2019. május 12. 19:21 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Új figurák a rövidfilmből!

babr.jpg

A rajongók is már nagyon várják, hogy a Mattel idei legnagyobb dobásai, az Indominus rex, a Super Colossal Blue és a Primal Blue figura megjelenjenek, nem is beszélve a Brachiosaurus, és akkor a semmiből most berobbant az alábbi két figura. Részetek a tovább mögött.

A februári New York Toy Fair-en jelentették be, hogy a Universal nyáron érkező, Halálos iramban-franchise első spinoff filmje, a Hobbs & Shaw film előtt egy rövidfilmet mutat be, amely a Jurassic World-ben játszódik, feltehetően még a Bukott birodalom pusztító eseményei előtt. Azt már akkor bejelentették, hogy két dinoszaurusz, egy Allosaurus és egy Nasutoceratops lesz a rövidfilm szereplője, és ahogy én is sejtettem, a Mattel is készült figurákkal, amiket viszont most váratlanul piacra is dobtak!

59959384_302487350668178_5383357917711826944_n.jpg

Mivel az eddigi játékfigurák kapcsán is erősen törekedtek a filmszerű megjelenésen, valószínűleg hasonló színekben fognak pompázni a rövidfilmben is a dinoszauruszok. A Nasutoceratops eddig egyetlen filmben sem szerepelt és a Mattel sem adott ki róla mintázott figurát, most már azonban szemügyre vehetjük a fajt:

Az Allosaurus viszont a Bukott birodalom egyik újonca volt, és már tavaly kapott saját akciófigurát, viszont most teljesen új figurát készítettek róla:

Mint az látható, a tavalyi figurához képest jóval nagyobb a figura mérete is és robosztusabbnak is tűnik a dinoszaurusz testfelépítése is. A Bukott birodalom licitálós jelenetsorában láthattuk, amint egy fiatal Allosaurus példányt elárvereznek, ezek szerint a rövidfilmben egy nagyobb, felnőtt példányként fogják bemutatni a dinoszauruszt és ehhez mérten a figurát is. A figura, hasonlóan a Nasutoceratops-hoz, Dual Attack típusú figura, azaz két gombbal különböző mozgásokat hívhatunk elő. A Mattel figurák eddig döntően műanyagból készültek, viszont a figurákról készült videók alapján az Allosaurus feje ezúttal gumiból készült!

A festésen és erőteljes testfelépítésen túl egy sor tüskés kinövés húzódik az állat hátán, nyomatékosítva is agresszív megjelenését, de ez az ábrázolás nem is ismeretlen a rajongók számára: a Hasbro 2013-as Jurassic Park figurái között ugyanis egészen hasonlóan ábrázolták az Allosaurust.

allos.jpg

Egyébként a csomagolásokból az is kiderül, hogy a Battle at Big Rock azaz Harc a nagy sziklánál címmel láthatjuk majd a rövidfilmet. Egy a Dinoszauruszok, a Föld uraihoz hasonlóan megvalósított rövidfilmet várok, természetesen narráció nélkül. A játékidőről illetve az esetlegesen felbukkanó ember szereplőkről viszont továbbra sincs hír. Nem egészen három hónap múlva azonban minden kiderül!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr314822424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2019.05.14. 18:55:49

A képek tanulsága szerint a tengerentúlon hegyekben állnak ezek a játékfigurák a boltok polcain, már a legújabb figurák is. Idehaza pedig az év elejiekből sem látni semmit, online is csak az idei első hullám jelent meg. Hogy hol a többi?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.05.15. 21:08:50

@Anak: Az jó kérdés :/ Talán felületesen úgy látták, hogy az új figurák csak újrafestések, sok egyébként tényleg az, és nem éri meg újra árulni őket. Elviekben fél évente rendelnek katalógusból a nagyobb játékboltok, most jön a második féléves periódus, talán nagyobb sikerrel törnek utat ezek a figurák itthon is a boltok polcaira.

Anak 2019.05.17. 20:36:02

Egyre inkább azon gondolkodom, hogy eladom a picsbe a már meglévő figuráimat. Nincs értelme ezt így gyűjteni. Továbbra sem vagyok hajlandó e-bay és hasonló megkerülős módszerekkel szórakozni beszerzésügyileg.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2019.05.18. 18:28:25

@Anak: Szerintem azért kár lenne az eddig megszerzett figurákat eladni, mert nem mind jelent meg itthon, már tavalyról is maradtak el figurák. Azt hiszem azért a legjobb figurák eddig többnyire megjelentek itthon és hatalmas blama lenne a Mattel-től, ha az Indominus rex, a két nagy Blue figura és persze a Brachiosaurus nem jelenne meg, illetve ez a két figura a kisfilmből. A kisebbekről sem mondanék le teljesen.
süti beállítások módosítása