketinget, talán ez ér most véget. A tovább mögött hírek a stúdió háza tájáról, és sok-sok új merch termékről.

A stúdió tegnap tette közzé ezt a "talált", harminc éves oktató videót, amelyet a Jurassic Park dolgozói számára készítettek, és még több ehhez hasonló kisvideót kapunk még az évfordulóig:

És a videónak nem csak az az apropója volt, hogy tegnap volt a DNS világnapja, de a Universal Products and Experiences közleményben taglalta, mi minden vár a rajongókra, főképp júniusban, a Jurassic June kapcsán:

A Universal saját témaparkjaiban, így Hollywood-ban, Orlando-ban, Szingapúrban, Tokióban vagy épp Pekingben is kiemelt figyelmet szentel majd a franchise-nak, és ahogy az várható volt, világszerte mozikba kerül ismét a Jurassic Park (magyar vetítésről egyelőre nincs hír), sőt, akár mind a hat film: Sanghaj-ban egy filmfesztivál keretein belül először kerül bemutatásra mind a hat film mozikban Kínában!

És szintén nem meglepetés, bár konkrétabb információkkal még nem rendelkezik senki sem, hogy mind a hat film kap egy gyűjtői összkiadást, egyelőre csak 4K formátum van megnevezve, amelyhez egy limitált szobor is jár majd a házimozi szerelmeseinek. Sajnos ebből mi biztosan kimaradunk, hiszen eddig sem került kiadásra magyar nyelven egyik Jurassic-film sem 4K felbontásban, de tavaly január óta nincs is hazai kereskedelmi forgalmazója a Universal filmeknek, ezért nem is jelenhetett meg a Világuralom sem DVD-n, sem Blu-ray-en.

Ami viszont már minket érinthet, hiszen nálunk - részben világelsőként - már a boltokban a Kenner-érát idéző 30. évfordulós Mattel figurák, de a sajtóközlemény szerint összesen 15-féle termék (az együttesen csomagolt, de több figurát tartalmazó kiadások is egynek számítanak) idézi meg a Jurassic Park-ot! Többek között két plüss is, amelyek közül a Dilophosaurus már ismert:

 dilop.png

Természetesen egész évben érkeznek majd a Mattel idei alapvonalának szereplői is, illetve egészen friss hír az is, hogy a Mattel és a Hasbro, a két játékipari óriás összefog, és számos, a másik márka által birtokolt franchise karakterei bukkannak majd fel a rivális termékkínálatában (így pl. Hot Wheels autók jöhetnek a Transformers kapcsán, vagy akár további Jurassic-os Transformers figurák, mint arra két éve már volt is példa), de konkrétumokat sajnos még nem tudni.

És szó volt már a blogon is a LEGO kiadásokról, amelyek júniusban érkeznek, de a Funko Pop!, a CAPTIVZ is folytatja a 30. évfordulós termékek kiadását, és néhány olyan cég is, amelyek sajnos a hazai piacon nem elérhetők, tőlük egy kis ízelítő gyanánt pár termékfotó:

A TUBBZ fürdőkacsái elképesztően viccesek, külön kiemelendő, hogy még a dinoszauruszok is úgy vannak ábrázolva, mintha csak egy-egy kacsa öltözött volna be. A T. rex kacsa ráadásul extra nagy!

Tyrannosaurus rex

trex_jurassicpark_tubbz_pl_9_limitededition.jpg
Dilophosaurus

Velociraptor

John Hammond

Alan Grant

Ellie Sattler

Ian Malcolm

Dennis Nedry

Robert Muldoon

Néhányuk pedig az alábbi videóban is megtekinthetők:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Collect Jurassic (@collectjurassic) által megosztott bejegyzés

És ugyancsak a TUBBZ-nál lesz kapható az alábbi két, 400 ml-es poharakat:

A Paragon FX Group pedig nem akármivel lepi meg a rajongókat, Dennis Nedry Barbasol-os borotvahabos flakonjának pontos másolatával:

Igaz a lenyűgöző ereklyét azért elég borsos áron rendelhető elő: 399 dollárt kell érte leszurkolni.

Ezeken kívül számos ruházati márka készül saját, a nosztalgiára épülő kollekcióval, ezek közül azért jellemzően van, ami a magyar piacra is eljut, a rengeteg termékből néhány példa:

 A Goodr is menő gyerek(?) napszemüvegekkel lepi meg a rajongókat:

További hírekért, figurabemutatókért pedig a későbbiekben is érdemes lesz követni a Jurassic Hungary blogot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr118111476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása