2022. április 25. 20:53 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Éledező marketing, itthon és a világban

news25.jpg

Lassan éledezik a Jurassic World: Világuralom marketingje, tegnap este az Egyesült Államokban újabb, új szekvenciákat tartalmazó TV spot került leadásra, amit ismét nem osztottak meg a közösségi médiában hivatalosan, de ha döcögősen is, de lassan el kell kezdenie a Universalnak a nyár filmjének szánt alkotást. Idehaza a Tesco készül kiemelt promócióval, de lassan a hazai játékboltok polcain is több, a filmhez kapcsolódó figura érkezik. Részletek a tovább mögött.

Idehaza sem 2015-ben, sem négy évvel ezelőtt nem kapott kiemelkedő marketing figyelmet a Jurassic World-filmek, idén viszont, a Tesco-nak hála, komolyabb promóció veszi kezdetét most csütörtöktől! 

Minden elköltött 2000 Ft után egy Jurassic World matrica jár majd a kasszáknál, amelyeket pontgyűjtő füzetben és a Clubcard app-ban, amelyeket 5-féle Jurassic World dinoszaurusz plüssfigurára és egy táskára lehet beváltani. 

tesco0.jpg

Az öt cuki plüssfigurát 10 matricáért és 1500 Ft-ért vagy 20 matricáért és 770 Ft-ért lehet beváltani és megvásárolni, míg a táska 10 matricáért és 6990 Ft-ért, vagy 20 matricáért és 4490 Ft-ért lehet megvásárolni. 

tesco_jurassic_world_pos_a0_plakat_v2.jpg

A legújabb Tesco újságban további egy oldalon az áruházlánc saját, F&F márkás ruházati termékeit is szemrevételezhetjük, ám azok csak a lapon felsorolt hipermarketekben lesznek elérhetőek. 

tesco2.jpg

A pontgyűjtés időszaka elég hosszú időt ölel fel, április 28-től július 6-ig vagy a készlet erejéig tart. 

A Mattel idei, a filmhez készült figuráira sem kell talán sokat várni, a héten számos webshopban érkezhetnek készletre már elfogyott, de teljesen új termékek is, a Bűbáj Webjátékbolt kínálatában például olyan, régóta nem kapható különlegességek, mint Owen Grady és Claire Dearing Barbie figurája, de a csattogtatható T. rex maszk, a mini figurák és valamennyi, a Világuralomhoz készült LEGO készlet is már elérhető a Bűbájon!

bubaj_1.jpg

Az Egyesült Államokban nem csak a figurákra jártak le nemrég az embargók (bár ez sok áruházat nem akadályozott meg abban, hogy már korábban árusítsa az új figurákat), de tegnap estével a Barbasol termékeire kivetett embargó is lejárt - megint más kérdés, hogy egyes termékeket már múlt héten is megvásárolhatók voltak az amerikaiak számára.

Az összes, Jurassic World-filmekhez kapcsolódó promóció közül számomra a nagy múltú Barbasol-hoz kapcsolódó marketing tetszik a legjobban, hiszen az 1993-as Jurassic Park-ban kiemelt szerepet játszott egy borotvahabos flakon, és ezt a 2015-ös Jurassic World és a 2018-as Jurassic World: Bukott birodalom kapcsán is alaposan meglovagolták:

barbasoljw.jpg

A Világuralom kapcsán nem csak a dinoszauruszokat ábrázoló flakonok kerülnek ki a boltok polcaira: Rexy, Blue és Beta, Pyroraptor valamint az eredeti rozsdás változata is megvásárolható, számomra a Dilophosaurus-szt ábrázoló flakon tetszik a legjobban, hiszen ez egy igazi meta-poén is, hiszen Dennis Nedry végzete is egy "spitter" volt. 

collect.jpg

Korábban már én is megírtam, hogy a Dr. Pepper is számos különleges ízesítéssel és design-nal támogatja meg a film marketingjét, apránként pedig ezek is felbukkannak immáron, "természetesen" csak az amerikai piacon.

pepper.jpg

Hétfőtől csütörtökig tart a mozitulajdonosok éves összejövetele, a CinemaCon, amelyen a tervek szerint a Universal Studios szerdán tart prezentációt az eljövendő filmjeiről, sőt, a Fekete telefon (The Black Phone) c. filmjüket le is vetítik a megjelent tagoknak. Mondanám, hogy az esetlegesen itt vetítendő Jurassic World: Világuralom előzetest szélesebb körben is bemutatják, de a tavalyi rendezvényen bemutatott előzetest sem láthattuk... A rendezvényen mindenesetre már megtekinthető a filmhez járó mozis display:

ccon.jpeg

Ugyanakkor viszont csütörtökön kerül megrendezésre a los angeles-i Universal Studios Hollywood területén a Generation Jurassic esemény, amelyen a rajongók valószínűleg nem csak találkozhatnak a filmek ember és dinoszaurusz sztárjaival, de egy előzetest minimum csak bemutatnak ott is, de talán még egy hosszabb részletet is láthatnak majd ott a rajongók, az eseményt természetesen a Jurassic Hungary is figyelemmel követi. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7217816459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása