2020. január 05. 20:56 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: A 2020-as előretekintés

20200.jpg

A 2020-as esztendő mind a Mattel, mind a Universal részéről nem ígérkezik majd unalmasnak, lássuk, mit is várhatunk idén a Jurassic World franchise-zal kapcsolatban.

Tavaly jelentették be és már az első előzetest is bemutatták a Netflix-re készülő animációs sorozatból, a Jurassic World: Camp Cretaceous-ból. Pontos bemutatódátum még nem ismert, és további előzetesek, képek sem érkeztek a produkció kapcsán.

jurassic_world_camp_cretaceous.jpg
Viszont mivel a Netflix 2019 őszén elindította a magyarországi lokalizációt, esélyes, hogy már nálunk is magyar felirattal és/vagy szinkronnal érkeznek majd az epizódok. A hivatalos szinopszis így hangzott:

A Jurassic World: Camp Cretaceous főszereplője hat tinédzser, akik egy életre szóló kalandban vehetnék részt Isla Nublar másik oldalán (a filmhez képest). Ám, amikor a dinoszauruszok elszabadulnak és romba döntik a parkot, a túrázók egyedül maradnak. Nem tudnak kapcsolatba lépni a külvilággal, így az idegeneknek barátokká majd együtt egy családdá kell válniuk, hogy túléljenek.

A tervek szerint februárban kezdődik a Jurassic World 3. részének a forgatása: először várhatóan Londonban kezdődik meg a forgatás, utána látogat el a stáb Kanadába, a későbbiekben pedig helyi hírek szerint Máltára is kitérőt tesznek, sőt, még Hawaii is felmerült, amely a Jurassic World: Bukott birodalom eseményei kapcsán meglepetésnek számít, de várjuk még ki a végét. Emlékeztetőül: a filmet 2021. június 11-én mutatják be világszerte. 

jw3_3.jpg
A főbb szereplőket már ismerjük: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, B.D. Wong, Daniella Pineda és Justice Smith is visszatérnek az előző két Jurassic World kalandból, de a Jurassic Park három veteránja is visszatér: Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum is csatlakoztak a stábhoz. Továbbá két új színészt, DeWanda Wise-t és Mamoudou Athie-t is bejelentették már a filmhez, amelynek rendezését az első Jurassic World után ismét Colin Trevorrow kapta meg, és a forgatókönyvért is ő felel, többnyire (új alkotótársa Emily Carmichael).

A Bukott birodalom esetében a forgatás derekán jelentették be az alcímét és mutatták be az első plakátot. remélhetőleg ezt a sormintát követve a nyáron most is leleplezik a hatodik Jurassic-film címét.

A Mattel 2018-ban a Jurassic World égisze alatt kezdte meg a játékfiguráinak kiadásait, míg 2019-ben a Dino Rivals alcímet kapták a figurák, idén pedig már Primal Attack alcím alatt fognak futni a figurák, de ezzel párhuzamosan a tavalyi sorozat figurái is minden bizonnyal a készlet erejéig elérhetőek lesznek az árusító helyeken.

brachio.pngA legújabb információ a fenti kép, azaz új csomagoláskép került elő a Brachiosaurus-szról, amelyről lekerült a Legacy Collection megnevezés és egy javítás is történt. Az eredeti dobozon ugyanis egy Apatosaurus szerepelt a dobozon, amellyel a figura méretét szemléltették, most azonban az új csomagoláson ezt javították a jelek szerint. Az új dobozkép egyben előjele annak is, hogy nem felejtették el a Mattel-nél a tavalyi ígéretet, miszerint lesz az USA-n kívül is, Legacy-mentes változat is a figurából. 

Várhatóan az animációs sorozat kapcsán, de a LEGO is új készletekkel fog jelentkezni az idei évben, 5 termékkód került már leleplezésre a brickset.com oldalon. A készletkódok a következők: 75939, 75940, 75941 és 75942. Sem a termékek megnevezése, sem a kockák száma nem ismert még. Az ötödik termékkód a 122005, amire viszont képtalálat már van, és darabszám is: 

rex.png

Egy 65 darabból álló, zacskós készlet lesz, amiből egy egyedi T. rex lesz kirakható. 

A blogon tehát e három témakörben fognak elsősorban érkezni a hírek, beszámolók, de időnként bemutatom egy-egy korábbi Jurassic Park vagy World film különleges, házimozis kiadásait is gyűjteményemből, illetve más kiadványokat is tervezek bemutatni. Többek között… Érdemes lesz tehát követni a blogot 2020-ban is, és köszönöm az eddigi és további figyelmet is!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4015394994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zirowe 2020.01.07. 08:34:01

"Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, B.D. Wong, Daniella Pineda és Justice Smith is visszatérnek az előző két Jurassic World kalandból"

Hála az Égnek az utóbbi két "színészóriás" csak egy filmben szerepelt.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2020.01.08. 19:27:32

@Zirowe: Igaz, de így együtt öten szerepeltek a két Jurassic World-ben :) Nekem nem volt gondom velük, nem hiszem, hogy bővebb szerepet kapnának a harmadik részben, maximum majd csak a cselekmény egy pontján segítik meg hőseinket, talán.

Ser Davos 2020.01.18. 17:21:14

@Zirowe: Látom nemcsak én mászom tőlük a falra...
süti beállítások módosítása