2021. március 17. 21:12 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Hírcsemege #11 - Legacy és Amber figura hírek

hirek11.jpg

Eltelt a hónap harmadik szerdája, így a Jurassic Outpost - Target - Mattel közös websorozata, a Beyond the Gates újabb epizóddal jelentkezett: közelebbről is szemügyre vehető végre a Legacy Collection részeként megjelenő Dennis Nedry-t is magába foglaló játékszett, de újabb képek érkeztek Ray Arnold és Ian Malcolm Amber Collection figuráiról is!

Év elején lepleződött le a Mattel legújabb nagy dobása, a Legacy Collection játékvonalon megjelenő Dennis Nedry Getaway Pack, amely várhatóan április 10-e után lesz megvásárolható, külföldön. Azóta hála a Target és a Smyths oldalaknak, már számos kép került feltöltésre a játékszettről, de most már a csomagolás is szemügyre vehető a legújabb Beyond the Gates epizód által:

Természetesen a csomagolás hátteréül az a lépcsősor szolgál, amelynek alján Dennis Nedry a végzetes találkát megejtette a Dilophosaurus-szal a Jurassic Park-ban. 

Az első lelkesítő képek, képsorok után viszont vastag ráncok gyülekeztek a rajongók homlokán, ez ugyanis nem az a Jeep Wrangler, amelyet eddig láthattunk. Bár a korábbi változat egyértelműen promóciós céllal volt fényképezve (még a szám és a logó is frissen ragasztott volt), úgy tűnik a végső produktumon változtattak.

A legszembetűnőbb különbség a hátsó tengelynél vehető észre: úgy fest, hogy egész egyszerűen lehagyták a vörös sávot a karosszériáról, ami azért egy ilyen ismert, filmes járműnél súlyos hiányossá! Remélhetőleg ezt a hibát a megjelenésig korrigálják és esetleg csak a most bemutatott mintapéldányok voltak a hiányosak.

newold_1.jpg
A másik különbség is szembeötlő: az első képeken, akárcsak a valóságban, a vászontető a szélvédőig ért, a most bemutatott darabokon viszont csak a visszapillantó vonaláig ér és onnantól a szélvédő kezdődik. Az összhatás így kevésbé tűnik meggyőzőnek. 

Az már a korábban bemutatott példányon sem tűnt fel, csak mostanság, hogy az abroncsokról az SFGoodrich All Terrain T/A felirat is lemaradt, ami a korábban a Mattel által korábban kiadott változatokon még szerepelt, például a Legacy Jeep Wrangler-nél.

Remélhetőleg ezeket a hiányosságokat, leginkább a lemaradt vörös sávot tudják pótolni a Mattel-nél, mert egyébként maga a szett remekül mutat, a Dilophosaurus is egészen pompásan, filmhűen néz ki:

És persze itt van még Dennis Nedry figurája, aki a tavaly megjelent Barbasol kiadáshoz képest új öltözetet kapott, de Wayne Knight arcvonásait ugyanúgy remekül adja vissza a kis figura, ahogy a férfi testalkatát is. És természetesen a botot is megkapjuk!

A videóban még szóba kerül a figurák, a Jeep megalkotása és néhány felvételt is láthatunk a tervezési szakaszról. Az első képen egy még 2018-ra tervezett játékszett látványtervét láthatjuk, 3 évnek kellett eltelnie, hogy valósággá váljon az elképzelés:

A napokban az Amber Collection, prémium figurasorban megjelenő Ray Arnold és a régi/új Ian Malcolm figuráról is számos új képet publikáltak:

Egészen pazar a Samuel L. Jackson vonásait jól visszaadó, részletesen kidolgozott figura, és ahogy azt az első kép alapján is sokan tippeltük, valóban leválasztható a jobb felkar, és a doboz tartalmát képezi külön Mr. Arnold karja, amelyet egy Velociraptor szakított le a soha le nem forgatott támadás során - most már csak Ellie Sattler hiányzik a kar mellé (idén várhatóan ő is megjelenik). A kiegészítő is ötletesek, alighanem sok rajongó ki fogja még azért egészíteni a figurát némi dohánytermék-imitációval is...

Malcolm régi-új figurája leginkább azok számára lehet vonzó, akik az előző változatot kihagyták, bár a festett mellkasszőr nem fest a legjobban, új kiegészítő is társul a figura mellé: egy walkie-talkie!

Sajnos sem a Dennis Nedry Getaway Pack, sem a két Amber figura hazai megjelenése nem várható, bár talán ideje lenne megtörni ezt a rossz szokást, és talán most már idehaza is lát fantáziát ezekben a játéksorokban valaki...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8316468398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2021.03.20. 11:09:00

Valami elképesztően bizarr, ahogy Ray Arnold a saját letépett karját fogja a másik kezében. Brrrr....

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.03.20. 19:35:35

@Anak: Véletlen, vagy sem, de egy másik Spielberg klasszikust idéz meg így, a Ryan közlegény megmentését :D

KyloRen22 2021.03.22. 15:51:49

Szerinted van esély arra, hogyha javul a vírushelyzet visszatolják a Világuralmat még ídénre?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.03.22. 17:41:15

@KyloRen22: Korábban azt mondtam volna, hogy igen, de így, hogy még csúsztatják a filmeket, egyre kevésbé tartom valószínűnek :/ Esetleg az ünnepi időszakra behozhatnák még.

KyloRen22 2021.03.24. 10:14:42

@Lord Picard: Szerinted az játszik, hogy feltöltik valamilyen streeming platformra? pl. Netflix
Bár...moziba az igazi...

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2021.03.24. 19:27:13

@KyloRen22: Maximum a mozis premierrel egy időben, de mivel a Universal-nak nincs is saját streaming platformja, kb. úgy jöhetne, mint a Trollok 2. része, az USA-ban azaz Amazon Prime-on, AppleTV-n, Youtube-on, de csak külön díj ellenében megtekinthető így. A Netflix vagy az HBO Max maximum megvehetné erre a jogokat, de alsó hangon is aligha adnák el a filmet 3-400 millió dollár alatt, annyit meg egyik szolgáltató sem fog fizetni. Idehaza októberben még a mozikban be tudták mutatni, de ha olyan lezárások lennének jövő nyáron is, mint most, akkor szerintem leghamarabb csak az amerikai premierhez képest 3-4 hónappal később kerülhetne fel itthon streaming platformra. Bizakodjunk, hogy idén véget ér ez a sorscsapás...

Kibernetika 2021.04.01. 18:16:19

@Lord Picard: Jól mondod.

Remélem, hogy még idén vége lesz ennek a rémálomnak (akár injekció által, akár mutáció által...), aztán még az ünnepekre behozzák (és egyrészt ne kelljen még több mint egy évet várni, másrészt a három rész (még ha hónapban már nem is) évszámai szinkronban legyenek egymással: 2015-2018-2021).
Amúgy is voltak saját (Jurassic-tól független) terveim, amiket tavalyra terveztem volna, de a vírus miatt még nem jöttek össze.
Illetve filmekben ez nem tartozik a Jurassic-témához, de hogy az idei saját filmévemnek legyen valami jellegzetessége (ami eszembe jut majd a 2021-es évszámról és úgy érzem, hogy (a Jurassic-hoz hasonlóan) illik is hozzá), idén elkezdtem animét nézni.
Mindenesetre reméljük, hogy elkezdenek beindulni a dolgok...
süti beállítások módosítása