2022. május 03. 19:11 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: A Barbasol uralma

barbasolnew.jpg

Az amerikai Barbasol termékeivel ugyan sajnos a hazai boltokban nem találkozhatunk, az 1919-ben alapított cég viszont igen erős és jelentős amerikai márka, nem utolsó sorban a Jurassic Park miatt. A Jurassic World-filmek tekintetében pedig ez már a harmadik alkalom, hogy külön a filmhez limitált példányszámban kerültek forgalmazásra borotvahabok, és bár itthon nem kaphatók, túl jók, hogy ne emlékezzek meg róluk, így a reklám mögött a továbbiakban több fotó lesz megtalálható.

A Barbasol-t 1919-ben alapították Indianapolisban, egy MIT professzor kutatásai alapján született meg a védjeggyé vált, bőrkímélő borotvakrém, amelyet követett a borotvahab, borotválkozás utáni arcszesz és persze maga a borotvapengés készülék, valamennyi egyedi tervezés és receptúra alapján Az 1950-es években kapta meg a márka a ma is jól ismert arculatot, a vörös-fehér csíkok az Amerikában jellegzetes, borbélyszalonokat hirdető oszlopokra emlékeztetnek.

Az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban is forgalmazott márka olyan ismert és közkedvelt az észak-amerikai kontinensen, mint mondjuk hazánkban a Baba márka, de globálisan az 1993-as Jurassic Park tett róla, hogy az örökkévalóig fennmaradjon a Barbasol neve. A filmben afféle "MacGuffin"-ként (olyan tárgy, amelynek megszerzése-birtoklása a legfőbb motivációt jelentik egy-egy játékfilm-sorozat főbb szereplői számára és amely nagyban befolyásolja a cselekményt), egy kriogenikus tárolót rejtettek el a hagyományos borotvahabos flakonban, amelyben a BioSyn által megvesztegetett Dennis Nedry (Wayne Knight) ellophatja az embriókat, nem mellesleg pedig miatta romba dől az egész park és többen az életükkel fizettek Nedry mohóságáért, őt is beleértve.

A 2015-ös Jurassic World-del új erőre kapó franchise-nál a Barbasol is lecsapott az árukapcsolás lehetőségére, és háromféle, dinoszauruszok uralta grafikával, limitált ideig forgalmaztak borotvahabokat.

jw2015_1.jpg

A Bukott birodalom négy évvel ezelőtti bemutatójakor is újdonsággal rukkolt elő a gyártó, kétféle design-nal kerültek forgalomba a flakonok:

indoblue.jpg

Arra már korábban is voltak utalások, hogy esetleg a Világuralomban még viszont is láthatjuk a Nedry által elhagyott flakont, főleg, hogy a filmben ismét felbukkan az őt egykor megvesztegető Lewis Dodgson (Campbell Scott) alakja is, minthogy a BioSyn is hangsúlyos szerephez jut a filmben. A 2022-es esztendőre tehát öt-féle design köszön vissza 7-féle termékről! 

Barbasol Original 10 oz (kb. 30 ml)

10oz-og-highres_2048x2048.png

Az 1993-as filmben látott flakon pontos mása lehet az egyik leginkább keresett termék a rajongók számára, igaz, rozsdamarta, viseltes külcsínt kapott, talán mert jó ideig hevert a sárban, hogy utána egy polcon végezze? A kiszerelés maga a hagyományos, kupak nélküli kiszerelés.

Barbasol Soothing Aloe Featuring T. Rex 10 oz (kb. 295 ml)

10oz-sa-trex_4096x4096.png

A bőrkímélő, aloe verát tartalmazó terméken a filmek nagy sztárja, Rexy köszön vissza, aki az előző két promócióból sajnos kimaradt, az Original-hoz hasonló, hagyományos kiszerelésben.

Barbasol Soothing Aloe Featuring Blue & Beta 10.5 oz (kb. 310 ml)

10_5oz-sa-bb_7465719a-14a8-4bc1-aa7d-a6ab20f1f629_1024x1024.png
Blue és kölyke, Beta természetesen a Barbasol termékein is visszaköszön, a zöld színnel jelölt, aloe verás kivitelben, kétféle kiadásban.

Barbasol Soothing Aloe Featuring Blue & Beta 7 oz (kb. 207 ml)

7oz-sa-bb_1024x1024.png

Ez a kiadás csupán méretében kisebb, de ugyanazon termékről van szó, mint fentebb.

Barbasol Sensitive Skin Featuring Dilophosaurus 10 oz (kb. 295 ml)

10oz-ss-dilo_1024x1024.png

A Dilophosaurus-szal reklámozott, érzékeny bőrre javasolt borotvahab is két méretben került kiadásra, ez a hagyományos, Original kiszerelésű...

Barbasol Sensitive Skin Featuring Dilophosaurus 7 oz (kb. 207 ml)

7oz-ss-dilo_1024x1024.png

...és a kupakkal ellátott változat. A rozsdás hatású kiadás mellett ez a kiadás talán a legötletesebb, hiszen épp a Dilophosaurus okozta Dennis Nedry halálát is, ami miatt célt sem érhetett a filmben használt flakon. A dinoszaurusz 29 év után tér vissza a mozivászonra, és vele együtt lehetséges, hogy az ominózus flakon is?

Barbasol Original Featuring Pyroraptor 5oz (kb. 150 ml)

5oz-og-pyro_1024x1024.png

A rozsda marta változat mellett a Pyroraptor az, amely az eredeti receptúrát tartalmazó flakonra került, igaz ez is a legkisebb méretű változat.

A különleges, limitált darabszámú borotvahabokat azért az amerikaiak számára sem lesz egyszerű levadászni, mert nincs olyan hálózat, amely az összes változatot forgalmazná, pl. a Pyroraptor-os kiszerelést csak egyetlenegy üzletlánc polcain lehet megtalálni, igaz, ez még mindig jobb, mint ami nekünk vagy a világ más tájain élő rajongóknak marad: a jól ismert online piactér... Esetleg segítőkész amerikai rajongók.

A Barbasol-t sem csak az eredeti gyártót ihlette meg, a Mattel sem mulasztotta el megörökíteni a flakon játékváltozatát. 2020 nyarán egy egészen szenzációs kiadással rukkolt elő a cég, Dennis Nedry első figurája egy nagyon ötletes, hangot adó, a filmbéli mechanizmust is életre keltő, exkluzív kiszerelés a legötletesebb csomagolás a játékgyártótól a Jurassic-franchise kapcsán. Természetesen a 3.75 inches akciófigura mellé az egyik kiegészítő egy mini Barbasol flakon volt. 

sdccdennis.jpg

Szintén két éve jelent meg az informatikus figurája az Amber Collection játékvonalon is, ahol kiegészítőként szintén felbukkant a jellegzetes borotvahabos flakon, ráadásul a nagyobb méretarány miatt már elégséges méretben ahhoz, hogy még szét is lehessen csavarni:

acdennis.jpg

Ezek azok a marketing fogások, amelyekből sajnos mi nem sokat érzékelhetünk, de remélhetőleg azért idehaza is találunk majd több, a Világuralomhoz kapcsolódó terméket és reklámot, mint például a még több, mint két hónapig futó Tesco matricagyűjtő akció. 

barbasoll.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9017822329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása