2022. április 13. 19:02 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Világuralom - Újabb hivatalos fotók

jwd_6.jpg

Holnap kerül ki az Empire magazin legújabb, 2022. júniusi száma az angol újságárusok standjaira, ahogy az a legutóbbi, címlapokat bemutató posztomban is írtam. Az előfizetők azonban már a hét elején kézhez vehették a magazint és nem is kellett sokáig várni, hogy a 12 oldalas összeállításról fotók készüljenek. A tovább mögött ezeket szemlézem, valamint mind azt az információt, ami kiderül a magazinból vagy a napokban publikált cikkekből.

Az előfizetők számára készült különleges címlap is már igen tetszetősre sikerült, nem különben az újságba kiválogatott fotók, amelyek legtöbbje gyanúsan egyetlen jelenetsorhoz kapcsolódnak.

A legszenzációsabb kép nem is kérdés, a Jurassic-filmek régi sztárját, Rexy-t és a Világuralom új csúcsragadozóját, a Giganotosaurus-szt ábrázolja, amely felvétel erősen a Jurassic Park ///-at idézi. 

gigarex.jpeg

Az pedig jól látható, hogy a T. rex arcán karmolás nyom látható, amely vélhetően nem is az itt mellette álló dinoszaurusztól szenvedett el...

Nagyot ment közösségi médiában és filmes szaklapok, online magazinok körében is az a hétfői, Empire cikk, amelyet a magazin összeállításából vettek át, és amelyben Colin Trevorrow író-rendező az alábbit találta mondani a Giganotosaurus-szról:

"Valami olyasmit akartam, ami Jokerre hasonlít, és csak a világ pusztulását akarja látni" 

Természetesen itt a rendező vélhetően nem arra gondolt, hogy a bűnözőzsenihez hasonlóan is fog viselkedni a dinoszaurusz, csupán azt szerette volna sugallni, hogy agresszíven, semmitől sem tartva fog a régi és új szereplőgárdára rontani a ragadozó.

Az előzetes végén látott jelenethez kapcsolódhatnak az alábbi képek, amelyeken a szereplők néznek szembe a hatalmas ragadozóval:

fb_img_1649919806177.jpg

fb_img_1649919789721.jpg

A második, számomra legalábbis, legizgalmasabb fotó a magazinban csak egy kis méretű kép, amelyen viszont a leírás szerint is egy illegális, máltai helyszínen játszódó jelenet látható:

fb_img_1649919799170.jpg

A LEGO tehát nem véletlenül készült külön olyan szettel, amelyből egy küzdőverem is megépíthető, a kép tanulsága szerint épp egy fiatal Allosaurus és egy fiatal Baryonyx küzd meg egymással, ráadásul utóbbin látható egy művégtag is! Még korábban, a Captivz-féle, a franchise kapcsán kiadott figurái között találták meg a rajongók az alábbi figurát, amely történetesen egy szintén művégtagot viselő Baryonyx:

baryo_3.jpg

A lapban is közlésre került, de egy, az Empire oldalán a napokban élesített cikknek hála normális minőségben is megcsodálhatjuk a Jurassic Park ikonikus Triceratops jelenetét megidéző pillanatot a nagy visszatérő Ellie Sattler (Laura Dern) és Alan Grant (Sam Neill), valamint egy kölyök Nasutoceratops szereplésével:

nasu_1.jpg

Szintén az Empire összeállításában derült ki, hogy az egyik új szereplő, Mamoudou Athie egy Ramsay Cole nevű férfit alakít, aki a BioSyn alkalmazottja. 

fb_img_1649919791809.jpg

A cégről is ejtett pár szót Trevorrow, azon túl, hogy az InGen korábbi riválisáról van szó, amely cégnek megbízásából szabotálta Dennis Nedry a Jurassic Park-ot: 

A BioSyn szerződést kapott arra, hogy otthont adjon azoknak a dinoszauruszoknak, amelyeket különböző kormányokon keresztül fogtak el szerte a világon. Azt állítják, hogy ez (a BioSyn-völgy) egy kutatási létesítmény, ahol tanulmányozhatják az állatok gyógyszerészeti értékeit. De van valami, ami rejtegetnek.

Ehhez kapcsolódhat is az alábbi kép, amelyen a magába roskadt dr. Henry Wu-t (BD Wong) láthatjuk, egy hatalmas sáska mellett:

fb_img_1649919794434.jpg

Azt már egy ideje tudjuk, hogy idén a Mattel egy újabb, hatalmas sauropoda figurával rukkol majd elő, a Dreadnoughtus korábban nem szerepelt egy filmben sem, de láthattunk néhány példányt az Előszóban. Annál is érthetetlenebb volt az a hír, hogy a figura a Legacy Collection keretein belül jelenik majd meg, de az összeállításban helyet kapott egy, a Világuralomból származó felvétel is a hatalmas dinoszauruszról:

fb_img_1649919785507.jpg

Néhány napja pedig jómagam volt az első a világon, aki egy ártatlan Mattel promócióban felfedezte az eddig hivatalos fotón sosem prezentált dinoszaurusz figuráját:

Egy forgatási fotón felbukkan külön is Owen Grady szerepében Chris Pratt, a film egyik új sztárjával, egy Pyroraptor-ral:

fb_img_1649919803999.jpg

Sam Neill, mint Alan Grant afféle Indiana Jones stílusban bukkan fel a lap hasábjain:

fb_img_1649919801851.jpg

Nem hiányozhat a Jurassic-franchise talán legnagyobb embersztárja, Jeff Goldblum sem, mint Ian Malcolm:

ian.jpeg

Míg Claire (Bryce Dallas Howard) egy olyan kapcsolódoboz mellett látható, amelyről korábban maga Colin Trevorrow posztolt, még az első előzetes előtt:

fb_img_1649919787693.jpg

A lap összeállításából még az is kiderül, hogy nagyon élvezték a régi filmek sztárjai a forgatást és Colin Trevorrow személye is meggyőzte őket arról, hogy visszatérjenek szerepeikhez. Jeff Goldblum már a Bukott birodalomban is felbukkant, az eredeti trió másik két tagja, Laura Dern és Sam Neill viszont 21 év után tér vissza a dinoszauruszok világába. 

fb_img_1649919782921.jpg

Sajnos a Universal továbbra sem pörgeti a film marketingjét, míg négy évvel ezelőtt már februárban elindult a filmet kísérő viral marketing oldal, a Dinosaur Protectiong Group oldala (amelyet ezen sorok írója fordított le magyar nyelvre), hasonló akciónak egyelőre semmi jele, és két hónap elteltével sem érkezett újabb előzetes, pedig épp két hónap van hátra a film premierjéig, csak remélni lehet, hogy lassan csak elkezdik reklámozni erőteljesebben a filmet. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1517807417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása