2018. december 28. 22:13 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Dilophosaurus

dinonews.jpg

Az év utolsó napjai sem múlnak a blogon új bejegyzés, jelen esetben egy termékbemutató nélkül. A fa alá bekerült néhány Mattel figura, így most be is mutatom elsőként az Attack Pack sorozatban megjelent Dilophosaurus-t.

A Dilophosaurus a rajongók körében nagy népszerűségnek örvend, a Jurassic Park-ban emlékezetes szerepet játszott a dinoszaurusz. Azóta elkészült négy folytatás, de a faj egyetlen másik képviselője sem bukkant fel a filmekben, a Jurassic World-ben azonban egy szórakoztató cameo formájában mégis tiszteletét tette egy Dilophosaurus, nem is akármilyen: a holoképen megjelenő állatot ugyanis az eredeti film dinoszauruszáról modellezték le.

dilos.jpg

Valamennyi folytatáshoz készült legalább egy Dilophosaurus figura, annak ellenére, hogy nem szerepelt a filmekben, és a Mattel sem feledkezett meg az állatról: 11 különböző Dilophosaurus-t terveztek megjelentetni (beleszámítva a mini figurákat is).  Egy, a Legacy sorozathoz tervezett Dilophosaurus figura azonban nem jelent még meg, pedig az eredeti filmben felbukkanó Dilophosaurus festéséhez pont ez a példány állna legközelebb, talán 2019-ben megjelenhet. A 6 dinoszauruszt tartalmazó Legacy szettben egy, a külön kaphatónak tervezett Dilophosaurus-ra nagyban hasonlító (de kicsit eltérő) festésű figura található meg.

dilophosaurs_1.jpg

A Dilophosaurus a maga 7 méteres hosszával nem számít épp kis termetű dinónak, a Jurassic Park-ban mégis egy jóval kisebb példányt láthatunk: a szórakoztatás kedvéért csökkentették le az állat méreteit. A legfeltűnőbb jellegzetessége az állatnak a dupla fejdíszek, illetve a krokodilokéhoz hasonló bevágás a felső állkapocsban. A galléros nyakfodorra és a méregköpő képességére semmilyen tudományos bizonyíték nem áll rendelkezésre, de egy a klónozás és génmódosítás útján „feltámasztott” fajnál ennyi fantáziát igazán megengedhetünk az alkotóknak, és ezzel az egyik legszebb és legveszélyesebb dinoszauruszát teremtették meg a Jurassic Park számára.

Jelen figura az alap, Attack Pack sorozat keretein belül jelent meg, és a filmekben felbukkanó dinoszaurusz méreteit alapul véve készítették el a Mattel-nél a méretarányos változatot.

A figura egy egyszerűbb zöld alapfestést kapott, a gallér festése természetesen drasztikusan eltér, de nem olyan rajzos, mint a Jurassic Park-ban szereplő állaté. A Bukott birodalom forgatásán készült egy lesifotó egy Dilophosaurus-szról, amely, ahogyan én rögtön sejtettem, szerepelt is a filmben, de nem élő állatként, hanem Lockwood galériájában egy installációban bukkant fel, szoborként. A játékfigura festése ennek a szobornak a színeit eleveníti meg:

lockwooddilo.jpg

A figurának, akár csak a többi, Attack Pack szériában megjelenő dinoszaurusznak, a végtagjai mozgathatóak, viszont a nyaka és az állkapocs nem. Inkább más jellegzetességet kapott a figura:  két oldalt kihajthatóak a gallérok, míg a méregköpő sajátosságot egy áttetsző műanyag köpet jeleníti meg, amelyet a figura szájába lehet illeszteni.

A figura kidolgozása, a bőr, a ráncok, vagy épp a taréj és a gallér kidolgozottsága is a már megszokott Mattel minőség, egyedül az állat lábafeje furcsa, de ez a legtöbb, két lábú dinoszaurusz figura esetében is hasonló, a stabilitás miatt dönthettek erről a kissé lapított lábfej formáról. 

dilo07.jpg

Idehaza ez a változat, illetve a mini figurák közül az alap figura érhető el, a többi Dilophosaurus sajnos nem, de a szépen kidolgozott figura kárpótolja a rajongókat, és a többi figura is főképp csak a festésében tér el, bár egész biztosan a Legacy-féle Dilophosaurus-ra nagy igény lenne idehaza, de sajnos ezt a játékvonalat itthon nem forgalmazzák.

Még az újév kezdete előtt egy kis évvégi összegzés következik, és jövőre folytatódik többek között az idehaza is forgalomba került figurákat bemutató sorozatom, érdemes lesz tehát vissza-visszanézni a blogra!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8314519584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.12.30. 09:08:47

Áh, azért csak lett még valami kis apróság a blogra így az év végére. Neked nem volt gondod a figura bal nyakfodrának a pozicionálásával? Úgy értem láthatóan a figura feje enyhén balra fordul és emiatt a bal oldali nyakfodort nem lehet teljes mértékben kihajtani, akadályozza az állat feje/nyaka.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.12.30. 20:01:26

@Anak: Hm, nem volt, kicsit bátrabban kell kinyitni, de utána jól ott is marad, nem tapasztaltam problémát, de tényleg kicsit trükkösebb így, hogy nem teljesen egyenes az egész dinó teste, amit én egyébként külön is díjazok, nem unalmas beállítás.
süti beállítások módosítása