2018. szeptember 01. 23:18 - Lord Picard

Jurassic Newsworld: Termékbemutató - Legacy szereplők

mattel_2.jpg

A Mattel szenzációs Jurassic World figurái szép számmal kaphatóak már itthon is, bár sietni is kell a megvételükkel, mert elég gyorsan el is fogynak a különlegesebb darabok. A mai bejegyzésemben viszont olyan figurák kerülnek bemutatásra, amelyek sajnos nálunk nem kaphatóak…

legacy_1.jpgAz eddigi Legacy figurák, az 1:18-as méretaránytól a mini figurákig

Amikor a Mattel sikeresen túllicitálta a Hasbro-t és megszerezte a Jurassic World jogokat, természetesen a korábbi, Jurassic Park-filmekhez kapcsolódó jogokra is szert tettek. Mivel az új film, a Bukott birodalom kapcsán rengeteg dinoszauruszt és a főbb karaktereket, illetve járműveket is piacra dobta a Mattel, egyelőre a korábbi filmek kapcsán kevesebb megjelenést produkáltak. A Mattel azért útnak indította a Legacy (Örökség) sorozatát. Néhány dinoszaurusz és az ikonikus Jeep Wrangler mellett, amely egyébként ugye az előző, Jurassic World-ben is szerepet kapott, a korábbi filmek három főszereplőjét is megmintázták, és most őket van szerencsém bemutatni testközelből.

Dr. Ellie Sattler

ellie01.jpg

A paleobotanikus dr. Ellie Sattler-t a Jurassic Park-ban, valamint egy kisebb szerepben a Jurassic Park ///-ban láthattuk, Laura Dern alakításában. A Legacy sorozatot nem csak egy új logó különbözteti meg a Jurassic World figuráktól, de a csomagolás grafikai elemei is mások: vulkán helyett a Jurassic Park kapuja és a T. rex, azaz Rexy látható rajta (mint ismert, a Bukott birodalomhoz kapcsolódó összes terméken szinte kivétel nélkül Blue vagy Blue-Owen látható).

ellie03.jpg

A figura természetesen 3.75 inch, azaz 9,5 centiméter magasságú, 1:18-as méretarányú, mint a Mattel egész játékvonalán a figurák többsége. Ellie szépen kidolgozott, az arc meglehetősen jól adja vissza Laura Dern arcvonásait, szőke haját, és öltözéke is teljesen a filmen alapul. A nadrágszíj, a zokni, és egyáltalán, öltözéke minden darabja nagyon szépen és alaposan kidolgozásra került.

ellie01b.jpg

A figura kiegészítésül, gondolom a Triceratops salakanyag talán túl sok lett volna, egy a film vége felé magához vett akksis lámpát, és mint minden Legacy emberfiguránál, egy méretarányos Compsognathus figurát mellékeltek a Ellie figurája mellé. A kis Compy teljesen puha gumiból készült, könnyedén a figura kezére vagy lábára illeszthető.

ellie02.jpg

Dr. Alan Grant

alan01.jpg

A Sam Neill által megformált paleontológus, a Jurassic Park első és a harmadik részének főszereplője, sem maradhatott ki, hiszen 1993 után ki nem szeretett volna a bőrébe bújni a rajongók közül?

alan03.jpg

Dr. Grant figurája hasonlóan Ellie-hez, nagyon élethűen adja vissza a szerepet alakító színész arcvonásait, és ugyanúgy a filmbéli ruházatát is kapta, a piros kendővel a nyakán és az elmaradhatatlan kalappal a fején. Sajnos azonban a kalap nem távolítható el Alan fejéről, ez az egyetlen kisebb bosszúság a figura kapcsán, de ez semmiség igazából.

alan01b.jpg

Akárcsak Ellie, ő is kapott egy társat, egy más pózban beállított Compy formájában, illetve egy jelzőpisztolyt is mellékeltek a figura mellé. A harmadik részben egy hasonló pisztollyal láthattuk is Alant, így a figura utalás a harmadik filmre is.

alan02.jpg

Robert Muldoon

muldoon01.jpg

A park fővadőrét a néhai Bob Peck alakította a filmben, a szuggesztív alakítás, és a raptorokkal való kapcsolata miatt pedig mindig is kedvelt volt az általa alakított Robert Muldoon a rajongók körében.

muldoon03.jpg

A ruházata Muldoon-nak szintén a filmbéli viselettel megegyező, és dr. Grant-hez hasonlóan a kalapja is jár hozzá, ugyanúgy meghajtva az egyik oldalán, akárcsak a filmben és, sajnos ugyanúgy rögzítve is, mint Alan-nél.

muldoon01b.jpg

Kiegészítőként az elmaradhatatlan Compy mellé pedig a SPAS-12 típusú harci shotgun mása található a figura mellett. 

muldoon02.jpg

Összességében rendkívül elégedett vagyok, és ismételten csak le vagyok nyűgözve a Mattel minőségi munkáján. A figurák az itthon is kapható alap, Jurassic World figurákhoz hasonlóan szépen kidolgozottak, a végtagok több ponton is mozgathatóak, illetve nem lötyögnek. A figurák kapcsán megemlítendő, hogy Ellie figurája az Egyesült Államokban is nehezen beszerezhető, illetve gyakorta hibás, két bal lábbal került a dobozba, míg több olyan Alan Grant figura is kiadásra került, amelynek csomagolásán Robert Muldoon neve olvasható.

sam_2686.JPG

Sajnos Európában is csak elvétve találhatóak meg a figurák, nem minden országban, és például az Egyesült Királyságban is csak egy bizonyos játék-áruházlánc boltjaiban (Smyths). Ennek oka nem ismert, miért csak az amerikai rajongókat örvendeztetik meg a Legacy figurákkal, biztos nem így tervezték a kezdettől, hiszen például a dinoszauruszok csomagolásán olvasható több más, európai nyelv mellett a magyar megnevezése is olvasható a figuráknak. A reményt nem adtam fel, hogy egyszer idehaza is megjelennek ezek a pazar figurák, mert minden rajongónak biztosítani kellene, hogy megvásárolhassák őket. Az ősz folyamán jelenik meg a tervek szerint a Legacy sorozaton belül dr. Ian Malcolm figurája is, más, korábbi szereplőről viszont nincs információ, hogy megjelenne mondjuk a következő évben. 

sam_2700.JPG

John Hammond figurára aligha számíthatunk, hiszen Richard Attenborough még életében, a Jurassic Park idején kifejezetten elutasította, hogy akciófigurát készítsenek róla, ahogyan a Lex-et alakító Ariana Richards családja sem járult ehhez hozzá 1993 környékén, mostanra viszont Ariana-nak aligha lenne kifogása gyerekkori mása megformázása ellen, és akkor még Tim-et, Nedry-t és Gennaro-t kérnénk, és persze Nick Fury-t John Arnold-ot. Az elveszett világ, a Jurassic Park /// és a Jurassic World kapcsán is rengeteg szereplő akad, de a Bukott birodalomból is néhány, akiről még nem készült figura, de ezzel az életszerű megvalósítással remélhetőleg őket is kiadja a Mattel, jóval nagyobb piacra szánva. 

Érdemes lesz figyelni a blogot, mert még lesz termékbemutató a napokban, és próbálok utánajárni, mire számíthatunk a film hazai házimozis forgalmazójától, milyen kiadásokban érkezik a Jurassic World: Bukott birodalom! Lassan visszazökkenek az eredeti kerékvágányba, vágásba! 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jphungary.blog.hu/api/trackback/id/tr514216247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anak 2018.09.02. 00:18:00

Gondolom E-bayről rendelve.

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.09.02. 20:44:01

@Anak: Igen, sajnos sok más alternatíva nincs (a Smyths például nem csak hozzánk és más európai országokba, de még a szomszédos Írországba se szállít, csakis Angliába) :/

Anak 2018.09.03. 19:09:22

És így alles zusammen mennyit kóstált a cehh?

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.09.03. 23:26:01

@Anak: Sokat :/ Kb. három Mosasaurust vehettem volna belőle, vagy több más, itthon is kapható figurát, de ezek a szereplők a Jurassic Park kultikus szereplői. Ja, és nem egyedül érkeztek ;)

Anak 2018.09.04. 08:11:03

@Lord Picard: Spinosaurus morgást hallok az erdőből.

Ser Davos 2018.09.05. 15:22:42

és a morgáshoz,mintha egy villódzó szempár is meredne messzebről...

Lord Picard · https://jphungary.blog.hu/ 2018.09.05. 22:57:08

Jó a fantáziátok, és úgy fest, be is jöhet... :D De, még azelőtt, lesz itt más :D
süti beállítások módosítása