2022. március 23. 20:06 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Masszív kép- és információ áradat

news_19.jpg

A tegnapi és mai napon újabb nagy adag kép került ki, többnyire hivatalos úton. A Mattel hagyományos játékvonaláról most kevésbé, minden másról viszont rengeteg minden derül ki a tovább mögött.

Velociraptor 'Blue' & Atrociraptor
bluered.jpg

A hagyományos, 1:18-as méretarányú játékvonalról ezúttal csak erről az előre be nem jelentett szettről érkezett fotó. Blue és az Atrociraptor csapat tagja, Red ezek szerint lehetséges, hogy a filmben is megküzd egymással, mindenesetre szembetűnő egymás mellett látva a két raptor közti különbségek. 

Super Colossal Atrociraptor Ghost

coloatro.jpg

Éppen egy hónappal ezelőtt mutattam be egy bejegyzésben a Super Colossal Giganotosaurus hivatalos termékfotóit, de hála egy holland játékkereskedés adatlapjának, most már a Ghost névre hallgató Atrociraptor figuráját is megleshetjük, és megállapíthajuk, igazán klasszul fest a sápatag dinoszaurusz.

coloatro2.jpg

Super Colossal Tyrannosaurus rex

2018-ban számomra a legelső Mattel figura volt az óriási T. rex, amelyet még egy Battle Damage változat követett, de azóta is ugyanaz a színvariáns bukkant fel évről évre új csomagolásban - egészen eddig, ugyanis immáron a filmszerű festést kapja meg az új változat.

Therizinosaurus Mask & Claws

A Világuralom egyik új, máris közönségkedvenc dinoszaurusza lesz az elég vérmes megjelenéssel bíró növényevő, a Therizinosaurus, és róla nem csak akciófigurák, de egy maszk és egy kézfej-pár is készült róla. 

Uncaged Wild Pop Ups

wildpopups1.jpg

A roppant nagy népszerűségnek örvendő Snap Squad figurák által ihletett új sorozatban egyelőre az alábbi négy dinoszaurusz fog megjelenni a Pop Ups vonalon:

A Snap-eknél valamivel nagyobb figurák jópofák, de nem kell aggódni az alapsorozatért sem, természetesen az is folytatódik majd a Világuralom kapcsán.

Click Trackers

clicktrackers1.jpg

Teljesen új játékvonal lesz a Click Trackers, amelyben kisebb méretű, távirányítható dinoszauruszokat kapunk, egyelőre 2-2 Atrociraptort (Red és Panthera) és Velociraptort kapunk (amelyek nem Blue-ra, hanem inkább Delta-ra és Echo-ra hajaznak).

Egy kattintással előre "szaladnak" a dinoszauruszok, két kattintásra pedig tengelyük körül forognak.

6 inch Basic Giganotosaurus és Therizinosaurus

6inch.jpg

Nálunk sosem kerültek forgalomba a hagyományos figuráknál olcsóbb, egységesen 15 cm hosszúságban korlátozott Basic fgurák, amelyeknek csak a lábuk mozgatható (illetve most már némelyiknek az állkapcsa is), az új film kapcsán már egyes latin-amerikai országokban kapható is egy Atrociraptor és a Pyroraptor, de folytatódik a sor a Giganotosaurus-szal és a Therizinosaurus-szal.

Minifigurák

A blogon méltánytalanul hanyagolt mini figurákat természetesen most sem kell nélkülöznünk, ezúttal viszont úgy fest, hogy a dinoszauruszok egymáshoz viszonyítva méretarányosabbak lesznek mint eddig:

minis1.jpg

minis2.jpg

Az olyan nagy ragadozók, mint a T. rex vagy a Giganotosaurus csak önállóan lesz kapható, a többiek pedig párban.

Nem csak hagyományos kiszerelésben jelennek meg a minik, de ilyen, szállítóautókra hajazó változatokban is, amelyből legalább kettő lesz: a Carnotaurus Clash Pack és a Chaotic Cargo Pack - mindkét esetben most először jelenik meg emberfigura is a dínók mellé: Owen és Claire

Pack 'N Play 15-Pack

packnplay15box.jpg

Egy a film logójára formált tárolóban lesz megvásárolható ez a 15 darabos játékszett, 7 dinóval, kerítéssel és némi zölddel együtt.

packnplay15.jpg

Mosasaurus Mayhem Playset

Nem a 15 darabos készlet lesz az egyetlen: a Mosasaurus-szt és egy Atrociraptort magába foglalkozó szett egy kikötői jelenetet idéz - hogy ez és a következő szett a film egyes jeleneteire utal-e, azt most még lehetetlen megmondani.

Giant Dino Rampage

Egy titkos laborra hajaz ennek a játékszettnek a központi eleme, amelyhez a Giganotosaurus és egy Velociraptor jár - utóbbinál ez azért is érdekes, mert egyértelműen nem Blue-ról van szó, más Velociraptor-ról viszont eddig nem tudtunk, hogy szerepelhet a filmben...

Azt már eddig is tudtuk, hogy lesz egy igazán nagy LEGO játékszett is a jövő hónapban érkezők után, a Giganotosaurus-szal és a Therizinosaurus-szal együtt, a játékszettről most kikerült két képet viszont azért kissé elrejtettem, szóval csak az kattintson, aki idő előtt kíváncsi a szettre: SPOILERES!

Úgy tűnik, nem mindenkire vonatkoznak az április 17-i embargós szabályozás, mert a mexikói Walmart üzletekben már bőven kapható számos Mattel játékfigura, néhány, szándékosan távolabbi kép zárja a bejegyzést, de a legtöbbjüket ha lesz rá alkalom, magam is megvásárolok és ez esetben bemutatásra kerülnek a blogon a későbbiekben.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9817787684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PikeB 2022.03.25. 14:16:58

Köszönjük a bemutatót. Amit hiányolok, hogy a hangot adó Giganotosaurusról nem nagyon jött még hír, de a super colossalt már korábban bemutatták. Esetleg tudsz arról, hogy az mikorra várható?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.03.25. 20:44:03

@PikeB: Mindig örömmel ^^ Igen, őt én is nagyon hiányolom, mire ez a nagy titkolózás, a 6 inches változatot, a Super Colossal-t is jól megnézhettük már, nincs már mit titkolni. És a többi Atrociraptor figurát is megmutathatnák, de rettentő kíváncsi vagyok a Pyroraptor alap figuráira is.

PikeB 2022.03.25. 21:06:23

A Giganotosaurus hangot adó változatát már az első hírek óta várom. :) Ami így a termékfotók alapján és bemutatóvideókból érdekes lehet számomra az a Therizinosaurus, Owen és Blue, Claire és Dilophosaurus szett. Ja, és a hangot adó T-Rex, vele kb. úgy vagyok mint Te, hogy minden új vàltozatát beszerzem. :D

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.03.25. 21:26:46

@PikeB: Nekem is ők kellenek mindenképp, illetve a Quetzalcoatlus és minden Atrociraptor és minden ember-dinó kiadás is, plusz a befogó jármű :D Nagyon húzós eddig, és akkor még ott van Rexy, a sima és a Super Colossal is nagyon csábító, nehéz ügy :D Remélhetőleg itthon is április 17-éttől elérhetőek lesznek és nem kell külföldi rendeléssel bajlódni (csak a Legacy-Hammond Collection kiadások esetében).

PikeB 2022.03.25. 21:39:48

@Lord Picard: A Quetzalcoatlust ki is felejtettem a sorból, arra is kíváncsi leszek. :) A colossalok közöl csak azért nem szereztem be egyetlen figurát sem, mert a lakásban már nem férne el. :D A gyűjtői kiadásokat én is sajnálom, hogy hozzánk nem jut belőlük. :(

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.03.25. 22:14:06

@PikeB: Hát igen, nem kis helyet foglalnak bontatlanul sem, de nálam ki is van rakva a két meglévő Colossal, Rexy és Blue, de túl jó ennek az újnak a színe :S :D

Nagyon rossz, hogy itthon sajnos egyik gyűjtői vonalra nem fordítottak nagy figyelmet, bár a gyerekzsibi.hu-n már néhány figura megtalálható az Amber és Legacy vonalról.

Anak 2022.04.01. 21:20:27

Ma voltam a helyi Auchanban és meglepő módon Jurassic World figurákba botlottam. Dino Escape Fierce Force vonalból a következőkkel találkoztam: Masiakasaurus, Tanystropheus, Monolophosaurus, Styracosaurus. 4990 Ft áron. Illetve volt 2 féle nagyobb példányt is a Mega Destroyer vonalról: "Pentaceratops with Capture Gear" és "Carcharodontosaurus 2 with Capture Gear " utóbbi a kék színű változat. Ezek 11 és 12 ezer forint között voltak.
Ha valakit érdekelnek...

Anak 2022.04.01. 21:24:48

A Pentaceratopsot alaposabban megvizslattam, nagyon komoly cucc. Rengeteg mozgatási lehetőséggel és a taréj rész is egészen érdekes gumiszerű anyagú, nem az a kopogós kemény műanyag.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.04.01. 22:17:51

@Anak: Ohh, én környékemen sajnos nincs Auchan, de jó hallani ilyen híreket, én csak az online boltokra támaszkodhatok, ott ezek a figurák kaphatóak egy ideje. Nincs meg a Pentaceratops de volt alkalmam nekem is kezemben tartani egyet, valóban lenyűgöző figura: méretben is és a gallér kialakításban is, a régi Kenner-figurákat idézi a gumírozott rész.

Anak 2022.04.04. 19:29:36

Kentrosaurus figurát valaki látott már valahol idehaza?

PikeB 2022.04.04. 20:05:40

@Anak: Sajnos élőben nem láttam, csak websopban a mall.hu-n.
Az Auchanban én is találkoztam a Pentaceratopsot, valóban egy igen jól sikerült figura lett, nekem is tetszett. A Müllerben is ki lehet fogni figurákat, felénk Spinosaurus, T-Rex "Extreme Demage" és Stegosaurus "Mega Destroyers" van most, az utóbbi 8000 forintért. Amit kicsit sajnálok, hogy a másik bemutatóban szereplő Kenji és Scorpios rex szettet nem hoztam el a múltkor, csak egy volt belőle és azóta már elvitték. Legjobban a gömb miatt sajnálom, mert már nemigen lehet kapni más csomagolásban, meg egyébként is egy tisztességes szettről van szó: közepes méretű dino, ember figura és gömbjármű.

Anak 2022.04.13. 19:51:42

@Lord Picard: Köszönöm a tippet, az Árukereső sajna nem hozta.
Sokat filóztam a jelzésed óta, de végül ma megrendeltem a mall.hu jelenlegi utolsó darabját a Kentrosaurusból. Nagyon régen nem vettem már Mattell Jurassic figurát, sőt ugye inkább eladogattam őket. Izgatottan várom. Egyébként lesz erről a figuráról bemutató?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2022.04.14. 08:36:43

@Anak: Nagyon szívesen :) Még egy elmaradásom van és utána jöhet Pierce is, egyelőre az új figurák magyar megjelenése így is pang...
süti beállítások módosítása