2021. július 13. 20:40 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: SDCC 2021 - Jurassic Park Final Scene Ray Arnold

ray_1.jpg

A mai napon leleplezésre került a San Diego Comic-Con idei kiállítására tervezett különleges Mattel figura a Jurassic Park kapcsán. Ray Arnold és a Velociraptor figurája mellett a különleges, hang- és fényeffektekkel ellátott csomagolás is kecsegtető lehet a gyűjtők számára.

Az első, a SDCC-ra tervezett figura a Mattel-től a Jurassic-franchise kapcsán 2019 nyarán debütált: a John Hammond exkluzív figura, amelyet előzetes regisztrációt követően a san diego-i rendezvényen lehetett átvenni, de később online is megvásárolható volt. A tavaly megjelent Barbasol Dennis Nedry kiadást már csak online lehetett megvásárolni, ahogy az idei szettet is, mivel a 2020-as eseményt követően az idei SDCC is online kerül megrendezésre.

sdcc_4.jpg

Előzetesen, az idei évre három szereplő nevét lehetett visszatérően olvasni rajongói körökben arról, kit adhatnak most ki: Lex Murphy, dr. Henry Wu és Ray Arnold nevét. Végül, nem túl meglepő módon, utóbbira esett a Mattel választása: a döntést előrejelezte, hogy tavasszal már megjelent a Samuel L. Jackson által alakított informatikus 8 inches, Amber Collection figurája

Így elérkezett az ideje a hagyományos játékvonalhoz méretezett figurának, és a Jurassic Park Final Scene Ray Arnold szett ezt meg is adja: a különleges, földalatti bunkert idéző doboz és jelenet Ray Arnold találkozását eleveníti meg, úgy hogy azt filmben nem is láthattuk, erről a keretezett részben bővebben.

box.png

Ray Arnold-ot utoljára a filmben akkor látjuk, miután a teljes rendszer áramtalanítása után elindult, hogy visszakapcsolja az áramot, de legközelebb már csak egy része tér vissza a vásznon... Eredetileg viszont leforgatták volna a jelenetet, amelyben Ray megérkezik a bunkerhez és azt is, hogy megtámadja őt a Velociraptor! A jelenetet viszont az utolsó, Hawaii-n forgatott forgatási napra tervezték rögzíteni, ahol fel is volt építve a díszlet külső része: az élet azonban közbe szólt, az Iniki hurrikán letarolta a szigetet és a film felépített díszleteit is, és a forgatási menetrendet már nem borították fel, kimaradt a teljes jelenetsor a filmből. Most, a szett segítségével, könnyebben elképzelhetjük, mi lett Ray sorsa... 

mattelrayarnoldcomicconexclusivejurassicpark1.jpg

Ray jobb karja, az Amber változathoz hasonlóan, a könyökrésznél eltávolítható, lemásolva ebben az utolsó megjelenését a filmből. A gondosan kidolgozott figura szépen visszaadja a nagy Samuel L. Jackson arcvonásait.

mattelrayarnoldcomicconexclusivejurassicpark5.jpg

Ha van kivetnivaló a szettben, azon túl, hogy valószínűleg erősen korlátozott és így drága is lesz, az a Velociraptor: a szettben a már többször használt, lapító figura került, ezzel még nagy baj nem is lenne, de az első fotók alapján különösen ronda, nem filmes festést kapott a raptor, bár az is igaz, a színek a régi, 1993-as grafikákra hasonlít.

Ami viszont még extra, és már a tavaly Nedry díszdoboznál is megvolt, az az, hogy gombnyomásra nem csak Ray-től származó filmes idézeteket hallhatunk, de Velociraptor hangeffekt és fényeffekt is emeli az élményt. Ami még külön kialakításra került, az a kapcsolószekrény, amelyet később Ellie helyezett üzembe a filmbe. Ez a rész eltávolítható a dobozból, így azt ki lehet tenni külön a polcra is akár, nincs a csomagolással összeragasztva.

bank.png

Egy szettet Tim, a CollectJurassic.com oldal készítője is kapott és már meg is osztotta élményeit az alábbi videóban:

A szettet, 25 dolláros áron, jövő csütörtökön lehet majd előrendelni az ígéretek szerint a Mattel Creations oldalán - tavaly elég nehéz volt és túlbonyolított a rendelés, reméljük tanultak a cégnél az esetből.

Hammond és Nedry figurája esetében is megfigyelhető volt egy trend: a következő évben már nem limitált, szélesebb körben kapható Legacy figuraszettekben is megjelentek a figurák - míg John változatlan formában, Dennis már egy másik ruházatot kapott. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy a jövő évi Legacy figurák egyikében magát Ray Arnold-ot köszöntsük ismét, amely remélhetőleg már kevésbé lesz limitált. Itthon sajnos ugyanúgy nem várható a megjelenés így se, úgy se, hiszen a Legacy vonal sajnos idehaza kimaradt...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5216626880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2021.07.16. 18:59:24

Elég bizarr és groteszk ezt a jelenetet "megjátékosítani".

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.07.16. 22:05:14

@Anak: Igen :D Gondolom mindenképp szerették volna ezt a végtag eltávolítós megoldást a kisebb figuránál is alkalmazni, csak épp ugye ahhoz a karhoz kell az egész ember is, végülis kreatív megoldás, ezt a figurát úgy sem gyerekeknek szánták :D Jövőre ha jön belőle új változat, ott aligha lesz eltávolítható az alkar.
süti beállítások módosítása