2022. augusztus 31. 20:25 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Az új Dino Trackers figurák és egyebek

0831.jpg

Újabb termékfotók érkeztek a jövő évben(?) érkező új játékvonal, a Dino Trackers figura kínálatából, de a tovább mögött egy impozáns könyvmegjelenésről is lesz szó.

A Dino Trackers játékvonal legutóbbi termékfotói után újabb adatlapok és fotók érkeztek a zömében új fajokat felvonultató figurasorozat kapcsán, ezúttal a közepes méretű dinoszauruszok első vonalára vethetünk pillantást: ők lesznek a Strike Attack alvonal első képviselői.

Edaphosaurus

A késő karbonkori őslény nem dinoszaurusz, hanem egy Pelycosauria: akárcsak rokona, a Dimetrodon, az Edaphosaurus is közelebbi rokonságban állt az emlősökkel, mint a dinoszauruszokkal! A figura mindenesetre lenyűgöző, külön kiemelendő a gyíkszerű pikkelyzet.

Genyodectes Serus

A kétnevű, krétakori ragadozó is új fajként került a játékvonalra, különösen a mellső végtagjai és fejdísze figyelemreméltók. 

Herrerasaurus

Nem gyakran, de előfordul, hogy a Mattel egy-egy hibásan, vagy nem a kánonnak megfelelően ábrázolt egy adott fajt, és azt később javította. A Herrerasaurus is eddig egy négy ujjú állatként volt ábrázolva, de az új figura már három ujjal, és a Jurassic Park: The Game-béli megjelenéséhez hűbb formában került újragondolásra.

Zuniceratops

A Triceratops-rokon, de annál jóval kisebb termetű dinoszauruszról is készült már korábban figura, és az új darab látszólag nem is különbözik - a festést leszámítva, de akárcsak a többi, ezen a vonalon érkező előző figura esetében, gombnyomásra tudja mozgatni nyakfodros fejét.

A legutóbbi Dino Trackers bejegyzésemben már láthatók voltak termékfotók négy kisebb termetű dinoszaurusz figurájáról, amelyek közül négy már egy szerencsés rajongó kezébe is eljutottak, igaz, a Brachiosaurus kölyök csupán egy újrafestett változat, de megcsodálható immáron a teljesen új Nothosaurus, Austroraptor és Elaphrosaurus figura is:

Minthogy már láthatóan gyártásban vannak a figurák, nem lenne meglepő, ha az első figurák ezen a vonalon még az idei évben felbukkannának az amerikai és ázsiai piacon. 

A Világuralom játékvonal kapcsán életre hívott Uncaged alcímű széria is folytatódik, a Snap Squad figurákat váltó Wild Pop Ups sorozat új tagjai a következők lesznek:

Egyelőre csak lesifotónk van egy jövő évi járműszettről, amely a Search 'N Smash nevet viseli:

search_n_smash.jpeg

A szett egyik darabja lesz egy újrafestett Atrociraptor és egy újradesignolt ACU katona, magáról a járműről viszont nem sok minden látható, csak annyi, hogy bár a Jurassic World-ihlette festést kapott, nem hasonlít maga a jármű egyetlen, filmben látott négykerekűre sem.

Nem ez lesz azonban a Dino Trackers vonalon az egyetlen jármű: a jövőre harminc éves Jurassic Park kapcsán érkezik egy új alvonal, amelyben kapunk majd egy Vehicle Set névre keresztelt készletet, de lesz még két, nem feltétlenül járművet jelentő Pack 1-2 szett is! 

Az egyik legnagyobb érdeklődésre viszont minden bizonnyal az egyelőre csak Real-Feel Dinosaurs vonalként hivatkozott Large Dinosaur lesz: az elnevezés alapján egy nagyobb méretű dinoszauruszt kapunk, élethű, bőrszerű gumiborítással, amellyel valószínűleg a régi Kenner figurák előtt is adóznak.

A Mattel Creations oldalán pedig megrendelhetővé vált (bár jelenleg épp nincs készleten) egy Matchbox kisautó is: prémium csomagolással és festéssel érkezik a Jurassic Park egyik ikonikus járműve, a Ford Explorer:

Október végén érkezik James Mottram újabb könyve: a tavaly megjelent - és a bemutatóval még adós vagyok - Jurassic Park: The Ultimate Visual History folytatása:

ultimate_1.jpg

A borítóját már egy ideje ismerjük, az Amazon listázásában viszont már néhány oldal is feltöltésre került:

A 256 oldalas kiadvány ismét nagyon színvonalasnak ígérkezik, bizonyára sok kihajtható, vagy a könyvből kivehető kiegészítővel együtt dolgozza fel a három Jurassic World film elkészültét, de a könyvben szó lesz a World-filmek kapcsán megjelenő merch-ekről, pl. a Mattel figurákról is, ahogyan a Krétakori tábor sem maradhat ki az összegzésből.

És a végére egy programajánló, ha valaki Angliában él (bár ő valószínűleg értesült már róla) vagy mostanában tervezne a ködös Albion fővárosába utazni: augusztus 25-től november 3-ig az ExCel London területén fogadja látogatóit a Jurassic World: The Exhibition!

jurassic-world-the-exhibition-experience.jpg

Az utazó kiállítás a filmszerű dinoszauruszaival, kiállítótereivel a legközelebbi Jurassic-élményt nyújtja kicsiknek és nagyoknak egyaránt, remélhetőleg a kiállítás egyszer eljut Budapestre is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7717920811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása